27 juli 2017
Terug

Reizigers die naar de VS reizen mogen eerder boarden van KLM

KLM

Een woordvoerder van KLM zegt hier het volgende over: “We vragen passagiers tijdig aanwezig te zijn op luchthaven Schiphol, dat is zoals gebruikelijk voor intercontinentale vluchten drie uur voor vertrek.” Het is namelijk zo dat wanneer de reizigers eenmaal bij de gate zijn aangekomen, er extra controles worden uitgevoerd. “Het gaat daarbij om apparaten groter dan een iPhone,” verduidelijkt de woordvoerster.

Wel of niet mee aan boord

KLM stelt de reizigers meteen gerust: “Deze mogen wel mee aan boord.” TSA (Transportation Security Administration) valt onder de Amerikaanse overheid. Zij kwamen met de verscherpte controles en de strengere veiligheidseisen. KLM geeft aan dat dit de eerste stap is die genomen moet worden. 

Per direct

Deze nieuwe maatregel wordt KLM opgelegd en zij dienen zich hier dan ook aan te houden. “De Amerikaanse overheid vraagt dit. Wij hebben daar net als alle andere airlines aan te voldoen.” Omdat KLM het al vervelend genoeg vindt voor de desbetreffende reizigers, komen ze deze wel tegemoet door de boardingtijd met tien minuten te vervroegen. Op deze manier proberen ze zoveel mogelijk het oponthoud te voorkomen. Deze nieuwe maatregel is per direct ingegaan en geldt dus vanaf heden voor alle reizigers naar Amerika. 
Reizigers die naar de VS reizen mogen eerder boarden van KLM