Nieuws

05 februari 2019

Welke gevolgen heeft de ‘shutdown’ op Amerika?

De shutdown in Amerika heeft nogal wat sporen achter gelaten. Maar over welke sporen hebben we het eigenlijk? Wij leggen het u uit.

Meer
15 januari 2019

‘ Shutdown’ in Amerika, wat is het en wat zijn de consequenties hiervan?

Sinds Trump president is hebben de Amerikanen al drie keer een ‘shutdown’ meegemaakt. Er is geld vrijgemaakt voor zijn Mexicaanse grensmuur maar de Democraten zijn het niet eens met de begroting hiervoor.

Meer
03 januari 2019

Illegale immigranten moeten asielprocedure aangeboden krijgen voordat ze uitgezet worden

Het strenge asielbeleid van Trump is afgeschaft door een Amerikaanse federale rechter.

Meer
16 december 2018

Vingerafdrukken van criminelen worden uitgewisseld tussen Nederland en Amerika

Nederland en Amerika hebben besloten om gegevens van criminelen uit databanken met elkaar zullen gaan delen. Op deze manier krijgt Nederland inzage in gegevens van 210 miljoen mensen, aldus John Riemen (hoofd van het centrum voor biometrie van de Nationale Politie).

Meer
27 november 2018

Visie Schiphol 2030

Schiphol is druk bezig met vernieuwingen. De provincie Noord-Holland en de gemeenten rond Schiphol hebben te kennen gegeven dat zij graag zouden willen dat Schiphol, de nationale luchthaven, een groot gedeelte van de nacht sluit.

Meer
13 november 2018

Akkoord tussen VS en Canada over NAFTA bereikt, op het nippertje

In de nacht van zondag 30 september op maandag 1 oktober is er tussen Canada en Amerika een overeenkomst bereikt. Deze overeenkomst had te maken met het aanpassen van het (NAFTA) Noord-Amerikaanse Vrijhandelsakkoord.

Meer
23 oktober 2018

Eisen voor beenruimte en stoelbreedte vastgelegd door VS

FAA, Amerikaanse luchtvaartautoriteit, wil hoeveelheid beenruimte vastleggen in vliegtuigen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het nieuwe pakket aan maatregelen waarin de nieuwe eis beschreven staat goedkeuren.

Meer
09 oktober 2018

Alle informatiebalies op Schiphol op de schop

Stel je hebt een vraag, dan kun je nu nog terecht bij een van de zeven informatiebalies op Schiphol. Echter, zal dit niet lang meer kunnen omdat hier verandering in gaat komen.

Meer
26 september 2018

Zorgeloos op vakantie naar Amerika: parkeer uw auto voordelig en stress-vrij!

U wilt rustig en ontspannen beginnen aan uw reis naar Amerika en alle voorbereidingen zijn getroffen. Eenmaal aangekomen op de luchthaven komt u erachter dat de prijzen voor het parkeren van uw auto schrikbarend hoog zijn. Dit is natuurlijk niet hoe u uw vakantie wilt beginnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel parkeeraanbieders in de buurt van vliegvelden die veel goedkopere parkeerplekken aanbieden.

Meer
25 september 2018

Amerikaans verzet tegen wapenlobby wordt groter en groter

Vlak na de schietpartij in Florida, die aan 17 mensen het leven kostte, zwol de roep om verzet tegen de National Rifle Association (NRA) aan. Via Facebook en Twitter riepen burgers grote bedrijven op de NRA te boycotten

Meer