Cancelling achteraf

Kan een ESTA achteraf nog gecanceld worden?

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er ondanks de toewijzing van uw ESTA er toch nog iets wijzigt aan de geldigheid van uw ESTA, het CBP (De Officiële instantie die de aanvragen beoordeeld) bepaald dit en niet wij. Daarom is het altijd noodzakelijk om de status van uw ESTA enkele dagen voor vertrek te controleren zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Indien uw ESTA de status gecanceld heeft betekend dit namelijk dat u niet de VS in mag reizen, immers uw ESTA is niet meer rechtsgelding. Over de reden van canceling informeren zij ons of u niet.

Indien uw status veranderd naar Gecanceld zijn wij daarvoor niet verantwoordelijk. Ook kunnen wij, indien deze canceling zich voordoet, niet aansprakelijk gesteld worden hiervoor of voor de gevolgschade. Er kan ook geen restitutie plaats vinden van de bij ons gemaakte kosten.

U kunt de status van uw ESTA eenvoudig controleren op de website van het CBP: esta.cbp.dhs.gov
- U gaat boven in het menu naar ‘check ESTA status’ en kiest vervolgens ‘check individual status’
- Vervolgens klikt u op ‘confirm & continue’
- Daar kunt u uw paspoortgegevens, geboorte datum en (indien bekend) applicationnumber of de andere gevraagde gegevens van uw paspoort invullen
- Kies vervolgens retrieve application” en dan zal de actuele status van uw ESTA zichtbaar worden.
- Eventueel kunt u op ‘update’ klikken om indien nodig de verblijfsgegevens aan te passen

Is de eerder goedgekeurde ESTA achteraf gecanceld dan adviseren wij om zelf rechtstreeks het CBP (esta.cbp.dhs.gov) te contacten voordat u een nieuwe ESTA aanvraag indient.