17 december 2016
Terug

CBP adviseert voorbereidingen op drukke feestdagen

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat het dan ook drukker wordt op het vliegveld. Customs and Border Protection (CBP) heeft zich op de aankomende drukte voorbereid. Tijdens deze dagen worden er meer mensen in gezet. Maar het CBP adviseert de reizigers ook om zelf goed voorbereid op reis te gaan door vooraf alles goed te plannen. Een aantal tips van CBP:

Wachttijden aan de grens

Hier is een hele handige app voor gemaakt namelijk; the Border Wait Time app. Deze is te downloaden in de Apple App Store of de Google Play Store. Zo bent u precies op de hoogte van de wachttijden aan de grens. U kunt dan ook precies zien welke toegangspoorten de meest lange of korte wachttijden hebben om tijd te kunnen besparen. Deze informatie wordt elk uur ge-update. 

I-94

Het I-94 formulier kunt u vergelijken met het ESTA formulier. Echter, een ESTA aanvragen is alleen nodig als u per boot of vliegtuig Amerika binnenkomt. Wanneer u over land via Mexico of Canada naar Amerika gaat dient u een I-94 te bezitten. Om de binnenkomst in Amerika te versnellen kunt u dit formulier online aanvragen en betalen voordat u vertrekt, zeven dagen voorafgaand aan uw reis. 

Documenten

Reizigers die een bezoek brengen aan het buitenland dienen de juiste reisdocumenten te kunnen tonen wanneer ze zich melden bij een CBP officier. Maar dit geldt ook voor de reizigers die Amerika willen betreden. Zorg dat deze documenten up to date zijn en dat u deze binnen handbereik heeft. Stop ze niet in uw koffer maar in uw handbagage.

Automated Passport Control (APC) and Mobile Passport Control (MPC)

Om het arriveren te versnellen is het handig om van een van deze systemen gebruik te maken voor vertrek. Kijk welke optie het beste bij uw situatie past en versnel hiermee uw binnenkomst in de VS. APC versnelt de binnenkomst in de inwoners van de VS en Canada of voor reizigers die onder het Visa Waiver Program vallen door het invoeren van biografische informatie en het beantwoorden van vragen in een ‘selfservice’ kiosk. Deze kiosken staan inmiddels al op 42 vliegvelden wereldwijd, waarvan er 20 op vliegvelden in de VS staan. MPC is een app welke wederom kan worden gedownload vanuit de Apple App Store of de Google Play Store. Reizigers kunnen hun paspoortgegevens invoeren en de vragen beantwoorden met een smartphone of tablet voor het arriveren. 

Reizen met medicatie

Iedere reiziger die medicatie meeneemt naar Amerika moet dit aangeven. Voorgeschreven medicijnen moeten in originele verpakking worden vervoerd waarop het recept van de arts staat geprint. CBP adviseert de reiziger om niet meer dan nodig mee te nemen tijdens uw reis. In ieder geval niet meer dan wat u in 90 dagen nodig heeft aan hoeveelheid medicatie. Wanneer uw medicijnen niet meer in de originele verpakking zitten moet u een kopie meenemen van het recept wat de arts heeft voorgeschreven of een brief van uw arts met hierin een verklaring. Een geldig recept of een verklaring van de arts is altijd nodig voor elke soort medicatie om Amerika binnen te kunnen komen. 

Geschenken aangeven

Wanneer u geschenken meeneemt dient u deze aan te geven. Het gaat dan om geschenken die u meeneemt voor anderen of welke u zelf gekregen heeft terwijl u in het buitenland zat. Of u ze nou meeneemt naar Amerika toe of vanuit Amerika naar uw eigen land, u dient dit altijd aan te geven.

Voedingsmiddelen aangeven

Veel landbouwproducten kunnen ziektes overbrengen, daarom is het goed om vooraf uit te zoeken welke voedingsmiddelen u wel mag meenemen en welke niet. Bij arriveren dient u aan te geven welke producten u heeft meegebracht.

Goederen aangeven

Het is van uiterst belang dat je naar alle eerlijkheid vermeld wat je meeneemt uit het buitenland waaronder de ‘taxfree’ (zonder BTW) artikelen. Wanneer BTW wel toepasselijk is kan dit betaald worden met creditcards of contact in dollars.

Het verschil tussen verboden of begrensd

Het is heel belangrijk dat u weet wat het verschil is tussen artikelen welke verboden zijn volgens de wet om mee naar Amerika te nemen of artikelen welke begrensd zijn waarvoor een speciale vergunning aangevraagd moet worden om mee te kunnen nemen. Zoek dit van te voren goed uit en vraag eventueel een speciale vergunning aan voor uw vertrek.

Reizen met huisdieren

Wanneer u uw hond of kat mee wil nemen naar Amerika moeten deze vrij zijn van ziektes. Daarnaast moeten de hondenbezitters bewijs kunnen leveren van de inenting tegen hondsdolheid. Het handigst is om het dierenpaspoort mee te nemen waar dit allemaal in staat om problemen te voorkomen. Wanneer u met een puppy reist zult u een aantal formulieren in moeten vullen aan de grens als ‘nieuwe toevoeging aan de familie’.  De eisen voor reizen met huisdieren over land zijn hetzelfde als wanneer u met het vliegtuig reist. Wanneer u een huisdier vanuit Amerika meeneemt en later met het huisdier terugkeert naar Amerika gelden ook weer dezelfde regels. Zoek van te voren goed uit wat de eisen zijn voor het reizen met uw huisdier.

Paspoort met Radio Frequency Identification (RFID)

RFID houdt in dat het gaat om een identificatie met radiogolven, zodat deze informatie op afstand is op te slaan of af te lezen van zogenaamde RFID tags die op een paspoort staan. CBP adviseert om een reisdocument aan te schaffen die een RFID tag heeft om gebruik te kunnen maken van een zogenaamde ‘ready lane’ van sommige toegangspoorten aan de grens. Dit kan soms 20% sneller gaan per voertuig. Om gebruik te kunnen maken van een ready lane hebben reizigers boven de 16 jaar een high-tech RFID paspoort nodig.

Visa Waiver program

Voor de inwoners van landen welke onder het Visa Waiver program vallen is een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) een vereiste wanneer u naar Amerika reist per boot of vliegtuig. Reizigers die over land reizen naar Amerika dienen zoals eerder gezegd online een I-94 formulier aan te vragen.

Missie

De missie van CBP is om het reizen te vergemakkelijken, maar dan wel met behoud van de hoogste normen van veiligheid voor de inwoners en bezoekers van Amerika. Vorig jaar op een willekeurige dag hebben de CBP officieren het arriveren van meer dan een miljoen reizigers verwerkt op vliegvelden, havens en toegangspoorten. Tijdens de feestdagen is het nog veel drukker. Vandaar dat CBP u erop wil attenderen om vooraf alles zo goed mogelijk te plannen. 

Tip:

Overweeg om u bij een volgend bezoek aan Amerika  aan te melden als ‘Trusted Member’ bij Global Entry. NEXUS of SENTRI, zodat u altijd kunt genieten van een snelle binnenkomst in Amerika. Een lidmaatschap als Trusted Traveler is vijf jaar geldig. Lees hier meer over voorbereiding tijdens drukte in de vakantieperiodes CBP moedigt reizigers aan tot voorbereiden op internationale zomer reizen

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen