29 augustus 2017
Terug

Verblijfsvergunning Amerika aanvragen

Trump heeft nogal wat veranderingen aangebracht de laatste tijd. Zo stelt hij ook allerlei nieuwe eisen bij het aanvragen van een verblijfsvergunning voor Amerika. Maar stel dat jij een verblijfsvergunning nodig bent voor Amerika, zou jij deze dan wel toegewezen krijgen met al die nieuwe voorwaarden van Trump?

Roem en rijkdom

Tegenwoordig moet je van heel goede afkomst zijn of minstens een topsporter met allerlei gouden plakken op je naam wil Trump je toelaten in zijn land. Als Trump zijn zin krijgt moeten nieuwe immigranten eerst een test ondergaan voordat zij überhaupt in aanmerking kunnen komen voor een verblijfsvergunning voor Amerika.

Familie in de VS

Nu is het nog zo dat wanneer je familie in Amerika hebt wonen, je in aanmerking kunt komen voor een ‘green card.’ Maar Trump is niet zo blij met deze regel en is van plan om deze af te schaffen. Het tijdschrift ‘Time’ heeft een test gemaakt op basis van de nieuwe voorwaarden welke Trump wil gaan invoeren. Deze test kun je doen wanneer je wil weten of je in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning.

Welke vragen kun je verwachten?

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning moet je minstens 30 punten scoren op de test. Er wordt onder andere gevraagd naar je leeftijd. Wanneer je tussen 26 en de 30 jaar bent, heb je al 10 punten binnen. Ook willen ze graag weten wat je hoogst genoten opleiding is. Je scoort maar liefst 13 punten wanneer je een doctoraat in wetenschap, technologie, techniek of wiskunde hebt. Je verdient ook veel punten wanneer je vloeiend Engels praat, maar dat spreekt eigenlijk wel voor zich. Belangrijk is ook of je een baan aangeboden hebt gekregen in Amerika, en wat voor salaris je daarmee zal gaan verdienen. En ja hoor, daar komen ze al. Er wordt ook gevraagd of je ooit een ‘Nobel Prize’ gewonnen hebt of een Olympische medaille. Blijkbaar stelt Trump daar nogal wat eisen aan. Tot slot wordt er gevraagd hoeveel geld je van plan bent te investeren in Amerika.

Het doel

Het is uiteindelijk de bedoeling dat immigranten die Amerikaan willen worden hogen opgeleid zijn en over een goed salaris beschikken. Zodat de economie hier ook beter van kan worden en de nieuwe Amerikanen echt iets bij kunnend dragen aan de maatschappij. Dus wil je een verblijfsvergunning aanvragen en je hebt een laag inkomen en je bent laag opgeleid, dan maak je helaas weinig kans om toegelaten te worden.

Voorstel

Het voorstel wat gemaakt is voor de nieuwe regels voor het aanvragen van een verblijfsvergunning zijn gemaakt door twee Republikeinen. Trump heeft aangegeven achter deze nieuwe regels te staan. Echter heeft RAISE (Reforming American Immigration for Strong Employment Act) nog geen steun ontvangen in het Senaat. Trump geeft aan dat deze wet miljoenen dollars gaat opleveren doordat de migratiestroom dan drastisch zal dalen. Ook vindt hij deze wet eerlijker tegenover de ‘gewone Amerikaan.’ “Amerikanen verdienen een wetgeving die de prioriteit geeft aan hun behoeftes.”

Concurrentie

Trump vindt dat ‘de gewone Amerikaan’ moet concurreren met alle nieuwe Amerikanen om een baan te kunnen bemachtigen en daar is hij het niet mee eens. Trump geeft ook aan dat de salarissen dalen door de stroom van immigranten. Economen hebben dit onderzocht, en na onderzoek is gebleken dat immigranten echter weinig effect hebben op de hoogte van de salarissen. Economen vinden zelfs dat een eventuele daling van immigranten weer negatieve gevolgen gaat hebben op de Amerikaanse economie.