03 december 2019
Terug

Visum New York

Moet ik een visum of ESTA New York aanvragen?

New York, de ‘Big Apple’ en grootste stad van Amerika. Eén van de meest belangrijke wereldsteden door de invloedrijke rol in financiën, handel, kunst, mode, media, educatie en public relations. Gaat u naar Amerika, dan denkt u al snel aan het bezoeken van deze overweldigende stad. Maar, wat dient u dan aan te vragen, een visum New York of een ESTA New York? Wij leggen u het verschil uit.

Wanneer een Visum New York aanvragen?

Wilt u langer dan 90 dagen achtereen verblijven in New York, dan heeft u een visum nodig. U kunt dan een toeristisch B2 visum aanvragen. Dit gaat via de Amerikaanse ambassade in uw eigen land. Vraag eerst online een DS-160 formulier aan om vervolgens een afspraak te maken voor een interview met een van de diplomaten op de ambassade.

Ook kunt u een visum voor Amerika aanvragen wanneer u niet in aanmerking komt voor een ESTA of wanneer deze afgewezen is. Houdt u er wel rekening mee dat het aanvragen van een visum voor Amerika extra kosten met zich mee brengt.

Het aanvragen van een visum voor New York duurt vele malen langer dan het aanvragen van een ESTA reistoestemming. De procedure kan vier tot vijf weken in beslag nemen.

In drukkere periodes, zoals rond de feestdagen en in het hoogseizoen, kan dit nog weer langer duren. Daarentegen is een visum New York wel tien jaar geldig. Voor meer informatie omtrent het aanvragen van een visum verwijzen wij u naar onze visum Amerika pagina.

Wanneer een ESTA New York aanvragen?

esta new york

Wilt u minder dan 90 dagen achtereen verblijven en bent u in het bezit van een geldig paspoort van één van de landen die onder het Visa Waiver Program vallen, zoals een Nederlands of Belgisch paspoort, dan kunt u een ESTA (electronic system for travel authorization) aanvragen voor de Verenigde Staten van Amerika. Dit is een elektronische reistoestemming voor Amerika die gekoppeld is aan het paspoortnummer en wordt afgegeven door U.S. Customs and Border Protection van Homeland Security.

De beoordeling van het ESTA New York aanvragen kan maximaal 72 uur duren. Wij raden aan om deze vier of vijf weken van tevoren aan te vragen. Stel dat de aanvraag om wat voor reden dan ook wordt afgewezen, dan is er nog voldoende tijd om een visum aan te vragen. Helaas garandeert een goedgekeurde ESTA u nog geen toestemming voor het binnentreden van Amerika. Dit wordt ter plekke besloten door de douane.

Ons ESTA formulier heeft ingebouwde controles zodat op deze manier de meest gemaakte fouten voorkomen worden. Voor alle zekerheid controleren onze medewerkers uw aanvraag ook nog eens handmatig en nemen contact met u op bij onduidelijkheden.

Een ESTA voor Amerika is twee jaar geldig, tenzij uw paspoort eerder verloopt of wanneer u een nieuw paspoort moet aanvragen. Dit heeft te maken met het feit dat de ESTA gekoppeld is aan het paspoortnummer. Dan is de ESTA automatisch niet meer geldig en dient u een nieuwe ESTA aan te vragen. Ook kunt u hiermee meerdere malen op en neer naar Amerika binnen de geldigheidsperiode. Een harde eis voor het reizen met dit reistoestemming is dat u een retourticket kunt tonen of een ander soort bewijs dat u het land weer verlaat.

ESTA of visum New York

esta new york of visum new york

Nu kunt u zich gaan afvragen hoe u graag zou willen reizen binnen Amerika. U kunt bijvoorbeeld een auto huren en vooraf wat accommodaties vastleggen. Maar u kunt ook een camper huren, dan heeft u altijd alles binnen handbereik en zit u nergens aan vast. Gaat u in het hoogseizoen, dan is het wel van belang om vooraf wat kampeerplaatsen te reserveren. Dan weet u zeker dat u verzekerd bent van een plekje.

Bedenk ook hoe lang u er wilt verblijven en hoeveel geld u aan de reis wilt besteden. Wij kunnen ons namelijk voorstellen dat dit ook een rol speelt in het aanvragen van een visa New York. Een reis naar de VS is namelijk niet goedkoop. Al kunt u uw verblijf zo goedkoop of zo duur maken zoals u zelf zou willen.

U weet nu in ieder geval het verschil tussen een ESTA en een visum. Zoek van tevoren ook uit wat u graag tijdens uw reis naar New York allemaal zou willen bezichtigen. U kunt dan denken aan het bezoeken van; het Vrijheidsbeeld, het Rock feller Center, Central Park, Empire State Building en Time Square. Zet deze maar alvast op uw lijstje.

Nu direct een ESTA aanvragen
Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen