15 juni 2023
Terug

Reizen door Amerika met het openbaar vervoer

Ik wil je laten kennismaken met een alternatieve manier om het prachtige Amerika te ontdekken. Dit gaan we doen door gebruik te maken van het openbaar vervoer (OV). Van het verkennen van iconische steden tot het doorkruisen van uitgestrekte landschappen met treinen, bussen en metro's. Dit artikel zal je alle informatie bieden die je nodig hebt om een onvergetelijke reis door Amerika te plannen.

Waarom reizen met het openbaar vervoer in Amerika?

Je gaat ontdekken dat het Amerikaanse OV veel meer is dan alleen een praktisch vervoersmiddel. Het biedt unieke voordelen en mogelijkheden die je reiservaring echt kan veranderen. 

Laten we beginnen met de voordelen...

Minder stress en lagere kosten

Een groot voordeel is dat het goedkoper is en minder stress geeft. Het reizen door onbekende steden en het vinden van parkeerplaatsen kan een uitdaging zijn, vooral als je niet vertrouwd bent met de omgeving. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over files, want het openbaar vervoer heeft vaak speciale rijstroken of aparte routes. Met het OV kun je deze zorgen loslaten en ontspannen terwijl je geniet van het uitzicht. Daarnaast is het ook goedkoper in vergelijking tot het huren van een auto. De kosten voor brandstof, parkeren en tolwegen zorgt ervoor dat je doorgaans goedkoper uit zult zijn. 

Duurzaam en milieuvriendelijk

Amerika heeft een uitdagend wegennetwerk en druk verkeer, wat kan leiden tot vervuiling van het milieu. Door te kiezen voor bussen, treinen, metro's en trams draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Het openbaar vervoer is een duurzaam alternatief dat helpt bij het behoud van de natuurlijke schoonheid van de Verenigde Staten.

Ontmoet lcoals

Of je nu een praatje maakt met medereizigers in de trein, vriendschappen sluit met lokale bewoners in de bus of gewoon geniet van het observeren van de diverse menigte. Het OV kan sociale interactie bevorderen en je laten kennismaken met mensen van verschillende achtergronden en culturen. Een uitstekende manier om nieuwe mensen te ontmoeten en te socializen.

Veilig en betrouwbaar

Het OV in Amerika wordt nauwlettend gecontroleerd en biedt een veilige reisomgeving. Professionele chauffeurs en treinbestuurders zorgen voor jouw veiligheid, terwijl beveiligingsmaatregelen en toezicht zorgen voor gemoedsrust tijdens je reis. In geval van vertragingen of problemen met de dienstregeling zijn er meestal alternatieve routes en reisopties beschikbaar.

Geniet van het uitzicht

Een andere groot voordeel is de mogelijkheid om te genieten van adembenemende landschappen en panoramische uitzichten. Of je nu door de bruisende stad reist of door afgelegen natuurgebieden, daarnaast beidt het vaak routes die je langs prachtige plekken voeren.

 1. Stadsgezichten: Het openbaar vervoer in grote steden zoals New York City, San Francisco en Chicago biedt vaak een uitstekend uitzicht op iconische bezienswaardigheden. Denk aan een ritje in de beroemde gele taxi's in NYC, waarbij je langs Times Square, het Vrijheidsbeeld en Central Park komt. Of neem de kabeltram in San Francisco en geniet van het spectaculaire uitzicht op de Golden Gate Bridge en de heuvelachtige straten van de stad.

 2. Schilderachtige treinroutes: De VS staat bekend om zijn prachtige treinroutes die je door adembenemende landschappen voeren. De California Zephyr bijvoorbeeld, die van Chicago naar San Francisco reist, neemt je mee door de uitgestrekte vlaktes van de Midwest, de majestueuze Rocky Mountains en de schilderachtige Sierra Nevada. Tijdens deze reis kun je genieten van panoramische ramen en observatieauto's die een ongeëvenaard uitzicht bieden.

 3. Natuurgebieden en Nationale Parken: Ook is het OV een geweldige manier om de prachtige nationale parken van Amerika te verkennen. Of je nu de bus neemt naar de Grand Canyon, de shuttlebus in Zion National Park of de tram in Rocky Mountain National Park, je zult versteld staan van de overweldigende natuur. Het stelt je in staat om te genieten van wandelpaden, uitkijkpunten en adembenemende landschappen, terwijl je tegelijkertijd de impact op het milieu minimaliseert.

 4. Kustlijnen en rivieren: Veel Amerikaanse steden en steden liggen aan de kust of langs rivieren. Het openbaar vervoer biedt vaak schilderachtige routes langs deze waterwegen, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten op de oceaan, stranden, jachthavens en historische bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld de veerboot in Seattle en bewonder de skyline van de stad vanaf het water, of reis per bus langs de kustweg Highway 1 in Californië en geniet van het uitzicht op de Stille Oceaan.

Het openbaar vervoerssysteem in de VS

Het is een uitgebreid en divers systeem dat reizigers een betrouwbare en handige manier biedt om door het land te reizen. Of het nu je eerste keer is of dat je al vaker gebruik hebt gemaakt van het openbaar vervoer, het is belangrijk om vertrouwd te raken met de verschillende aspecten van dit systeem. In deze sectie zullen we een overzicht geven van de beschikbare vervoersmiddelen, belangrijke vervoersmaatschappijen en ticketopties met bijbehorende prijzen.

Treinen, bussen en metro's

Het openbaar vervoer in Amerika omvat verschillende vervoersmiddelen die geschikt zijn voor zowel stedelijke als landelijke gebieden. Treinen zijn een populaire optie voor langeafstandsreizen en bieden comfortabele en schilderachtige ritten door het land. Bussen zijn een veelvoorkomend vervoermiddel in zowel steden als dorpen, en ze bieden een betaalbare manier om binnen een bepaalde regio te reizen. Trams en metro's zijn voornamelijk te vinden in grote steden en zorgen voor snelle en efficiënte verplaatsingen binnen het stadsgebied.

1. Reizen per trein

Amerikaanse trein

Het treinsysteem in Amerika wordt voornamelijk vertegenwoordigd door Amtrak, de nationale spoorwegmaatschappij. Amtrak biedt een uitgebreid netwerk van treindiensten die zich uitstrekken over het hele land, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben om op een unieke manier door Amerika te reizen. Het is belangrijk om vertrouwd te raken met het treinsysteem van Amtrak en de beschikbare opties.

Populaire treinroutes en bestemmingen

Amtrak biedt verschillende populaire treinroutes en bestemmingen in de USA. Een van de bekendste routes is de Northeast Corridor, die steden als Boston, New York City, Philadelphia en Washington, D.C. met elkaar verbindt. Deze route is geliefd vanwege de vele historische bezienswaardigheden en culturele attracties langs de weg. Andere populaire routes zijn onder meer de California Zephyr, die reizigers meeneemt door de adembenemende landschappen van de Rocky Mountains, en de Coast Starlight, die een prachtig uitzicht op de kustlijn van Californië biedt.

Voor- en nadelen van reizen per trein

Reizen per trein in Amerika heeft zowel voordelen als nadelen. Een van de belangrijkste voordelen is het comfort en gemak dat treinreizen biedt. Treinen hebben ruime zitplaatsen, voldoende beenruimte en faciliteiten zoals restauratiewagens en wifi, waardoor reizen aangenaam en ontspannen wordt. Bovendien biedt het treinsysteem prachtige uitzichten op het landschap, wat een extra dimensie aan de reiservaring toevoegt. Een ander voordeel van treinreizen is de mogelijkheid om files en verkeersdrukte te vermijden, vooral in drukke stedelijke gebieden. Treinen hebben vaak hun eigen rails en zijn minder onderhevig aan vertragingen als gevolg van wegverkeer.

Aan de andere kant kunnen treinreizen soms langer duren dan vliegreizen, vooral voor lange afstanden. Ook zijn treinen mogelijk niet altijd even frequent beschikbaar als andere vervoersmiddelen, wat planning en flexibiliteit vereist. Daarnaast kunnen ticketprijzen variëren en is het belangrijk om op tijd te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Al met al biedt reizen per trein in Amerika een unieke en aangename ervaring, waarbij reizigers kunnen genieten van het landschap, comfort en gemak van treinreizen. Het is een uitstekende optie voor diegenen die graag langzaam reizen en de reis zelf als een deel van hun avontuur beschouwen.

2. Reizen per bus

reizen bus Amerika

Als het gaat om reizen per bus in Amerika, is de Greyhound-busmaatschappij een van de bekendste en meest gebruikte opties. Greyhound biedt een uitgebreid netwerk van busdiensten die steden en dorpen in het hele land met elkaar verbinden. Het is een handige en betaalbare manier om door de VS te reizen, zowel voor beginners als gevorderde reizigers. Naast Greyhound zijn er ook andere busbedrijven zoals Megabus en BoltBus die vergelijkbare diensten aanbieden, dus er zijn voldoende mogelijkheden om de juiste busmaatschappij te kiezen die past bij je reisbehoeften.

Routemogelijkheden en bestemmingen

Met busreizen in Amerika kun je verschillende routemogelijkheden verkennen en diverse bestemmingen bereiken. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van bruisende steden, pittoreske stadjes of prachtige natuurgebieden, er zijn busroutes die aan al deze voorkeuren voldoen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kustroute langs de oostkust, die je meeneemt langs steden zoals Miami, New York City en Boston. Als je meer van het westen wilt zien, kun je opteren voor een route die je door steden als Los Angeles, Las Vegas en San Francisco voert. De mogelijkheden zijn eindeloos en bieden voor ieder wat wils.

Tips voor het reizen per bus in Amerika

Het reizen per bus in Amerika kan een geweldige ervaring zijn, maar het is ook belangrijk om enkele tips in gedachten te houden om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hier zijn een paar nuttige tips:

 • Plan je reis van tevoren: Zorg ervoor dat je je busreis ruim van tevoren plant, vooral tijdens drukke periodes zoals vakanties. Op deze manier kun je de beste routes en vertrektijden kiezen en teleurstellingen voorkomen.

 • Wees op tijd: Zorg ervoor dat je ruim op tijd op het busstation bent, want bussen volgen een strak schema en vertrekken op tijd. Het is beter om iets te vroeg te zijn dan te laat en je bus te missen.

 • Neem essentiële benodigdheden mee: Zorg ervoor dat je tijdens je busreis alles bij je hebt wat je nodig hebt, zoals snacks, water, een comfortabel kussen, entertainment zoals boeken of een koptelefoon, en eventueel een oplader voor je elektronische apparaten.

 • Houd je bagage bij de hand: Zorg ervoor dat je belangrijke items zoals paspoorten, geld, telefoon en andere waardevolle spullen bij je draagt en niet in je ingecheckte bagage achterlaat.

 • Wees voorbereid op stops en overstappen: Bussen maken vaak stops onderweg voor passagiers om te rusten, eten of naar het toilet te gaan. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de geplande stops en overstappen, zodat je je reis goed kunt plannen en eventuele wachttijden kunt minimaliseren.

 • Maak gebruik van busfaciliteiten: Amerikaanse bussen zijn over het algemeen comfortabel en bieden verschillende faciliteiten om je reis aangenaam te maken. Veel bussen hebben bijvoorbeeld verstelbare stoelen, airconditioning, wifi en stopcontacten voor het opladen van elektronische apparaten. Profiteer van deze voorzieningen om je reis zo comfortabel mogelijk te maken.

 • Interactie met medereizigers: Reizen per bus biedt ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en interessante gesprekken te voeren. Als je daarvoor openstaat, kun je ervaringen uitwisselen, tips delen en misschien zelfs nieuwe vriendschappen sluiten. Wees altijd beleefd en respectvol tegenover medereizigers en geniet van de sociale aspecten van het reizen per bus.

 • Houd je bagage in de gaten: Hoewel busstations en bussen over het algemeen veilig zijn, is het belangrijk om waakzaam te blijven en op je spullen te letten. Houd je bagage altijd in de gaten en laat geen waardevolle spullen onbeheerd achter. Als je waardevolle items bij je hebt, zoals een laptop of camera, zorg er dan voor dat deze veilig opgeborgen zijn en niet zichtbaar zijn voor anderen.

Ticketopties en prijzen

Voor het reizen met het openbaar vervoer in Amerika zijn er verschillende ticketopties beschikbaar, afhankelijk van de vervoersmaatschappij en het type vervoermiddel. Voor treinreizen met Amtrak kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende ticketklassen, zoals Coach Class, Business Class en Sleeper Class, elk met hun eigen prijsniveau en voorzieningen. Bussen bieden vaak eenvoudige tariefstructuren op basis van de afgelegde afstand, terwijl metro's en trams gebruikmaken van zones of tijdgebonden tickets.

Het is belangrijk om te weten dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de afstand, het tijdstip van de dag en eventuele speciale aanbiedingen. Het is raadzaam om de websites van de vervoersmaatschappijen te raadplegen voor actuele informatie over ticketopties en prijzen.

Tips en aanbevelingen voor reizen met het openbaar vervoer

Laten we eens kijken naar enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden: het plannen van je reisroute, het kopen van tickets en reserveringen, en het omgaan met bagage en beperkingen.

Het plannen van je reisroute

Het plannen van je reisroute is essentieel om te zorgen dat je op tijd op je bestemming aankomt en om eventuele overstappen soepel te laten verlopen. Maak gebruik van online reisplanners, zoals de websites of apps van vervoersmaatschappijen, om je route te plannen en informatie te krijgen over de vertrektijden en aankomsttijden van treinen, bussen, trams en metro's. Houd ook rekening met eventuele vertragingen of wijzigingen in het schema, zodat je je reisroute indien nodig kunt aanpassen.

Het kopen van tickets en reserveringen

Bij het reizen met het openbaar vervoer in Amerika is het belangrijk om te weten hoe je tickets kunt kopen en eventuele reserveringen kunt maken. Verschillende vervoersmaatschappijen hebben hun eigen ticketing systemen, dus het is handig om vooraf te onderzoeken welke opties beschikbaar zijn. Je kunt vaak tickets kopen op de officiële websites van de vervoersmaatschappijen, bij kaartautomaten op stations of zelfs via mobiele apps. Zorg ervoor dat je de juiste informatie hebt over de tarieven, eventuele kortingen en de geldigheid van je ticket.

Bagage en beperkingen

Bij het reizen met het openbaar vervoer is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de bagagebeperkingen en eventuele regels die van toepassing zijn. Elke vervoersmaatschappij hanteert specifieke regels met betrekking tot de grootte en het gewicht van je bagage, evenals mogelijke beperkingen op het meenemen van bepaalde items. Zorg ervoor dat je je bagage inpakt volgens de voorschriften om problemen te voorkomen. Daarnaast is het altijd handig om een kleinere tas bij je te hebben voor persoonlijke spullen die je tijdens de reis binnen handbereik wilt hebben.

Reis licht en efficiënt

Probeer je bagage tot een minimum te beperken en neem alleen essentiële items mee. Overweeg om een rugzak of koffer met wieltjes te gebruiken voor gemakkelijk vervoer. Houd ook rekening met de grootte en het gewicht van je bagage, omdat sommige vervoersmaatschappijen beperkingen kunnen hebben. Het minimaliseren van je bagage zal je helpen om flexibeler te zijn tijdens je reis.

Wees bewust van je omgeving

Wanneer je met het openbaar vervoer reist, is het belangrijk om bewust te zijn van je omgeving en je persoonlijke veiligheid. Houd je waardevolle spullen altijd in de gaten en zorg ervoor dat je ze op een veilige manier bewaart. Blijf alert en vermijd situaties die je ongemakkelijk of onveilig laten voelen. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om het personeel van de vervoersmaatschappij om assistentie te vragen.

3. Reizen per Metro

Reizen per metro Amerika

Het openbaar vervoer per metro is een efficiënte en populaire manier om je te verplaatsen in veel grote steden in Amerika. Met een uitgebreid netwerk van metrolijnen biedt het een handige en snelle manier om druk verkeer te vermijden en diverse bestemmingen te bereiken. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij het reizen per metro.

Voordelen van reizen per metro

Reizen per metro biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het een snelle en efficiënte manier om door de stad te navigeren, vooral tijdens de spitsuren wanneer het wegverkeer vaak vastloopt. Met de metro kun je files vermijden en je sneller verplaatsen naar je gewenste bestemming. Daarnaast is de metro vaak betrouwbaar en punctueel, waardoor je op tijd kunt komen voor afspraken of andere activiteiten. Bovendien zijn metrostations meestal goed bereikbaar en strategisch gelegen, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot belangrijke bezienswaardigheden, zakelijke districten, winkelgebieden en meer.

Tips voor het reizen per metro

Bij het reizen per metro zijn er enkele handige tips die je kunt volgen om je ervaring soepel te laten verlopen. Allereerst is het belangrijk om de metrokaart van de stad te bestuderen en vertrouwd te raken met de verschillende lijnen en stations. Dit helpt je bij het plannen van je reisroute en het bepalen van de juiste overstappen. Daarnaast is het verstandig om op de hoogte te zijn van de dienstregelingen, vooral als je reist tijdens piekuren of 's avonds wanneer de frequentie van de metro mogelijk afneemt.

Kosten en tickets

De kosten en ticketopties voor het reizen per metro kunnen per stad verschillen. Het is belangrijk om te weten welke ticketopties beschikbaar zijn en hoe je aan een geldig vervoersbewijs kunt komen. In de meeste steden kun je bij de metrostations tickets kopen bij de automaten of bij de loketten. Daarnaast bieden veel steden ook de mogelijkheid om contactloos te betalen met een creditcard of mobiele betalingssystemen.

Het is handig om te weten welke ticketopties het beste bij jouw reisbehoeften passen. Zo bieden veel metrobedrijven dagpassen of weekpassen aan waarmee je onbeperkt kunt reizen gedurende een bepaalde periode. Deze passen kunnen voordelig zijn als je van plan bent om veel gebruik te maken van de metro tijdens je verblijf in de stad. Daarnaast zijn er vaak ook enkele-rit-tickets beschikbaar voor een enkele reis.

Bij het kopen van tickets is het belangrijk om te controleren of je het juiste ticket hebt voor de gewenste zone of afstand. Sommige metrolijnen hebben verschillende tarieven afhankelijk van de afstand die je reist. Zorg er dus voor dat je het juiste tarief betaalt om problemen of boetes te voorkomen.

Toegankelijkheid

Het metrosysteem in Amerika streeft ernaar om toegankelijk te zijn voor mensen met beperkte mobiliteit. Veel metrostations hebben liften of roltrappen voor gemakkelijke toegang tot de perrons. Daarnaast zijn er vaak speciale voorzieningen voor rolstoelgebruikers, zoals rolstoeltoegankelijke ingangen en speciale rijtuigen met voldoende ruimte. Als je specifieke behoeften hebt met betrekking tot toegankelijkheid, is het verstandig om vooraf informatie in te winnen bij het metrobedrijf om te zorgen dat je reis zo comfortabel mogelijk verloopt.

Samenvattend

We kunnen concluderen dat reizen met het openbaar vervoer in Amerika verschillende voordelen biedt. Het is een goedkoper en minder stressvol alternatief voor het verkennen van het land, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over parkeerproblemen of files. Het biedt ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en kennis te maken met diverse culturen. Het OV in Amerika is over het algemeen veilig, betrouwbaar en biedt prachtige uitzichten op steden, nationale parken en kustlijnen. Het treinsysteem van Amtrak en busmaatschappijen zoals Greyhound zijn populaire keuzes voor reizen per trein en bus in de Verenigde Staten, en ze bieden verschillende routes en bestemmingen om aan diverse wensen van toeristen te voldoen. Het is belangrijk om je reis van tevoren te plannen, op tijd te zijn, essentiële benodigdheden mee te nemen en gebruik te maken van de faciliteiten die het openbaar vervoer biedt om je reiservaring zo soepel en comfortabel mogelijk te maken.

Binnenkort op reis naar Amerika? Dan moet je in de meeste gevallen een ESTA aanvragen!

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen