29 mei 2019
Terug

Tarief Flight Bundle van KLM wordt duurder

De Flight Bundle, hiermee kunnen reizigers voordeliger in één koop meerdere tickets binnen Europa aanschaffen, wordt duurder. KLM vindt dat ze zichzelf te kort doen door deze Flight Bundle aan te bieden, want reizigers kunnen hun voordelige tickets inzetten op relatief prijzige vluchten. Reizigers hoeven na het aanschaffen van de Flight Bundle niet meteen een vlucht te boeken, zij kunnen deze inzetten wanneer zij dit willen, zelfs in vakanties of weekenden.

2017

KLM heeft in 2017 de Flight Bundle geïntroduceerd en wordt al snel vrij populair. “Met de KLM Flight Bundle richt KLM zich op klanten die regelmatig vliegen; mensen met bijvoorbeeld familie of een tweede huis in het buitenland, stedenbezoekers, of het midden- en kleinbedrijf,” aldus Harm Kreulen, topman van KLM in 2017. Maar KLM geeft nu aan, twee jaar later, dat er een groot nadeel aan zit. Kreulen zegt dat de zogenaamde strippenkaart voornamelijk wordt gebruikt door ervaren reizigers die voornamelijk de strippenkaart inzetten op drukke vluchten in de ochtend en in de avond. “En dat is nou nét wat we niet helemaal voor ogen hadden”, aldus Kreulen.

Té goedkoop

De Flight Bundle mag in principe op alle vluchten ingezet worden, en alle boekingsklassen, volgens de voorwaarden en zijn online op de website van KLM te boeken. Klanten kunnen zelfs hun wensen selecteren welke dan weer een effect hebben op de prijs. Het is mogelijk om de prijs in een keer te betalen, of gespreid. Echter, doordat de Flight Bundle op elke vlucht ingezet kan worden, dus ook op de dure drukbezette vluchten, doet KLM zichzelf hiermee te kort.

Geen andere keus

KLM zegt zelf geen andere keus te hebben dan de tarieven van de Flight Bundle te verhogen. “Het alternatief was om bepaalde vluchten of vluchttijden uit te sluiten, maar dat willen we niet”, aldus Kreulen. Het is nog niet duidelijk wanneer de tarieven omhoog worden geschroefd en wat de prijzen dan zullen worden.
Tarief Flight Bundle van KLM wordt duurder