09 maart 2018
Terug

Sneller door Amerikaanse controles voor reizigers van KLM

Er zijn vijf luchtvaartmaatschappijen toegevoegd aan het ‘pre check’ programma van het Amerikaanse TSA (Transport Security Administration). Dat houdt in dat reizigers die vliegen met Air France, Brussels Airline, KLM, Phillipine Airlines en World Atlantic sneller ingecheckt kunnen worden door een versnelde controle procedure, aldus TSA.

47 vliegmaatschappijen

Door het toevoegen van de eerder genoemde luchtvaartmaatschappijen is het nu mogelijk dat de reizigers van 47 verschillende airlines gebruik kunnen maken van het sneller kunnen inchecken. Deze reizigers kunnen terecht op speciaal ingerichte incheckpoints (PreCheck Security Lanes) welke te vinden zijn op meer dan 200 Amerikaanse vliegvelden. Sieraden, jassen, riemen en schoenen mogen aan blijven tijdens deze veiligheidscontrole. Zelfs vloeistoffen en laptops hoeven niet meer speciaal uit de bagage te worden gehaald. Volgens TSA kwamen vorig jaar november 93% van de deelnemers (zelfs de periode rond Thanksgiving er in meegenomen) binnen vijf minuten door de controle.

Inschrijftarief

Om deel te kunnen nemen aan de TSA pre check dienen de reizigers wel eerst een inschrijftarief van 85 dollar te betalen. Naderhand moet de reiziger een persoonlijk gesprek ondergaan met een TSA-agent. Deze gaat beoordelen of de reiziger wel of niet zal worden toegelaten. Zodra de reiziger is toegelaten mogen zij vijf jaar lang gebruik maken van de “PreCheck Security Lanes” op de 200 verschillende Amerikaanse luchthavens.

Overige luchtvaartmaatschappijen

Reizigers die vliegen met een niet toegevoegd luchtvaartmaatschappij door TSA, zijn nog wel verplicht om alle bagage te openen voor de security check op de Amerikaanse luchthavens. Alle metalen voorwerpen dienen af te worden gegeven en ook de schoenen moeten uit.

Steekproeven

Er worden nog wel steeds steekproeven gehouden. Het kan dus zijn dat je als reiziger van een van de toegevoegde vliegmaatschappijen toch nog apart wordt genomen voor een steekproef, ondanks de versnelde controle. Sommige reizigers worden dan onderworpen aan een grondige screening. 

Lees ook het artikel 'Reizigers die naar de VS reizen mogen eerder boarden van KLM'.

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen