Privacy en Beveiliging

Hoe kunnen jullie de privacy waarborgen op mijn persoonsgegevens?

Ons privacybeleid en onze werkwijze is ingericht volgens de richtlijnen zoals deze zijn vastgelegd in de Europese wetgeving omtrent de Bescherming van Persoonsgegevens. Wij laten alleen persoonsgegevens verwerken door onze eigen mensen, zij zijn allen in het bezit van een bewijs omtrent gedrag. Wij staan geregistreerd bij de toezichthouder op de Wet Bescherming Persoonsgegevens vertegenwoordigt bij de landen waar wij onze service aanbieden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende links: www.cbpweb.nl en www.ec.europa.eu/justice/data-protection/. U kunt ons hier tevens terugvinden in het meldingsregister.

De internetbeveiliging hebben wij uitbesteedt aan een professioneel internetbedrijf welke tevens gespecialiseerd is in websitebeveiliging. (www.expedient.nl). Voor meer informatie over de beveiliging en opslag van uw persoonsgegevens kunt u altijd contact met ons opnemen via email.

Direct een ESTA Aanvragen

Is esta-aanvragen.nl bevoegd om persoonsgegevens te verwerken?

Ja, esta-aanvragen.nl is bevoegd persoonsgegevens te verwerken van alle burgers uit de landen waar wij onze service aanbieden. Momenteel vragen wij hoofdzakelijk ESTA reistoestemmingen aan voor Nederland en België. Hiervoor staan wij geregistreerd bij de toezichthouder op de Wet Bescherming Persoonsgegevens vertegenwoordigd bij de landen waar wij onze service aanbieden.

Hoe worden mijn persoonsgegevens beveiligd?

Uw persoonsgegevens worden versleuteld en offline opgeslagen. Tevens zijn uw persoonsgegevens tijdens verzending per email versleuteld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van SSL beveiliging. De beveiliging hebben wij uitbesteedt aan een professioneel internetbedrijf welke tevens gespecialiseerd is in internetbeveiliging. Wilt u meer weten over hoe wij garant staan voor de internetbeveiliging, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via email. Wij bewaren al uw persoonsgegevens alsmede het kopie van de bevestiging van uw reistoestemming zolang uw ESTA voor Amerika geldig is (maximaal 2 jaar), hierna worden deze automatisch verwijderd uit ons systeem. De geldigheidsduur van uw reistoestemming kunt u terugvinden op uw email waarin u de bevestiging van uw reistoestemming heeft ontvangen.

Hoe lang worden mijn persoonsgegevens bewaard?

Uw persoonsgegevens van uw reistoestemming worden streng beveiligd opgeslagen in het systeem van het Amerikaanse Department of Homeland Security. Het Amerikaans DHS archiveert uw gegevens voor de duur van 12 jaar. Mocht uw betaling nog niet voldaan zijn bij uw aanvraag, dan zullen wij uw naam en adres gegevens nog 72 uur bewaren en vervolgens verwijderen uit ons systeem. Voor onze klantenadministratie bewaren wij enkel uw naam en adresgegevens. Alle andere persoonsgegevens nemen wij niet op in ons bestand. Gedurende de geldigheidsperiode houden wij het officiële aanvraagnummer van het Amerikaanse CBP in bewaring (d.w.z. tot 2 jaar vanaf de goedkeuringsdatum). De geldigheidsduur van uw reistoestemming kunt u terugvinden op de autorisatie die u van ons ontvangt per email. U kunt altijd contact met ons opnemen met het verzoek uw persoonsgegevens te verwijderen, hier zullen wij uiteraard gehoor aangeven.