06 mei 2017
Terug

Turkish Airlines deelt laptops uit op vluchten naar de VS

Reizigers die met Turkish Airlines middels Business Class vliegen naar Amerika krijgen gratis laptops te leen aangeboden wanneer ze hier gebruik van willen maken. Hiermee wil het vliegvaartmaatschappij reageren op het laptopverbod van Amerika.

Verbod

Vanaf 20 maart 2017 mogen reizigers vanuit Turkije, verschillende Noord-Afrikaanse en Arabische landen geen elektronische apparaten groter dan een smartphone meer mee aan boord nemen in hun handbagage. Dit verbod hebben ze ingevoerd omdat ze bang zijn dat terroristen explosieven plaatsen in laptops. Door dit verbod zoeken vliegvaartmaatschappijen naar alternatieven voor hun passagiers. Ze zijn namelijk bang dat ze anders klanten mislopen omdat veel reizigers tijdens hun vlucht gebruik willen maken van hun laptop. Hiermee willen ze de reizigers tegemoet komen. Het verbod is niet van toepassing op vluchten vanuit Amerika naar het Verenigd Koninkrijk of Turkije.

Een laptop lenen

Om een laptop te kunnen lenen aan boord van Turkish Airlines moet je dit van te voren bekend maken, voordat je aan boord gaat. Daarna dien je je eigen laptop af te geven aan een geautoriseerde medewerker van het vliegvaartmaatschappij. Daarna wordt deze in het bagageruim geplaatst. Wil je dit niet, dan is er ook een mogelijkheid om je laptop (voorzien van een label met uw adresgegevens) in een speciale laadruimte van het vliegtuig te laten plaatsen waar deze veilig getransporteerd wordt en bij aankomst weer terug gegeven wordt. Eenmaal aan boord krijg je een laptop van de cabin crew overhandigd om te lenen tijdens de vlucht.

Naderhand

Als je klaar bent met het gebruiken van de geleende laptop kun je je werk opslaan op een USB-stick en meenemen. Alles wat je op deze laptop doet wordt niet opgeslagen. Alles wordt naderhand compleet gewist, dus een volgende persoon kan niet achterhalen wat jij op deze laptop hebt gedaan.

Verenigd Koninkrijk

Op vluchten van Turkije naar het Verenigd Koninkrijk geldt hetzelfde verbod. Voor reizigers van Turkish Airlines vanaf Istanbul naar het Verenigd Koninkrijk is het vanaf 12 mei ook mogelijk om gebruik te maken van een leenlaptop.