06 mei 2024
Terug

Griezelige en spookachtige plekken in Amerika

Griezelige plekken Amerika

Amerika staat bekend om zijn overvloed aan enge en spookachtige plekken, van verlaten gevangenissen tot spooksteden en huizen met een duister verleden. Of je nu een fan bent van het bovennatuurlijke of gewoon op zoek bent naar een spannend avontuur, deze plekken beloven een ervaring die je niet snel zult vergeten!

The Stanley Hotel, Estes Park, Colorado

Of je nu een gelovige bent in het bovennatuurlijke of niet, het Stanley Hotel blijft een fascinerende bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in mysterie en het onverklaarbare. Gelegen in Estes Park, Colorado, is dit majestueuze hotel beroemd geworden dankzij Stephen King's inspiratie voor zijn roman "The Shining", nadat hij er verbleef en ervaringen had die hem inspireerden tot het schrijven van het boek.

Veel gasten beweren vreemde en onverklaarbare gebeurtenissen te hebben meegemaakt tijdens hun verblijf, zoals het horen van vreemde geluiden, het zien van schaduwen en zelfs het waarnemen van geestachtige verschijningen. Het hotel biedt rondleidingen die zich richten op de paranormale geschiedenis van het gebouw.

Eastern State Penitentiary, Philadelphia, Pennsylvania

Dit historische gevangeniscomplex werd gebouwd in de 19e eeuw en wordt beschouwd als een van de eerste penitentiaire inrichtingen in de Verenigde Staten. Het staat bekend om zijn opvallende architectuur, met zijn radiale ontwerp en grote kalkstenen muren. Maar het is ook beroemd vanwege de donkere geschiedenis van de gevangenis, waaronder verhalen over strenge straffen, isolatie van gevangenen en zelfs geruchten over paranormale activiteit.

Veel bezoekers en medewerkers beweren vreemde ervaringen te hebben gehad tijdens rondleidingen door de verlaten gangen van de gevangenis, zoals het horen van onverklaarbare geluiden, het zien van schaduwen en het voelen van een onheilspellende sfeer. Het is een populaire bestemming voor spooktochten en paranormale onderzoekers.

New Orleans, Louisiana

New Orleans is absoluut een stad doordrenkt van geschiedenis, cultuur en een aura van mysterie en mystiek. Het staat bekend om zijn rijke erfgoed, levendige muziekscene, heerlijke keuken en unieke architectuur. Maar tegelijkertijd heeft het ook een reputatie als een van de meest spookachtige steden in de Verenigde Staten met talloze verhalen over paranormale activiteit en bovennatuurlijke verschijnselen.

French Quarter

Een van de meest bekende en huiveringwekkende locaties in New Orleans is het French Quarter met zijn smalle straatjes, historische gebouwen en eeuwenoude begraafplaatsen. Verschillende spookhuizen, zoals het LaLaurie Mansion, hebben een beruchte reputatie vanwege hun duistere geschiedenis en geruchten over geesten die nog steeds rondspoken. Daarnaast is New Orleans de thuisbasis van de Voodoo-cultuur, die een belangrijke rol speelt in de lokale folklore en tradities. Veel bezoekers worden aangetrokken tot de Voodoo-winkels en ceremonies, waarvan sommige beweren een bovennatuurlijke dimensie te hebben.

St. Louis Cemetery No. 1

Ook St. Louis Cemetery No. 1 is beroemd om zijn bovennatuurlijke activiteit. Het is een van de oudste en meest bekende begraafplaatsen in New Orleans, Louisiana en een iconische bestemming vanwege zijn historische waarde, unieke grafarchitectuur en de vele beroemde mensen die er begraven liggen. Onder de graven bevinden zich de laatste rustplaatsen van verschillende prominente figuren, waaronder voodoo-koningin Marie Laveau, die bekend staat om haar legendarische status in de Voodoo-gemeenschap van New Orleans.

De begraafplaats is vooral opmerkelijk vanwege zijn bovengrondse grafkelders, die typerend zijn voor de traditionele Franse en Spaanse begraafpraktijken in New Orleans. Deze mausolea en graven vormen een doolhof van smalle gangpaden en indrukwekkende monumenten. St. Louis Cemetery No. 1 is ook het onderwerp geweest van veel verhalen en legendes, met geruchten over spookachtige verschijnselen en paranormale activiteit die plaatsvinden tussen de eeuwenoude graven.

Alcatraz, San Francisco, Californië

Alcatraz Amerika

Alcatraz in San Francisco, Californië, is een andere iconische locatie met een spookachtige reputatie. Ook bekend als "The Rock", was Alcatraz ooit een van de meest gevreesde federale gevangenissen van de Verenigde Staten, waar enkele van 's lands meest beruchte criminelen werden vastgehouden. Deze beruchte gevangenis op een eiland heeft een geschiedenis van geweld en tragedie. Veel mensen geloven dat de geesten van voormalige gevangenen nog steeds rondspoken in de cellen en gangen.

