26 september 2018
Terug

Zorgeloos op vakantie naar Amerika: parkeer uw auto voordelig en stress-vrij!

U wilt rustig en ontspannen beginnen aan uw reis naar Amerika en alle voorbereidingen zijn getroffen. Eenmaal aangekomen op de luchthaven komt u erachter dat de prijzen voor het parkeren van uw auto schrikbarend hoog zijn. Dit is natuurlijk niet hoe u uw vakantie wilt beginnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel parkeeraanbieders in de buurt van vliegvelden die veel goedkopere parkeerplekken aanbieden. Zij zijn de concurrentie aangegaan met de luchthavens en bieden naast een parkeerplek, ook een shuttle- of valet-service van en naar de luchthaven aan. Daarnaast is er vaak ook de mogelijkheid om tijdens uw reis uw auto te laten wassen, of het laten opladen van de elektrische auto. En dit allemaal goedkoper dan parkeren bij de luchthaven zelf. Klinkt goed, toch?

Vandaag de dag kunt u per luchthaven in binnen- en buitenland minstens tien van dit soort parkeeraanbieders vinden. Heel erg veel keuze dus, wat als een voordeel klinkt. Maar dit heeft ook een keerzijde. Het is namelijk niet makkelijk om een keuze te maken uit al deze verschillende parkeeraanbieders met hun prijzen en diensten. Daarnaast is de kans groot dat als u vanaf een Belgisch of Duitse luchthaven vliegt, u met een Duits- of Franstalige website te maken krijgt. Dit kan voor u een probleem zijn, en u bent daarom misschien wel geneigd om toch voor de makkelijkste, maar ook de duurste optie te kiezen. Namelijk het parkeren bij de luchthaven. En zo bent u weer terug bij af.

Vergelijkingswebsites

Om dit te voorkomen, zijn er verschillende vergelijkingswebsites voor parkings bij luchthavens. Deze websites hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende parkings rondom de luchthavens. Vervolgens hebben zij een duidelijk overzicht gecreëerd met daarop de beschikbare parkings, met hun diensten en prijzen. Een voorbeeld van zo’n vergelijkwebsite is Parkos. Door gebruik te maken van dit soort vergelijkingswebsites, heeft u toegang tot een overzichtelijk beeld van alle verschillende parkings en hun diensten en prijzen. Dit scheelt u veel tijd en energie. Op deze manier kunt u makkelijk en snel een keuze maken voor een parking en kunt u met een gerust hart aan uw reis beginnen.

Shuttle- en valet parkeren

Het grootste verschil tussen de verschillende parkings is of ze een shuttle- of valet service aanbieden. Maar wat houden deze services nou eigenlijk precies in?
Shuttle parkeren houdt in dat u als klant naar de parking rijdt waar u de auto parkeert. Vervolgens staat er een shuttlebus klaar die u naar het vliegveld brengt. Op de terugweg neemt u, zodra u bent geland contact op met de parking. Die rijdt dan met de shuttlebus naar het vliegveld en brengt u terug naar de parking.
Valet service houdt in dat u naar het vliegveld rijdt, waar iemand van de parking op u staat te wachten bij de afgesproken plek. Deze persoon neemt na een gezamenlijke controle van de auto, de auto in en zal voor u de auto parkeren op de parking. Ondertussen kunt u al gaan inchecken en dit scheelt enorm in tijd. Wel moet vermeld worden dat valet parkeren duurder is dan shuttle parkeren. Dit komt doordat de auto persoonlijk wordt opgehaald en geparkeerd door iemand van de parking, zonder dat u daar verder moeite voor hoeft te doen.

Belangrijke punten

Toch is het belangrijk om bij het maken van de reservering na te denken over een aantal belangrijke punten. Zo is het belangrijk om als u kleine kinderen heeft, na te gaan of de parking waar u voor heeft gekozen beschikt over kinderzitjes in hun shuttlebussen. Stel u heeft een elektrische auto, dan is het natuurlijk ook wel fijn om zeker te weten of de auto opgeladen kan worden bij de door u gekozen parking. En, ook niet totaal onbelangrijk: hoe wilt u betalen? Sommige parkings hebben naast de optie om vooraf te betalen ook de optie om bij de parking zelf, contant of via de pin te betalen.
Een vergelijkingswebsite als deze is een handige tool om gemakkelijk een parkeerplek voor uw auto te reserveren, zonder daar al te veel geld en tijd aan kwijt te zijn. Dit zal u een hoop stress schelen op de dag van aankomst bij de luchthaven. Dus heeft u die welverdiende vakantie naar Amerika al geboekt? Vergeet dan niet een goede en voordelige parkeerplek voor de auto te reserveren!

 

 

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen