17 december 2019
Terug

Reizen naar Amerika checklist

Het besluit staat vast, u wilt gaan reizen naar Amerika. Maar wat heeft u nodig om naar Amerika te reizen?

Zo’n reis maken de meeste mensen vaak maar één keer in hun leven. Een goede voorbereiding is dan ook geen overbodige luxe. Wij hebben alle informatie omtrent het reizen naar de VS voor u op een rijtje gezet zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Heeft u een ESTA of een visum nodig?

Een ESTA aanvragen voor Amerika is één van de belangrijkste dingen. Wij noemen deze dan ook als eerst omdat de hele reis valt of staat met het regelen hiervan.

Het is goed om vooraf uit te zoeken of u een ESTA of een visum Amerika nodig heeft. Met een ESTA kunt u 90 dagen achtereen verblijven en deze is twee jaar geldig, tenzij uw paspoort verloopt tijdens de geldigheidsperiode.

Wilt u langer dan 90 dagen achtereen verblijven, voldoet u niet aan de eisen van het Visa Waiver Program, of is uw ESTA afgewezen? Dan kunt u een B2 visum aanvragen via de Amerikaanse ambassade in het land waar u woont. Hoe dat precies in zijn werk gaat kunt u vinden op onze visum Amerika pagina.

Een visum is wel wat prijziger en het regelen hiervan kost meer tijd. Wij adviseren onze klanten altijd om ruim vier a vijf weken van tevoren een ESTA of een visum aan te vragen. In drukkere periodes is het verstandig om dit nog eerder te doen.

esta of visum amerika

Paspoort eisen voor het reizen naar de Verenigde Staten

U heeft inmiddels uw ESTA VS of visum voor Amerika geregeld, nu is uw paspoort aan de beurt. Uiteraard dient u te reizen op een geldig paspoort. U kunt ook alleen maar een ESTA of een visum aanvragen met een paspoort. Zorg er dus voor dat u deze aanvraagt of laat verlengen indien nodig.

Het ESTA wordt namelijk elektronisch gekoppeld aan het paspoortnummer. Uw paspoort dient nog een dag geldig te zijn nadat u teruggekomen bent vanuit Amerika.

Ook dient u er rekening mee te houden dat elke reiziger in het bezit moet zijn van een eigen paspoort. Kinderen mogen niet meer meereizen op het paspoort van hun ouders, zelfs baby’s niet.

Heeft u een Nederlands noodpaspoort, dan kunt u hiermee niet naar Amerika reizen. Dat heeft te maken met het feit dat dit type paspoort niet beschikt over de benodigde chips.

Sluit een goede reisverzekering af

Een reisverzekering is een verzekering die u kunt afsluiten voor onvoorziene kosten in Amerika. U kunt dan denken aan het verliezen van uw bagage maar ook aan medische kosten die zonder reisverzekering niet (volledig) gedekt worden. U kunt een beroep doen op uw reisverzekeringen in de volgende gevallen:

 • Wanneer u onverhoopt ziek wordt tijdens uw reis en hierdoor eerder moet vertrekken.
 • Indien u door vertragingen een hotel moet boeken.
 • Wanneer u medische hulp nodig heeft of naar het ziekenhuis moet.
 • Indien u na een ongeval juridische hulp nodig heeft.

Doorgaans zijn de kosten van een reisverzekering niet heel hoog en kan het zeer nuttig zijn om deze af te sluiten. Zonder deze verzekering kunt u voor aanzienlijk hoge onvoorziene kosten komen te staan doordat uw gewone verzekering onvoldoende dekking biedt.

Het klimaat per staat

Het is goed om te weten dat het klimaat in geen enkele staat exact hetzelfde is. Belangrijk is dan ook dat u zich hierop kunt kleden. Het is dan goed om van tevoren na te gaan welke staten u gaat bezoeken, en welk klimaat ze hier hebben. Zo kunt u zich dus qua kleding goed voorbereiden op het weer.

Wilt u er graag wandelen, zorg dan altijd voorgoed schoeisel. Op deze manier zorgt u meteen voor uw voeten.

Wat ook handig is, is dat u laagjes kleding aantrekt. Is het warm, kunt u iets uittrekken. Is het wat koeler, trekt u weer iets aan.

De regels omtrent het meenemen van bagage in het vliegtuig veranderen nogal eens. Bij de meeste vliegmaatschappijen is het toegestaan om één stuk grote bagage mee te nemen en één stuk handbagage per persoon. Wilt u graag weten waar u aan toe bent voordat u gaat vliegen, dan kunt u het beste contact opnemen met uw vliegmaatschappij.

bagage

De reis naar de Verenigde Staten plannen

Het belangrijkste heeft u geregeld, uw paspoort is geldig, u heeft een goedgekeurde reistoestemming en een reisverzekering afgesloten. Nu kunt u uw reis naar Amerika gaan plannen. Het is goed om vooraf te bedenken hoe u daar wilt gaan reizen, maar ook wat u graag zou willen bezoeken.

Auto of camper huren

Wilt u daar een camper of auto gaan huren, dan kunt u dit het beste van tevoren vanuit Nederland al doen. Dan weet u zeker dat u niet misgrijpt wanneer u aankomt in Amerika. Boek ook alvast een hotel voor de eerste nacht omdat u niet meteen mag rijden wanneer u aankomt.

Per boot naar Amerika

Bent u toch meer een cruise type, dan is het goed om uit te zoeken welke cruise de plaatsen bezoekt die u graag zou willen zien. Er zijn zelfs cruises waarbij de passagiers ingedeeld worden op leeftijd zodat u, indien gewenst uiteraard, makkelijker aansluiting vindt. U dient er rekening mee te houden dat u zelfs wanneer u per boot naar Amerika gaat, in het bezit moet zijn van een ESTA of een visum.

cruiseschip Amerika

Groepsreizen Verenigde Staten

Ook worden er verscheidene groepsreizen naar Amerika aangeboden. Dit kan makkelijk zijn, en soms zelfs financieel aantrekkelijker, omdat u dan zelf niet veel meer hoeft te regelen. Alles wordt geregeld door een groepsleider die mee gaat.

U kunt er dan ook vanuit gaan dat u in goede hotels zult verblijven. Uiteraard is er altijd ruimte om activiteiten over te slaan en zelf wat ontspanning op te zoeken of er lekker op uit te gaan.

Met kinderen reizen naar Amerika

Amerika is een land wat zich goed leent voor een vakantie met kinderen, al wordt vaak het tegenovergestelde gedacht. De ene staat is natuurlijk meer kindvriendelijk dan de ander.

Florida is bijvoorbeeld zeer kindvriendelijk met attractieparken zoals; Walt Disney World, Bushgardens en Legoland. Maar ook in New York kunnen kinderen zich prima vermaken. Denk aan spelen in Central Park, een boottocht naar het Vrijheidsbeeld of bewonder de Niagara Watervallen.

In Californië kijken kinderen hun ogen uit in Hollywood, gaan ze in avontuurlijke achtbanen in een van de attractieparken of ga lekker samen de natuur in. Genoeg te doen met kinderen in Amerika!

Nationale parken

Bent u avontuurlijk aangelegd en een natuurliefhebber, bezoek dan een van de vele nationale parken die Amerika rijk is. Amerika heeft er maar liefst 58, dus teveel om allemaal te benoemen.

Het eerste gebied wat tot een nationaal park is uitgeroepen is Yellowstone. Hiermee is dit nationale park dus het oudste. De Grand Canyon is waarschijnlijk een van de meest bekendste, en ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Er is van alles te beleven in deze parken. In sommige parken is het zelfs mogelijk om te kamperen. Verder kunt u er wandelen, fietsen, paardrijden, raften, rotsen beklimmen en wildlife spotten. Kortom, er is genoeg te beleven!

Reistips Amerika

Je wilt natuurlijk goed voorbereid reizen naar Amerika. Om dat te kunnen doen, hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet:
 • Controleer van tevoren of er bepaalde nationale feestdagen zijn in de plaats van bestemming,
 • Pak kleding in welke u afstemt op het klimaat van de plaatsen die u wilt bezoeken,
 • Neem een doktersverklaring (in het Engels) mee wanneer u medicijnen meeneemt tijdens uw reis,
 • Wilt u meerdere Nationale parken bezoeken, wellicht is dan de America the Beautiful - National Parks and Federal Recreational Lands Pass iets voor u. Deze kost $80 en is geldig in alle Nationale parken en andere federale parken.
 • Schaf een wegenkaart aan van de VS of een uitgebreidere kaart van het gebied waar u verblijft.
 • Vraag uw ESTA tenminste 72 uur van tevoren aan, het liefst een aantal weken alvorens u vertrekt.
  Amerikaanse vlag
  ESTA
  Aanvragen