Spoedaanvraag

Reist u heel binnenkort naar Amerika, maar heeft u nog geen reistoestemming? Dan wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk hebben. Daarom wilt u graag een ESTA spoedaanvraag indienen. Gelukkig duurt het aanvragen gemiddeld genomen slechts enkele uren en heeft u de reistoestemming soms zelfs binnen 60 minuten in uw mail zitten. Hoe het precies zit leggen we u hier uit.

Man doet ESTA spoedaanvraag op computer

Een ESTA spoedaanvraag indienen voor Amerika

Een ESTA aanvragen voor de Verenigde Staten is altijd nodig als u naar Amerika wilt afreizen. Zonder deze of andere reistoestemming, zoals een visum of een Amerikaans paspoort, mag u niet afreizen. Het ESTA wordt door de rederij of luchtvaartmaatschappij zelfs al voor vertrek gecontroleerd. Het is dus erg belangrijk dat u bij het begin van uw reis al in het bezit bent van een geldige reisverklaring.

Omdat de reisverklaring als veiligheidsmaatregel is ingevoerd, zal elke aanvraag met aandacht worden bekeken. Ook een ESTA spoedaanvraag wordt dus grondig beoordeeld voordat deze wordt toegewezen (of afgewezen). Een ESTA met spoed aanvragen gaat daarom op dezelfde manier als een 'normale' aanvraag.

Tijdens het invullen van een spoedaanvraag heeft u haast. Toch is het erg belangrijk om alle gegevens tijdens het proces zorgvuldig door te lezen en in te vullen. Een foutje is snel gemaakt en kan tot afwijzing leiden. De aanvraag invullen duurt door ons duidelijke formulier slechts enkele minuten per persoon. Neem deze tijd om fouten te voorkomen.

Heeft een spoedaanvraag zin NÁ  een normale aanvraag?

Heeft u al een normale aanvraag ingediend, maar heeft u hier nog geen uitslag van? Dien dan niet ook nog een spoedaanvraag in. Als er bij de U.S. Customs and Border Protection meerdere aanvragen binnenkomen voor dezelfde persoon zorgt dit vaak voor oponthoud. Hierdoor zal uw aanvraag juist vertraging oplopen, in plaats van dat het proces versneld wordt. Als u al een aanvraag heeft ingediend kunt u dus enkel afwachten. Elke andere actie zal het proces alleen maar vertragen en is dus niet aan te raden.

Heeft u al een aanvraag gedaan, maar is deze afgekeurd? Afhankelijk van de reden van afkeuring kunt u een nieuwe aanvraag doen. Is de reistoestemming afgekeurd omdat u een foutje heeft gemaakt in uw persoonsgegevens? Dan heeft een nieuwe reisverklaring aanvragen zin. Controleer uw gegevens extra goed voordat u ze verstuurt. De kans is groot dat uw tweede aanvraag wel binnen enkele uren goedgekeurd wordt. Heeft u een fout gemaakt bij het invullen van de veiligheidsvragen? Dan mag u niet direct nogmaals een aanvraag doen. U dient in dat geval 10 dagen te wachten. Een spoedaanvraag is in dat geval dus niet mogelijk. Ook als de afwijzing een andere reden heeft, zal een tweede aanvraag niet goedgekeurd worden.

Hoe lang duurt het goedkeuren van een spoedaanvraag?

De duur van een ESTA spoedaanvraag is (bijna) gelijk aan die van een reguliere aanvraag. Hoewel onze experts een spoedaanvraag zo snel mogelijk kunnen controleren, hebben wij helaas geen invloed op de beoordelingsprocedure van de U.S. Customs and Border Protection. Vaak heeft u binnen enkele uren al een goedgekeurde reistoestemming  in uw mail zitten, maar de beoordeling mag tot 72 uur in beslag nemen. Bij een spoedaanvraag is de verwerkingstijd vaak nog iets sneller en kan de aanvraag binnen 60 minuten goedgekeurd worden, maar ook hier kan het langer in beslag nemen.

Wij kunnen daarom geen garantie geven voor de maximale verwerkingstijd van een spoedaanvraag. Ook de U.S. Customs and Border Protection doet hier geen uitspraken over. Daarom is het erg belangrijk om de ESTA zo snel mogelijk aan te vragen. De reistoestemming is na toekenning 2 jaar geldig en u mag binnen die tijd meerdere keren naar de VS afreizen. Zodra u weet dat u binnen nu en 2 jaar van plan bent naar Amerika te reizen is het dus raadzaam om het ESTA aan te vragen. Zo komt u nooit in tijdnood.

Info uitgelicht

Een spoedaanvraag op zondag

Het invullen van het online formulier kan op elk moment van de dag, zeven dagen per week. De controle vindt daarna zo spoedig mogelijk plaats. Op de beoordeling vanuit de U.S. Customs and Protection hebben wij geen invloed. Wij kunnen dan ook helaas niet beloven dat de spoedaanvraag op zondag behandeld wordt. Vaak is dit wel het geval, maar garanties kunnen wij dus niet geven.

 

Een ESTA groepsaanvraag met spoed regelen

Reist u niet alleen naar de VS, maar gaat u met meerdere mensen op reis? Het is mogelijk om door middel van een ESTA groepsaanvraag tegelijkertijd reisverklaringen aan te vragen. Dit scheelt u tijd tijdens de aanvraag. De aanvragen worden wel elk apart beoordeeld. Het kan dus zijn dat de reistoestemming voor de ene reiziger wel al is goedgekeurd, maar die voor een ander nog niet. De status van de aanvraag kunt u altijd inzien op de website van U.S. Customs and Border Protection.

Samenvatting:

  • Aanvraag via een eenvoudig online formulier
  • Invullen van de aanvraag duurt slechts enkele minuten
  • 24/7 beoordeling mogelijk, dus ook op zondag
  • Vaak binnen enkele uren, maar soms al binnen 60 minuten goedkeuring
  • Beoordeling mag maximaal 72 uur in beslag nemen
Nu direct een ESTA aanvragen

Informatie over het ESTA

Klanten van eVisa Application Services beoordelen ons gemiddeld met een: 8,9/10
Bekijk alle 5939 beoordelingen