09 juni 2016
Terug

CBP moedigt reizigers aan tot voorbereiden op internationale zomer reizen

Of je nou door de lucht, over land, per spoor of over zee reist deze zomer, U.S. Costoms and Border Protection (CBP) raadt het alle reizigers aan om zich alvast te verdiepen in alle nieuwe technologieën die het je makkelijker maken om toegang te verkrijgen tot de VS of om de VS weer te verlaten. Het CBP herinnert de reizigers aan de regels en voorschriften met betrekking tot het internationale reisverkeer en het oversteken van de grens en adviseert de reiziger deze goed te leren kennen. 

Het CBP blijft zich inzetten om het arriveren op de internationale aankomsthal te veranderen in een papierloze, efficiënte en reiziger-vriendelijke omgeving” aldus Commissioner R. Gil Kerlikowske. Internationale reizigers hebben meer technologie tot hun beschikking zoals; geautomatiseerde paspoortcontrole kiosken en de Mobile Passport App om hun aankomst te versnellen met behoud van de hoogste veiligheidsnormen.

Twee verschillende soorten kiosken

Reizigers die deze zomer arriveren op luchthavens zullen merken dat er twee verschillende soorten kiosken zijn om hun aankomst in de VS te versnellen, namelijk;  ‘The United States Global Entry’ en ‘Automated Passport Control’ (APC). Global Entry, een door CBP vertrouwd reizigers systeem wat zorgt voor een versnelde goedkeuring voor nog niet goedgekeurde reizigers en reizigers met een lage risico die arriveren in de VS. De leden van Global Entry zijn in staat om de rijen van de traditionele CBP inspectie op de 60 luchthavens waar de kiosken gevestigd zijn te omzeilen. Amerikaanse burgers, Canadese burger, legale permanente bewoners en terugkerende internationale reizigers welke onder het Visa Waiver Program vallen kunnen gebruik maken van meer dan 1300 APC kiosken die op 42 luchthavens wereldwijd gevestigd zijn om hun aankomst te bespoedigen. Reizigers kunnen gebruik maken van de ‘self-service kiosken’ om hun douane aangifte formulier en biografische informatie in te dienen. 

Mobile Passport Control

Reizigers die arriveren op een van de 12 internationale luchthavens (ATL, DEN, DFW, EWR, FLL, JFK, MIA, MCO, ORD, SEA, SFO, en SJC) hebben ook de mogelijkheid om hun douaneaangifte en biografische gegevens via mobiele telefoon in te dienen middels Mobile Passport Control (MPC). MPC is de eerste geautomatiseerde app die de toegang tot Amerika versnelt.  Amerikaanse en Canadese burgers kunnen hun informatie voorafgaand indienen bij het CBP via deze app om te kunnen arriveren. Android en iPhone gebruikers kunnen de Mobile Passport app gratis downloaden vanuit de Google Play Store en/of de Apple App Store.

Bij APC en MPC is vooraf goedkeuring geen vereiste, deze zijn gratis te gebruiken en verzamelen geen nieuwe informatie van reizigers. Dit systeem staan CBP functionarissen toe om zich minder bezig te houden met administratieve taken en meer te richten op de rechtshandhavingsoperaties. Hierdoor zullen reizigers kortere wachttijden ervaren door snellere verwerking.

Door de uitbreiding van Trusted Traveler Programs, APC en MPC is de gemiddelde wachttijd met 3% gedaald op de top 10 luchthavens vorig jaar. 

Border Wait Time app

Wanneer u over land naar Amerika reist met bijvoorbeeld een auto, wordt u geadviseerd om de ‘Border Wait Time’ app te downloaden. Deze app geeft de geschatte wachttijden weer van verschillende grensovergangen zodat reizigers kunnen zien waar ze het beste de grens kunnen oversteken. De wachttijden voor voetgangers, personen- en bedrijfsauto’s zijn onderverdeeld in; standaard, SENTRI, NEXUS, FAST, Ready Lane enzovoorts. Reizigers kunnen deze app gratis downloaden vanuit de Google Play Store en/of de Apple App Store.

I-94 en I-94W

Het CBP adviseert alle buitenlandse reizigers (reizigers die van plan zijn om meer dan 40 kilometer te reizen vanaf de grens of meer dan 30 dagen willen verblijven in de VS) welke een I-94 of I-94W (Visa Waiver) nodig zijn, om ver van te voren de essentiële documenten te verkrijgen in plaats van af te wachten tot op de dag van vertrek om vertragingen bij de grens te voorkomen. In ieder geval een week van te voren. Alle reizigers welke een I-94 of I-94W aanvragen kunnen worden verzocht om financiële solvabiliteit, bewijs van ingezetenschap buiten de VS en ze moeten kunnen aantonen dat ze voldoende sterke banden hebben met hun land van afkomst en dat ze hun huis in het buitenland niet van plan zijn om te verlaten. 

Ready Lane

Reizigers worden aangeraden om een radio frequentie identificatie (RFID)  te verkrijgen in het reisdocument, om gebruik te kunnen maken van de ‘Ready Lane’ (dit is een snellere manier van het oversteken van de grens voor mensen met RFID) van de grensovergangen. RFID is een manier om via radiosignalen een object te kunnen identificeren in de vorm van een chip die op afstand kan worden uitgelezen. Deze zit bijvoorbeeld in het nieuwe paspoort of in het vernieuwde rijbewijs. Om gebruik te kunnen maken van een ‘Ready Lane’ moeten alle volwassen inzittenden die boven de 16 jaar zijn in het bezit zijn van een RFID reisdocument.

Reizigers kunnen extra stappen ondernemen om hun aankomst zo goed mogelijk te laten verlopen door zich goed te verdiepen in de regels en regelgeving van de VS om zo mogelijke sancties en boetes te voorkomen. En vergeet niet om de reis checklist te bekijken.

Reisbenodigdheden voor reizigers die de VS bezoeken

Alle staatsburgers of inwoners van landen welke onder het Visa Waiver Program (VWP) vallen zijn verplicht om een goedgekeurde ESTA (Electronic System for Travel Authorization) te bezitten voorafgaand aan uw reis naar de VS per boot of vliegtuig. Alle reizigers die onder het VWP vallen met een ESTA moeten in het bezit zijn van een E-paspoort. Dit is een paspoort waar een chip in verwerkt zit. U dient tenminste 72 uur voorafgaand aan uw reis een ESTA aan te vragen. Wanneer deze goedgekeurd is, is de ESTA 2 jaar geldig of tot het paspoort verloopt. U kunt met een ESTA meerdere malen op en neer naar Amerika. Het CBP adviseert reizigers om zo snel mogelijk een ESTA aanvraag in te dienen zodra er plannen zijn om naar de VS te gaan.

Travel Checklist

 • Zorg dat u alle benodigde documenten heeft voorafgaand aan uw reis.
  Alle burgers van de landen welke onder het Visa Waiver Program vallen moeten er voor zorgen dat ze een E-paspoort hebben en een goedgekeurde ESTA voordat ze naar de VS vliegen.
  Voor de mensen die met een visum naar de VS reizen per vliegtuig of boot heeft  het CBP een I-94 formulier geautomatiseerd, dus dan hoeft u geen papier meer in te vullen.
  Geef aan wat u meeneemt naar Amerika en wat u aan extra’s weer mee terug neemt vanuit Amerika. Ook als deze zijn gekocht in een tax-free shop. Sommige dingen kunnen namelijk wel gewoon meegenomen worden zoals spullen voor persoonlijk gebruik of geschenken. Wil u iets verkopen, dan weer niet. 
  U moet het verschil weten tussen verboden goederen (wat volgens de wet verboden is om mee te nemen naar de VS) en beperkte goederen (goederen die een speciale vergunning nodig zijn om mee te mogen nemen naar de VS) 
  Neem geen fruit, vlees, zuivel, pluimveeproducten en/of brandhout mee naar de VS zonder vooraf te checken of dit is toegestaan. 
  Neem in acht dat CBP functionarissen u en uw persoonlijke bezittingen mogen controleren zonder hiervoor een bevel nodig te zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld uw bagage of auto doorzoeken.
  Houd de wachttijden bij de grensovergangen in de gaten. Probeer uw reis in een rustigere periode te plannen, of ga naar een grensovergang welke het minst druk bezet is en download hiervoor de Border Wait Time app.
  Een ESTA aanvragen? Dat kan via onze website!

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen