19 december 2017
Terug

Uitbreiding Global Entry bij 11 internationale luchthavens

Global Entry Enrollment is momenteel al beschikbaar op de meest drukke luchthavens en zal zich blijven uitbreiden tot ver in 2018.

Uitbreiding

In november heeft het Amerikaanse U.S. Customs and Border Protection (CBP) aangekondigd dat er een uitbreiding gaat komen van het Global Entry Enrollment bij de aankomsthallen op 11 internationale luchthavens. Door het inschrijvingsproces (Enrollment) op aankomsthallen kunnen de mensen welke een voorwaardelijke goedkeuring hebben ontvangen op hun Global Entry aanvraag hun interview afronden. Dit is de laatste stap van het registratieproces voor Global Entry. Deze inschrijvingspunten zijn momenteel beschikbaar op de volgende locaties:

• Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
• Detroit Metropolitan Airport (DTW)
• Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
• Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
• Salt Lake City International Airport (SLC)
• San Diego International Airport (SAN)
• Norman Y. Mineta San Jose International Airport (SJC)
• Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
• Toronto Pearson International Airport (YYZ)
• Denver International Airport (DEN) 
• Philadelphia International Airport (PHL)

Kevin McAlleenan

Global Entry blijft een van de meest succesvolle en populaire programma’s, en we hebben het tot een prioriteit gemaakt om het inschrijvingsproces te verbeteren voor diegenen die willen toetreden tot de gelederen van Trusted Traveler”, aldus waarnemend commissaris Kevin McAlleenan. “Vorige maand hebben we een gemoderniseerde en mobiel-vriendelijke app gelanceerd die de eerste stap van het proces gebruiksvriendelijker maakt en nu met deze extra inschrijvingspunten bij de aankomsthallen hebben we meer flexibiliteit toegevoegd aan mensen die het inschrijvingsproces willen voltooien.

Lancering

Na de lancering in juli 2017 hebben al meer dan 5.200 voorwaardelijk goedgekeurde Global Entry aanvragers de laatste stap van het inschrijvingsproces voltooid op een van de bovengenoemde locaties bij een inschrijvingspunt op de aankomsthallen. Inschrijven bij aankomst is ook mogelijk bij George Bush Intercontinental Airport (IAH), William P. Hobby Airport (HOU), Austin-Bergstrom International Airport (AUS), San Francisco International Airport (SFO) en Vancouver International Airport (YVR)

Voorwaardelijk goedgekeurde aanvragers die gebruik willen maken van het inschrijvingspunt op de aankomsthallen hoeven van te voren geen interviewafspraak te plannen.

Snellere afwikkeling

Zodra een reiziger voorwaardelijk is goedgekeurd kan de reiziger in plaats van een interview in te plannen bij een Clobal Entry Enrollment Center het inschrijvingsgesprek afleggen tijdens de primaire inspectie van het CBP op een deelnemende luchthaven. Bij aankomst worden reizigers doorverwezen naar een primaire stand die speciaal is aangewezen voor een inschrijving bij aankomst. Een CBP functionaris voert zowel het primaire verwerkingsproces uit als het Global Entry interview. Ook verzamelt deze de biometrische gegevens van de reiziger zodat de inschrijving kan worden voltooid. Hierna wordt de toegang voor de reiziger vrijgemaakt om Amerika in te mogen, wanneer er een goedkeuring is, en is dan lid van de Global Entry.

Voordelen voor leden

Momenteel beschikbaar op 54 Amerikaanse luchthavens en op 15 ‘pre-clearance’ locaties stroomlijnt Global Entry het internationale aankomstenproces op luchthavens voor Trusted Travelers. De meer dan 4,7 miljoen Global Entry leden omzeilen traditionele CBP inspectielijnen en maken gebruik van een geautomatiseerde kiosk om hun toelating tot Amerika af te ronden. Daar komt nog een extra voordeel bovenop voor de leden. Zij komen namelijk in aanmerking om deel te nemen aan het TSA Pre?™ versnelde bevolkingsonderzoek. 

Landen die lid mogen worden:

Amerikaanse staatsburgers en permanente inwoners kunnen Global Entry aanvragen. Paspoorthouders van de volgende landen mogen dit ook: Argentinië, Columbia, Duitsland, India, Mexico, Nederland, Panama, De Republiek Korea, Singapore, Taiwan, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Canadese inwoners en burgers die ingeschreven staan bij NEXUS mogen ook gebruik maken van de Global Entry kiosken.

Hoe lid worden?

Reizigers die geïnteresseerd zijn om lid te worden kunnen zich aanmelden via de website van Trusted Traveler Programs.  De aanvraagkosten voor een Global Entry lidmaatschap van vijf jaar kost $100 en is online aan te vragen. Er is geen terugbetaling mogelijk van de lidmaatschapskosten. Wanneer de aanvrager de achtergrondcontrole succesvol heeft doorstaan, zal er een medewerker van het CBP een interview afnemen met de aanvrager in aan van de meer dan 100 Global Entry Enrollment Centers in Amerika, Canada en Qatar of op een locatie bij een inschrijvingskiosk in de aankomsthallen. Daarna wordt er definitief bepaald op de aanvragen geschikt is.

Het doel

Het doel van Global Entry is om mensen te begeleiden bij het inschrijvingsproces. Echter, het kan een enkele keer voorkomen dat leden geselecteerd worden voor nader onderzoek wanneer ze Amerika willen betreden. Wanneer iemand zich niet houdt aan de algemene voorwaarden van dit programma worden er passende maatregelen genoegen wat kan leiden tot directe intrekking van het lidmaatschap en alle daarbij horende bevoegdheden.

Geïnteresseerd in versnelde toegang bij de Amerikaanse douane? Lees dan ook eens dit artikel "Mobile passport control app" breidt zich uit naar Washington Dulles internationale luchthaven

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen