29 april 2021
Terug

Terugblik op 100 dagen Biden als president

Inmiddels is Biden al meer dan 100 dagen president van Amerika. Op 29 april hield hij zijn speech waarin hij terugblikte op het beleid die hij gevoerd heeft sinds hij werd aangesteld als president. In de afgelopen 100 dagen heeft Biden al heel wat verandering aangebracht. De speech werd gehouden in het Capitool welke op 6 januari nog werd bestormd door boze Trump aanhangers. Daarom waren er maar 200 toehoorders aanwezig in plaats van 1600 en werden er geen gasten uitgenodigd. 

Kinderbijslag

In Amerika kregen de Amerikaanse gezinnen geen kinderbijslag. Hier wilde Biden verandering in brengen en inmiddels is dit al doorgevoerd. Maar dit was nog niet genoeg. Nu wil hij ook verplicht ouderschapsverlof invoeren evenals gratis peuterschool en zelfs gratis beroepsopleidingen. Om dit te kunnen bekostigen wil Biden de belasting gaat verhogen voor mensen die een inkomen hebben van boven de 400.000 dollar.

Biden is voor verandering

Biden begon zijn speech met; “Ik erfde een natie in crisis. De ergste pandemie in een eeuw. De grootste economische crisis sinds de Grote Depressie. De ergste aanval op onze democratie sinds de Burgeroorlog. Nu kan ik melden: Amerika is weer in beweging."
Biden heeft er voor gezorgd dat VS uiteindelijk een van de leidende landen werd op het gebied van vaccineren. "We moeten bewijzen dat democratie nog steeds werkt. Dat onze overheid nog werkt, en kan leveren voor de bevolking", aldus Biden. "We vaccineren het land. We creëren honderdduizenden banen. We zorgen voor resultaten die voor mensen voelbaar zijn in hun levens. Openen de deur naar mogelijkheden en garanderen eerlijkheid en gerechtigheid."

Amerika weer open voor toeristen

In maart heeft Biden aangegeven dat uiterlijk eind mei alle Amerikanen gevaccineerd kunnen zijn. De overheid van Amerika denkt dat vanaf eind mei de grenzen voor de toeristen vanuit Europa ook weer open kunnen. Wanneer dit gebeurd, zal dit geleidelijk aan per staat zijn. Helaas kunnen ze hier nog niets met zekerheid over zeggen. 

Niet gelukt

Het is Biden helaas (nog) niet geluk om een goede verstandshouding te realiseren met de oppositie. Hij heeft ook aangegeven dat hij nog niet werkt aan de wetten rondom het wapenbezit, het politiegeweld of de hervorming van het immigratiesysteem. Hij heeft ook nog geen oplossing voor de miljoen vluchtelingen uit Midden-Amerika welke zich aan de zuidgrens van Amerika kunnen melden. 
Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen