22 november 2016
Terug

U.S. Customs and Border Protection heeft vanaf heden een online I-94 aanvraagformulier

Reizigers die arriveren bij de toegangspoorten van de douane kunnen dit proces vanaf nu versnellen door gebruik te maken van een online I-94 aanvraagformulier. Dit formulier is te vergelijken met de ESTA welke u kunt aanvragen op onze website. Het verschil zit 'm in het feit dat de ESTA alleen voor reizigers geldt die per boot of vliegtuig Amerika binnenkomen en het I-94 formulier is voor reizigers die met de auto het land binnenkomen vanaf Mexico of Canada.

Versnelde binnenkomst

Washington- U.S. Customs and Border Protection (CBP) heeft een uitbreiding van de I-94 website uitgevoerd. Hiermee kunnen reizigers online een I-94 formulier aanvragen en betalen voor een aankomst bij de toegangspoorten van de douane. Reizigers kunnen het arriveren in de VS versnellen door hun persoonlijke gegevens en reisinformatie af te geven en een online betaling te voldoen van $6 voor een I-94 formulier tot zeven dagen voorafgaand aan hun reis.(Het blijft mogelijk om bij aankomst van de toegangspoorten het formulier in te vullen en te betalen.)

R. Gil Kerlikowske

“We blijven betrokken bij het transformeren van de internationale binnenkomsten met dit nieuwe online aanvraag systeem voor een I-94 formulier dat de toegang tot de VS bij de poorten van de douane versneld met behoud van het hoogste niveau van veiligheid” aldus commissaris R. Gil Kerlikowske. “Deze geautomatiseerde functionaliteit verhoogt de efficiëntie van het arriveren in de VS en vermindert administratieve taken voor CBP functionarissen. Uiteindelijk leidt dit tot kortere wachtrijen voor reizigers die een I-94 formulier nodig zijn.”

Het I-94 formulier

Reizigers zullen een voorlopige I-94 formulier ontvangen nadat ze deze online hebben aangevraagd en de betaling hiervan hebben voldaan. De informatie die wordt gevraagd op het I-94 aanvraagformulier wordt normaal gesproken verzameld door een CBP functionaris bij de douane. Denk bijvoorbeeld aan naam, geboortedatum, geboorteplaats en nationaliteit. Maar ook paspoortgegevens, visum gegevens (wanneer dit van toepassing is) en het ‘Student and Exchange Visitor Program’ (SEVIS) nummer (indien van toepassing).

Na de aanvraag

Om de uitgifte van het I-94 formulier af te ronden moet de reiziger zich binnen zeven dagen na het indienen van hun aanvraag melden bij de toegangspoorten van de douane in de VS om biometrie in te dienen (indien van toepassing) en om een interview te ondergaan met een CBP officier. Reizigers moeten er op voorbereid zijn om bewijs van inschrijving van hun woonplaats, werk, en/of reisplannen wanneer dit gevraagd wordt door een CBP officier. Wanneer de reiziger zich niet meldt binnen de zeven dagen na de aanvraag van het I-94 formulier zal de voorlopige afgifte hiervan verlopen en zal de reiziger opnieuw een aanvraag moeten doen en ook opnieuw moeten betalen. U krijgt uw geld niet terug wanneer u zich niet heeft gemeld binnen de zeven dagen, en ook niet wanneer u de toegang tot de VS wordt geweigerd.

Voordelen

De beveiligde website is makkelijk in gebruik en er kan betaald worden middels een creditcard, betaalkaart, automatische incasso of PayPal. De voordelen van dit proces zijn onder meer; een efficiëntere verwerking, verminderd papiergebruik, een gestroomlijnd CBP inspectie proces voor de reizigers en lagere operationele kosten.

Het I-94 formulier biedt niet-immigranten het bewijs dat ze rechtmatig toegang hebben gekregen tot de VS welke nodig is om buitenlandse registratie, status van immigratie en een werkvergunning te verifiëren.

In mei 2013 heeft het CBP het I-94 formulier geautomatiseerd voor reizen via lucht of zee. Het geautomatiseerde systeem maakt het mogelijk voor CBP officiers om een I-94 ‘Arrival Reccord’ (registratie van gearriveerde reizigers)te creëren binnen de primaire en secundaire inspectie proces systemen tijdens de inspectie met de informatie van de passagierslijst. Hiermee elimineer je het gebruik van papier en handmatige invoer van data. De automatisering van het I-94 Arrival/Departure Record (binnenkomst en vertrek registratie) heeft het arriveringsproces van de reiziger sterk verbeterd, terwijl het de Amerikaanse overheid ongeveer $34,5 miljoen bespaard heeft in de eerste twee jaar.