Na de sluiting van de gevangenis in 1963 is Alcatraz een toeristische attractie geworden, maar het behoudt nog steeds een sfeer van mysterie en spanning. Veel bezoekers en medewerkers beweren paranormale activiteit te hebben ervaren op het eiland, zoals het horen van voetstappen in lege gangen, het voelen van plotselinge koude plekken en het zien van schimmen van gevangenen uit het verleden. Dit heeft Alcatraz gemaakt tot een populaire bestemming voor spooktochten en paranormaal onderzoek. Of de verhalen waar zijn of niet, de geschiedenis en atmosfeer van Alcatraz maken het een fascinerende en enigszins huiveringwekkende plek om te verkennen.

Winchester Mystery House, San Jose, Californië

Het Winchester Mystery House in San Jose is een van de meest intrigerende en spookachtige locaties in de Verenigde Staten. Het huis staat bekend om zijn bizarre architectuur, met geheime gangen, trappen die nergens naartoe leiden, en deuren die openen naar blinde muren of een diepe val.Dit bizarre landgoed werd gebouwd door Sarah Winchester, erfgename van het Winchester-geweerfortuin. Het huis staat bekend om zijn doolhofachtige indeling, geheime gangen en vreemde architecturale kenmerken.

Salem, Massachusetts

Salem is wereldberoemd vanwege zijn geschiedenis rond de hekserij in de 17e eeuw. In 1692 werden tientallen mensen beschuldigd van hekserij en veroordeeld, wat resulteerde in executies door ophanging en een periode van intense angst en paranoia in de gemeenschap. Tegenwoordig staat Salem bekend als een bestemming die rijk is aan historische bezienswaardigheden en toeristische attracties die verband houden met de heksenprocessen.

Bezoekers kunnen het Salem Witch Trials Memorial bezoeken, een ontroerende gedenkplaats ter ere van de slachtoffers van de processen, evenals het Salem Witch Museum, dat de gebeurtenissen van 1692 onderzoekt. Naast de historische betekenis heeft Salem ook een levendige en boeiende sfeer met schilderachtige straatjes, gezellige boetiekjes, kunstgalerijen en heksenwinkels die allerlei soorten bovennatuurlijke goederen aanbieden.

Salem trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan, vooral tijdens het Halloween-seizoen, wanneer de stad tot leven komt met festivals, evenementen en rondleidingen die de rijke geschiedenis en het bovennatuurlijke erfgoed van Salem vieren.

Gettysburg, Pennsylvania

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, paranormale verschijnselen of beide, Gettysburg biedt een fascinerende en soms huiveringwekkende ervaring die je terugvoert naar een cruciaal moment in de Amerikaanse geschiedenis. Gettysburg is een plaats doordrenkt van geschiedenis, vooral bekend om de Slag bij Gettysburg tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1863. Deze slag was een keerpunt in de oorlog en wordt beschouwd als een van de bloedigste en meest bepalende veldslagen van het conflict. Bezoekers kunnen het slagveld verkennen waar nog steeds sporen te vinden zijn van de gevechten en de oorlogsdynamiek.

Er zijn ook verschillende monumenten en gedenktekens ter ere van degenen die betrokken waren bij de slag. Naast zijn historische betekenis staat Gettysburg ook bekend om zijn paranormale activiteit. Veel mensen beweren vreemde ervaringen te hebben gehad op en rond het slagveld, variërend van het horen van kanonvuur en het zien van geestachtige verschijningen tot het waarnemen van onverklaarbare fenomenen. Om deze reden zijn er talloze spooktochten en paranormale onderzoeken in Gettysburg, waarbij gidsen en onderzoekers de mysteries van het slagveld en de omliggende gebieden verkennen op zoek naar tekenen van bovennatuurlijke activiteit.

The Queen Mary, Long Beach, Californië

Spookachtige locaties Amerika

De Queen Mary, gelegen in Long Beach, is een iconisch passagiersschip met een rijke geschiedenis en een spookachtige reputatie. Het schip werd in 1936 te water gelaten en diende als luxe cruiseschip en later als troepentransportschip tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd de Queen Mary omgebouwd tot een drijvend hotel en toeristische attractie.

Gedurende de jaren zijn er talloze verhalen ontstaan over paranormale activiteit aan boord van het schip. Gasten en medewerkers hebben gemeld vreemde geluiden, onverklaarbare gebeurtenissen en zelfs het zien van geestachtige verschijningen. Een van de meest beruchte paranormale hotspots aan boord van de Queen Mary is de First-Class Swimming Pool, waar naar verluidt de geest van een jong meisje genaamd Jackie zou rondwaren.

Andere bekende spookachtige locaties zijn onder meer de engine room, de churchill suite en het verlaten kinderdagverblijf. De Queen Mary biedt ook paranormale rondleidingen en evenementen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de spookachtige kant van het schip.

 

Staat er binnenkort een griezelige reis op de planning naar Amerika? Vergeet je reistoestemming voor Amerika niet aan te vragen!

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen