Nieuws

03 september 2020

Verkiezingen 2020 Amerika

De verkiezingscampagnes tussen Donald Trump en Joe Biden zijn al in volle gang. Op 3 november worden de verkiezingen gehouden.

Lees meer
24 juni 2020

Inreisverbod Amerika verlengd

Rectificatie: inreisverbod is nog steeds van kracht, maar er is nog geen einddatum bekend.

Lees meer
13 mei 2020

Covid-19 voorzorgsmaatregelen bij passagiersvluchten

Na maanden van stilstand komt de luchtvaart weer mondjesmaat op gang. De luchtvaart heeft zware klappen te verduren gekregen wegens beperkingen als gevolg van corona, zoals het inreisverbod voor Amerika dat nog steeds van kracht is.

Lees meer
15 april 2020

Update U.S. Customs and Border Protection

De afgelopen tijd heeft de website van U.S. Customs and Border Protection een ware metamorfose ondergaan.

Lees meer
17 maart 2020

Inreisverbod Amerika 2020

Woensdag 11 maart werd er een inreisverbod aangekondigd voor veel Europese landen. Burgers van deze landen zijn 30 dagen niet in staat om naar de VS te reizen.

Lees meer
25 februari 2020

Visa waiver program

Het Visa Waiver Program (VWP) is een regeling welke in het leven geroepen is door de Department of Homeland Security.

Lees meer
10 februari 2020

Green card Amerika

Bent u van plan om naar Amerika te emigreren, dan heeft u een Green Card nodig. Maar, op welke manieren is een Green Card voor Amerika aan te vragen?

Lees meer
15 januari 2020

Werkloosheid Amerika

De werkloosheid in Amerika zwakt al jaren af, en in 2018 werd het laagste werkloosheidspercentage bereikt sinds 1969. Dit percentage bedroeg 3,6% van de staatsbevolking, wat betekent dat slechts 3,6% van de bevolking in Amerika werkloos is.

Lees meer
30 december 2019

Inreisverbod Amerika

Op 27 januari 2017 werd er een inreisverbod getekend voor Amerika. Na een hoop afwijzingen en aanpassingen is dit verbod uiteindelijk ingevoerd op 6 maart 2017. Lees er alles over...

Lees meer
17 december 2019

Reizen naar Amerika checklist

Reizen naar Amerika? Ontdek deze handigde checklist! Wij hebben alle informatie omtrent het reizen naar de VS voor u op een rijtje gezet. Ontdek hem nu

Lees meer
03 december 2019

Visum New York

Gaat u naar Amerika, dan denkt u al snel aan het bezoeken van deze overweldigende stad. Maar, wat dient u dan aan te vragen, een visum New York of een ESTA New York?

Lees meer
29 oktober 2019

Veiligheidsverbeteringen Schiphol

Schiphol zit niet stil en is ondertussen druk bezig om verbeteringen aan te brengen om op die manier reizigers meer veiligheid te kunnen bieden, maar ook reiziger tegemoet te komen. Ook hebben ze een visie voor 2030 uitgebracht.

Lees meer
29 oktober 2019

Amerikaanse luchtvaartautoriteit over boeing 737

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, lijkt meer last te hebben van de gevolgen van de Boeing kwestie dan werd verwacht. De Boeing 737 MAX mag om veiligheidsredenen niet vliegen.

Lees meer
28 oktober 2019

Regelgeving elektronische apparaten Amerikaanse vluchten

Het is vanaf nu voor geen enkel Europees land nog toegestaan om laptops mee te nemen in de handbagage tijdens vluchten naar Amerika.

Lees meer
14 oktober 2019

i-94 formulier

Het I-94 formulier is speciaal voor reizigers die over land naar Amerika willen reizen (auto, motor of ander voertuig). Het formulier dien je in ieder geval zeven dagen voorafgaand aan de reis aan te vragen.

Lees meer
08 oktober 2019

ETIAS, de reistoestemming voor Europa

Veel landen hebben een visumvrijstelling voor het reizen naar Europa. Met het ETIAS systeem worden reizigers van deze landen ook gecontroleerd vóór de reis.

Lees meer
19 september 2019

Verschillende soorten controles Amerika

De Verenigde Staten wil dat Nederland haar reizigers bij vertrek al beter gaat controleren. Nederlandse reizigers die naar de Verenigde Staten afreizen, moeten vanaf heden bij hun vertrek al streng worden gecontroleerd.

Lees meer
04 juni 2019

Vliegtaks in Nederland en EU

Eind 2018 heeft de Nederlandse regering besloten om voor elke vlucht een belasting te heffen van ongeveer €7,- voor elke bestemming. Deze regel zal vanaf 2021 ingaan. Wat zullen hier de gevolgen van zijn?

Lees meer
02 april 2019

Hoe vraag ik een ESTA Formulier voor Amerika aan

Het aanvragen van een ESTA voor Amerika is heel eenvoudig. Wij hebben een aantal standaard gegevens van u nodig. Daarvoor vult u ons aanvraagformulier in. In vijf overzichtelijke stappen loopt u door het formulier heen, waarna wij de gegevens ontvangen en het ESTA zullen aanvragen.

Lees meer
19 maart 2019

Pasfoto eisen visum Amerika

Lukt het u niet om een ESTA aan te vragen, dan kunt u een visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade. Echter, hiervoor heeft u pasfoto's nodig en die moeten voldoen aan bepaalde eisen die wij voor u op een rijtje hebben gezet.

Lees meer
05 maart 2019

Alle informatie over de ESTA naar Amerika op een rijtje

Wij hebben alle informatie omtrent de ESTA voor Amerika voor u op een rijtje gezet.

Lees meer
15 januari 2019

Shutdown Amerika

Sinds Trump president is hebben de Amerikanen al drie keer een ‘shutdown’ meegemaakt. Er is geld vrijgemaakt voor zijn Mexicaanse grensmuur maar de Democraten zijn het niet eens met de begroting hiervoor.

Lees meer
26 september 2018

Zorgeloos op vakantie naar Amerika: parkeer uw auto voordelig en stress-vrij!

U wilt rustig en ontspannen beginnen aan uw reis naar Amerika en alle voorbereidingen zijn getroffen. Eenmaal aangekomen op de luchthaven komt u erachter dat de prijzen voor het parkeren van uw auto schrikbarend hoog zijn. Dit is natuurlijk niet hoe u uw vakantie wilt beginnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel parkeeraanbieders in de buurt van vliegvelden die veel goedkopere parkeerplekken aanbieden.

Lees meer
11 september 2018

Spoedaanvraag Nederlands paspoort en uw ESTA

Stel, u gaat binnenkort op reis maar u komt er achter dat uw paspoort verlopen is en u nog een ESTA moet aanvragen. Wij leggen u uit hoe u dit kunt oplossen.

Lees meer
25 juni 2018

75% Nederlanders onvoorbereid op reis naar buitenland

Uit een onderzoek van NBTC-NIPO (onderzoeksbureau op het gebied van vakantie, vrije tijd en zakenreizen) is gebleken dat 75% van de Nederlanders die op vakantie gaat naar het buitenland zich niet goed voorbereid.

Lees meer
1 2