Vragen over de ESTA reistoestemming

Inhoudsopgave:
Info uitgelicht

Wat heb ik nodig voor een ESTA-aanvraag?

De benodigdheden voor een ESTA aanvraag zijn onder meer een geldig paspoort, een geldig e-mailadres en betaalgegevens om de aanvraagkosten te betalen. Daarnaast moet u informatie verstrekken over uw reis naar de Verenigde Staten, zoals uw verblijfsadres. Het is ook belangrijk om te weten dat u alleen een ESTA kunt aanvragen als u afkomstig bent uit een land dat is aangesloten bij het Visa Waiver Programma..

Garandeert een ESTA mij toegang tot de Verenigde Staten?

Het hebben van een goedgekeurde ESTA geeft geen garantie voor toegang tot de Verenigde Staten. Als uw elektronische aanvraag voor reistoestemming is goedgekeurd, betekent dit dat uw reis naar de Verenigde Staten op grond van het Visa Waiver Programma is toegestaan. Na aankomst in de Verenigde Staten wordt u in/op de (lucht)haven van aankomst gecontroleerd door een Douane- en Grensbewakingsambtenaar die zou kunnen vaststellen dat u niet in aanmerking komt voor toegang tot de Verenigde Staten op basis van het Visa Waiver Programma of een andere Amerikaanse wettelijke bepaling.

Als een aanvraag wordt afgekeurd en de reiziger wil de reis voortzetten, dan dient de reiziger bij een ambassade of consulaat van de Verenigde Staten een niet-immigratie visum aan te vragen (zakelijk B1 visum of toeristisch B2 visum). Afwijzing van reistoestemming verbiedt alleen het reizen onder het Visa Waiver Programma en is geen beslissing over het in aanmerking komen voor een visum om naar de VS te reizen.

Als ik doorreis via de VS naar Canada, Mexico of de Caribische eilanden moet ik dan een ESTA reistoestemming hebben?

Ja, ook indien u de luchthaven niet verlaat moet u in het bezit zijn van een ESTA reistoestemming om door te kunnen reizen. Als u vanaf Canada, Mexico of de Caribische eilanden terugreist naar de VS dient u ook weer in het bezit te zijn van een geldige reistoestemming, tenzij u bij terugkomst over land de VS betreedt. In dit geval dient u bij de grensovergang het I-94W formulier in te vullen. Let op, de dagen die u in Canada, Mexico of de Caribische eilanden verblijft worden ook meegeteld binnen de (maximale) verblijfsduur van 90 dagen in de VS. Op de Caribische eilanden zelf geldt een verblijfsduur van maximaal 45 dagen.

Wanneer heb ik een VISUM nodig in plaats van een ESTA?

U heeft een visum nodig wanneer u niet in aanmerking komt voor een ESTA, bijvoorbeeld omdat u niet afkomstig bent uit een land dat deel uitmaakt van het Visa Waiver Programma. U dient in dat geval een visum aan te vragen om naar de Verenigde Staten te reizen. Daarnaast zijn er situaties waarin u ook een visum nodig heeft, zelfs als u wel in aanmerking komt voor een ESTA, zoals wanneer u van plan bent om langer dan 90 dagen in de VS te verblijven, of als u van plan bent om te werken of studeren in de VS. Het is belangrijk om te controleren of u een ESTA of een visum nodig heeft voordat u uw reis naar de VS plant om te voorkomen dat u problemen ondervindt bij aankomst.

Kan ik meerdere malen met dezelfde ESTA reistoestemming de VS betreden?

Ja, zolang de geldigheidsduur uw ESTA reistoestemming niet is verstreken kunt u met uw ESTA meermalen de VS binnenkomen. De geldigheidsduur is 2 jaar. Dit kunt u terugzien op uw email waar u een bevestiging heeft ontvangen van uw reistoestemming.

Moet ik mijn ESTA uitprinten en meenemen naar de Verenigde Staten?

Het is niet nodig om uw ESTA uit te printen en mee te nemen naar de Verenigde Staten. U kunt uw ESTA elektronisch tonen bij aankomst in de Verenigde Staten door uw ESTA-nummer en paspoortgegevens bij de hand te houden. De Amerikaanse douane- en grensbescherming (CBP) heeft toegang tot uw ESTA-informatie en kan deze elektronisch verifiëren. Het is echter wel verstandig om een back-up van uw ESTA-bevestigingspagina uit te printen en mee te nemen in het geval van verlies van uw paspoort of technische problemen met de CBP-systemen.

Kan ik met een ESTA ook een vlucht naar de VS nemen vanuit een land dat niet deelneemt aan het Visa Waiver Program?

Ja, als u persoonlijk aan de voorwaarden van het Visa Waiver Program voldoet kunt overal ter wereld boarden met uw ESTA.

Wanneer hoef ik geen ESTA aan te vragen?

U hoeft geen ESTA aan te vragen indien u in het bezit is van een geldige verblijfsvergunning of een geldig visum voor Amerika. Als men over de Amerikaanse nationaliteit beschikt is een ESTA aanvraag niet nodig.

Hoe werkt het aanvragen van een ESTA voor kinderen?

Als u een ESTA wilt aanvragen voor uw kinderen, moet u dezelfde stappen volgen als bij een volwassen aanvraag. U heeft de paspoortgegevens van uw kinderen nodig en moet vragen beantwoorden over de reisplannen van uw kind. Bij het invullen van de ESTA-aanvraag moet u de persoonlijke gegevens van het kind invullen en uw relatie tot het kind vermelden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle informatie correct is ingevuld, aangezien fouten kunnen leiden tot vertragingen of zelfs afwijzing van de aanvraag.

Als ouder of voogd moet u de ESTA-aanvraag voor het minderjarige kind indienen en de betaling doen. Zodra de ESTA-aanvraag is goedgekeurd, is deze geldig voor twee jaar of tot het moment dat het paspoort van het kind verloopt. Houd er rekening mee dat reizende minderjarigen bepaalde documenten moeten kunnen tonen bij aankomst in de Verenigde Staten, zoals een geboorteakte of een notariële verklaring van toestemming van de ouders of voogd als het kind zonder een van hen reist. Het is daarom raadzaam om de reisdocumenten van het kind zorgvuldig te controleren voordat u vertrekt.

Wat zijn de regels voor het reizen met een minderjarig kind naar Amerika?

Als u als ouder met uw kind reist zonder de andere ouder, dan raden wij u aan om een ondertekend document bij u te dragen waarin de andere ouder toestemming geeft voor de reis en daarbij raden wij tevens aan een kopie van een geldig paspoort van de andere ouder bij u te dragen.

Reist u met een minderjarige zonder dat u de het ouderlijk gezag heeft, dan dient u een ondertekend document bij u te dragen waarin beide ouders toestemming geven voor de reis en tevens een kopie van de geldige paspoorten van de ouders bij u te dragen. Formulieren zijn op deze website te downloaden Formulier toestemming reizen met een minderjarige naar het buitenland. Het formulier is geen vrijwaring van eventuele problemen bij de douane. Daarom raden wij u aan om goed te informeren welke regels er op uw situatie van toepassing zijn. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Amerikaanse ambassade of het Amerikaans consulaat.

Wat is het Global Entry Program?

Het Global Entry Program is een door het CBP vertrouwde reizigerssysteem wat zorgt voor een versnelde goedkeuring voor nog niet goedgekeurde reizigers en reizigers met een laag risico die arriveren in de VS. Mensen die lid zijn van Global Entry kunnen de VS betreden middels automatische kiosken (zuilen) op bepaalde luchthavens om zo lange wachtrijen te voorkomen. Leden kunnen op luchthavens hun paspoort afgegeven en dienen dan een vingerafdruk af te geven voor verificatie. Hierna moeten ze nog een douane aangifte formulier invullen. De kiosk geeft de reiziger dan een transactiebon en stuurt de reiziger naar bagageband en de uitgang. Reizigers moeten vooraf worden goedgekeurd voor het Global Entry Program.

Alle kandidaten ondergaan een strenge antecedentenonderzoek en een interview voor inschrijving. Het doel van het Global Entry Program is om het arriveren in de VS te versnellen, maar leden hiervan kunnen nog steeds worden geselecteerd om nader te worden onderzocht. Elke overtreding van de voorwaarden van het Global Entry Program zal resulteren in passende handhavingsmaatregelen en beëindiging van het lidmaatschap.

Zo kunt u lid worden:

1. Maak een Trusted Traveler Program (GOES) account aan, ongeacht welke leeftijd u heeft.

2. Log in op uw GOES account en vul het aanvraagformulier in. U dient hierna een betaling te doen van $100, welke niet terug te vragen is, voor elke reiziger.

3. Nadat uw aanvraag en betaling is geaccepteerd, wordt deze door het CBP beoordeeld. Wanneer uw aanvraag onder voorbehoud wordt goed gekeurd volgt er verder uitleg in uw GOES account. U dient dan een afspraak te maken bij een Entry Enrollment Center Iedere aanvrager dient zelf een afspraak te maken.

4. U dient dan uw paspoort mee te nemen en alle andere vormen van identificatie zoals een rijbewijs of ID-kaart.

Heb ik een ESTA nodig als ik over land Amerika betreed?

Per 1 oktober 2022 heeft u een ESTA nodig wanneer u over land vanuit Canada of Mexico de Verenigde Staten inreist.

Waarom kan ik niet online inchecken met mijn ESTA?

Als u tijdens het online inchecken de melding krijgt dat er geen ESTA is gevonden, dan is het belangrijk dat u eerst alle gegevens (met name de paspoortgegevens) goed controleert. Als er geen fouten in zitten, en de ESTA is nog steeds goedgekeurd, dan ligt het niet aan uw ESTA. In de meeste gevallen ligt de fout dan bij uw vliegmaatschappij. U kunt dan contact met uw vliegmaatschappij opnemen. Vaak kunt u dan wel gewoon ter plekke op het vliegveld inchecken.

Klanten van eVisa Application Services beoordelen ons gemiddeld met een: 8,9/10
Bekijk alle 5939 beoordelingen