08 juli 2018
Terug

Voor de inwoners van Tsjaad is het weer toegestaan om de VS te betreden

Vanaf september 2017 was het voor de inwoners van Tsjaad niet mogelijk om naar Amerika af te reizen. Echter, Trump heeft zijn inreisverbod aangepast en vanaf heden geldt het verbod niet meer voor reizigers vanuit Tsjaad.

De reden waarom Tsjaad wordt vrijgesteld van het inreisverbod is dat de Amerikaanse regering heeft aangegeven dat Tsjaad ondertussen voldoende veiligheidsmaatregelen heeft getroffen zoals veiligheidsaanpassingen aan paspoorten en verbeteringen doorgevoerd aan het delen van informatie over mensen welke verdacht worden van terrorisme.

Inreisverbod voor zeven landen

Tsjaad was een van de acht landen welke Amerika niet binnen mochten komen. Nu dit inreisverbod is opgeheven voor de inwoners van Tsjaad blijven er nog zeven landen over namelijk; Libië, Jemen, Iran, Venezuela, Syrië, Noord-Korea en Somalië. Voor de inwoners van Venezuela gelden overigens andere regels. Alleen bepaalde regeringsfunctionarissen en familieleden hiervan mogen Amerika niet in.

Zoals velen van jullie wel weten, heeft het inreisverbod van Trump voor nogal wat commotie gezorgd de afgelopen maanden. Het inreisverbod zou namelijk volgens verschillende Amerikaanse rechtbanken in strijd zijn met de Amerikaanse grondwet. Ook zou het verbod discriminerend zijn. Het hooggerechtshof heeft in december te kennen gegeven dat Trump toestemming heeft gekregen om de uitspraken van lagere rechtbanken voorlopig naast zich neer te leggen.

Voor meer informatie over het inreisverbod van Trump, lees ook: Toelatingseisen voor vluchtelingen uit de 'risicolanden' wederom aangescherpt door Trump