Reizen naar Amerika paspoortvereisten

Voor een reis naar Amerika moet u in het bezit zijn van een paar specifieke documenten. Het gaat om een geldig paspoort en een geldige ESTA reistoestemming. In sommige gevallen is een ESTA voor Amerika aanvragen niet voldoende en heeft u een visum voor de Verenigde Staten nodig. Maar of u nou met een ESTA of een visum naar de VS afreist, een geldig paspoort is altijd nodig. Wilt u weten aan welke eisen uw paspoort moet voldoen? U leest het in dit artikel.

paspoortvereisten Amerika

Reizen naar de Verenigde Staten met een paspoort of ID kaart?

Voor het reizen naar een ander land heeft u altijd een identiteitsbewijs nodig. Dit kan een ID kaart zijn, maar ook een paspoort. Een paspoort is altijd voldoende, alleen een ID kaart niet.

In Nederland worden er twee verschillende soorten reisdocumenten uitgegeven. Dit zijn een ID kaart en een paspoort. Het grootste verschil tussen deze twee is dat een paspoort wereldwijd geldig is en een ID kaart slechts in bepaalde landen. Met een ID kaart reist u binnen de EU landen, de EER en Monaco, Montenegro, San Marino, Servië, Turkije en Zwitserland. Amerika hoort hier dus niet bij. Voor een reis naar de Verenigde Staten heeft u dus niet voldoende aan enkel een ID kaart, maar zult u een paspoort nodig hebben.

Welk type paspoort moet ik gebruiken?

Het Nederlandse paspoort wordt in Amerika gewoon geaccepteerd. De nieuwste Nederlandse paspoorten voldoen aan de strenge eisen die Amerika aan paspoorten stelt. Zo is een Nederlands paspoort voorzien van een digitaal uitleesbare chip met biometrische informatie over de houder van het paspoort. Daarnaast is het paspoort machine-leesbaar. Dit is verplicht als u naar Amerika wilt reizen. Heeft u een wat ouder paspoort, maar is deze nog niet verlopen? Let er dan op dat uw paspoort wel aan deze eisen voldoet.

Pasfoto eisen Amerika

Op een paspoort staat uiteraard een pasfoto. Deze is verplicht. Anders is het paspoort niet geldig. Voor een reis naar Amerika moet deze foto voldoen aan de standaardeisen die aan paspoortfoto’s worden gesteld. Zo hebben paspoortfoto’s een standaard maatvoering, mogen er geen schaduwen te zien zijn en moet de achtergrond lichtblauw, lichtgrijs of wit zijn. Een goede fotograaf is op de hoogte van deze eisen en kan een goede paspoortfoto van u maken. Als de foto goedgekeurd wordt tijdens de aanvraag van uw paspoort, is deze ook goed genoeg om mee naar Amerika te reizen. Op de website van de Rijksoverheid staan alle eisen duidelijk op een rijtje.

Pasfoto vereisten voor het visum Amerika

Reist u met een visum Amerika in plaats van met een ESTA? Dan krijgt u wel nog met aanvullende eisen voor een foto te maken. Bij de aanvraag van het visum moet u namelijk ook twee pasfoto’s aanleveren. Deze moeten aan andere eisen voldoen dan de paspoortfoto’s. Zo moet deze foto een afmeting hebben van 2 x 2 inch, mag de achtergrond alleen maar wit zijn en mag u geen bril dragen op de foto. Niet alle fotografen zijn op de hoogte van deze eisen. Daarom is het voor uw visum foto’s aan te raden op zoek te gaan naar een fotograaf die bekend is met dit soort foto’s. Lees ook het artikel: uitgebreide informatie over de pasfoto vereisten

Info uitgelicht

Paspoortvereisten voor reizen met een kind

Reist u met minderjarige kinderen naar Amerika? Houdt er dan rekening mee dat ook zij in het bezit moeten zijn van een geldig paspoort. Een bijschrijving in het paspoort van een van de ouders is hiervoor niet voldoende. Zelfs voor baby’s geldt dat zij een eigen paspoort moeten hebben. Ook moeten baby’s en kinderen, net als volwassenen, een geldig ESTA of visum hebben. Anders komen zij de Verenigde Staten niet in. Gelukkig kunt u heel eenvoudig een ESTA aanvragen voor uzelf en uw medereizigers.

De geldigheid van het paspoort

Tijdens uw gehele verblijf in Amerika moet uw paspoort geldig zijn. Het mag dus tijdens uw reis niet verlopen. Reken daarom altijd met uw geplande vertrekdatum plus één dag. Zo weet u zeker dat u ook bij wat vertraging niet in de problemen komt. Wilt u zelfs dit risico niet lopen? Dan is het raadzaam om ruim van tevoren een nieuw paspoort aan te vragen. Zo weet u zeker dat uw paspoort geen problemen oplevert tijdens de reis.

Een ESTA aanvragen met een nieuw paspoort

Vraagt u voor uw reis naar Amerika nog een nieuw paspoort aan? Dan is het belangrijk om te wachten met uw ESTA aanvraag totdat u in het bezit bent van het nieuwe document. De reistoestemming wordt namelijk aan het documentnummer van uw paspoort gekoppeld. Als u met een ander paspoort reist dan waarmee u de aanvraag heeft gedaan, is de ESTA daarom niet geldig. Voordat u een ESTA voor Amerika aanvraagt is het daarom aan te raden om de geldigheidsduur van uw huidige paspoort te controleren. Is deze gedurende uw gehele verblijf in Amerika geldig? Dan kunt u dit paspoort gebruiken tijdens de aanvraag. Verloopt het paspoort eerder? Dan moet u eerst een nieuw paspoort en daarna pas online een ESTA aanvragen. Zo weet u zeker dat de ESTA aan het juiste document gekoppeld wordt.

Het ESTA formulier invullen

Informatie over het ESTA

Klanten van eVisa Application Services beoordelen ons gemiddeld met een: 8,9/10
Bekijk alle 5939 beoordelingen