Reisadvies Amerika

Met de recente aanslagen nog op ons netvlies is het wel fijn om te weten wat de Rijksoverheid aan reisadvies geeft voor de Verenigde Staten. Gaat u binnenkort naar de VS? Check dan eerst even het reisadvies op deze pagina! Wij passen deze informatie namelijk aan zodat het reisadvies altijd actueel is.

Reisadvies

Het reisadvies voor Amerika afgegeven door de overheid van Nederland: momenteel zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor het reizen naar de VS.

Recente gebeurtenissen

31 oktober 2017 is er een aanslag gepleegd in Manhattan (New York). Er vielen deze dag acht doden en elf gewonden. Op openbare plaatsen zijn zwaarbewapende politieagenten ingezet. U moet rekening houden met verhoogde veiligheidsmaatregelen en verscherpte controles in deze plaats. Volgt altijd de instructies op van de autoriteiten.

Onveilig

Achterbuurten van grote steden kunnen onveilig zijn. Wanneer u in de VS verblijft kunt u dit altijd even navragen aan de receptie van uw hotel. Het is van belang om in steden op hoofdwegen te blijven. Ook wordt er geadviseerd om op goed verlichte parkeerplaatsen uw auto te parkeren en niet middenin de nacht alleen op straat te gaan. U kunt ook alvorens u een hotel boekt, informeren of het hotel in een veilige buurt ligt.

Zuiden van Florida

Wanneer u van plan bent om in het zuiden van de staat Florida te verblijven, let dan vooral op uw persoonlijke eigendommen. Dit geldt met name voor bezoekjes aan grote warenhuizen en winkelcentra, pretparken en stranden. Denk er ook aan dat u uw spullen niet achterlaat in de auto.

Noodsituatie

Doet er zich een noodsituatie voor, en bent u de politie, brandweer of de ambulance nodig, twijfel dan niet en bel meteen het alarmnummer: 911. In sommige gevallen is het gewenst om contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in Amerika. U kunt dan het volgende nummer bellen: 001 202 2445 300.

Vaccinaties

In Amerika komen veel soorten muggen voor die ziekten kunnen overdragen zoals zika, chikungunya, dengue koorts/knokkelkoorts. Wij willen u adviseren om u goed te beschermen tegen muggen. Ook komt er in Amerika rabiës voor bij zoogdieren. Amerika kent ook veel straathonden. Houd afstand en vermijd contact met zoogdieren. Voor meer informatie over vaccinaties kunt u terecht bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg in Amerika is heel anders geregeld dan hier in Nederland. De kosten hiervan verschillen ook nog al. Die kunnen in Amerika namelijk veel hoger zijn. Stel dat u gebruik moet maken van een dokter, ambulance of ziekenhuis, kan het zijn dat niet alle kosten worden vergoedt door uw zorgverzekering. Het bedrag wat gedekt wordt is maximaal gelijk aan de kosten van een soortgelijke behandeling hier in Nederland. Gezien de kosten in Amerika hoger kunnen liggen, kan het dus zo zijn dat niet alles gedekt is. Het is dan ook aan te raden om u hiervoor extra voor te verzekeren, de onvoorziene kosten. Dit kunt u doen door een aanvulling te doen op uw basiszorgverzekering of een reisverzekering af te sluiten met medische kosten.

Natuurgeweld

In Amerika kunnen in de drogere gebieden bosbranden voorkomen, en dan met name aan de westkust. Daar is het risico een stuk groter. Niet alleen bosbranden maar ook orkanen en tornado’s komen veel voor in Amerika. In de maanden juni tot en met november komen ze voor. Deze brengen vaak veel schade aan, met name aan de oostkust, zuidkust en Hawaï. Wanneer u in de maanden juni tot en met november naar Amerika wilt reizen is het raadzaam om vooraf de weersberichten te volgen.

Visa en reisdocumenten

De eisen om Amerika binnen te kunnen komen worden steeds strenger. Wij houden deze pagina actueel. Zodra deze eisen veranderen zullen wij dat op deze pagina aangeven. Vooralsnog bent u een ESTA of een visum Amerika nodig om binnen te komen. Het ESTA  formulier is bij ons online aan te vragen. Om een ESTA aan te kunnen vragen moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort. Bent u in plaats van een ESTA een visum nodig, dan kunt u deze aanvragen via de Amerikaans Consulaat hier in Nederland.

reisadvies amerika legenda