16 april 2018
Terug

Procedure ESTA USA aanvragen

In dit artikel leggen wij u uit wat ESTA inhoudt, wat de regels zijn en wat de procedure is voor het aanvragen van een ESTA voor de USA.

Wat is een ESTA?

Het ESTA (Electronic System for Travel Authorisation) is een reistoestemming voor reizigers uit het Visa Waiver Progam die naar de Verenigde Staten willen reizen. Nederland en België vallen onder dit Visa Waiver Progam en reizigers uit deze landen zijn dus verplicht een ESTA aan te vragen. De vergunning is bedoeld voor toeristen en zakenreizigers die minder dan 90 dagen in de VS willen verblijven.

Het ESTA is geheel elektronisch en dient voorafgaand aan de reis online aangevraagd te worden. Dit systeem is in 2009 door de Amerikaanse regering ingevoerd om reizigers vooraf te registreren zonder dat er een visum aangevraagd hoeft te worden. Een ESTA vervangt het groene I-94W formulier dat voorheen in het vliegtuig naar de VS ingevuld moest worden. Het is vooral bedoeld om de veiligheid van vliegreizen en cruisevaarten naar de VS te vergroten.

Regels voor ESTA

De reistoestemming ESTA is geldig voor toeristische bezoeken of zakenreizen van maximaal 90 dagen. De toestemming is ook nodig wanneer u via de VS doorreist naar een ander land (ook als u de luchthaven niet verlaat). Het ESTA is twee jaar geldig, of tot uw paspoort vervalt. Wanneer u een nieuw paspoort krijgt, dient u ook een nieuwe ESTA aan te vragen. Uw paspoort dient minimaal nog geldig te zijn zolang als u in de VS verblijft.

Tijdens de geldigheidsperiode van het ESTA mag u zo vaak naar de VS reizen als u wil. Per bezoek mag u maximaal 90 dagen in het land verblijven. U dient bij aankomst te beschikken over een retourticket of een doorreisticket. Wanneer u de VS over land betreedt heeft u geen ESTA nodig, u vult dan bij de grensovergang het I-94W formulier in.

Hoe een ESTA aanvragen

Het ESTA is simpel online aan te vragen via het ESTA formulier. Na het indienen van de aanvraag en het voldoen van de bijbehorende betaling controleren wij de aanvraag op eventuele fouten. Daarna wordt de aanvraag doorgestuurd naar de U.S. Customs and Border Protection. Hun systeem controleert direct of er redenen zijn om de reiziger geen toestemming te verlenen. Bijvoorbeeld omdat de persoon een bedreiging vormt voor de Amerikaanse veiligheid of wetshandhaving. 

E-mail met ESTA reistoestemming

Meestal ontvangt u binnen enkele uren al een e-mail met daarin de ESTA toestemming. In uitzonderlijke gevallen neemt de Amerikaanse overheid 72 uur om de aanvraag nader te onderzoeken. Wij raden dan ook aan om ten minste 72 uur voor uw vertrek het ESTA aan te vragen. Het is mogelijk meerdere ESTA's aan te vragen met één aanvraagformulier. 

Controleer uw gegevens op het ESTA formulier

Het is belangrijk dat alle gegevens die u invult op het aanvraagformulier precies overeenkomen met de gegevens in uw paspoort. Wanneer dit niet het geval is, kan het voor problemen zorgen bij de beoordeling van uw aanvraag.

U hoeft bij de douane geen bewijs van uw toegewezen ESTA te tonen. Wij raden u echter wel aan de bevestiging van uw toestemming uit te printen en bij u te dragen tijdens uw reis. Ook kunnen wij uw ESTA toesturen via de post.

eVisa voor uw ESTA

Wij zijn een servicebureau dat gespecialiseerd is in ESTA aanvragen. Het is ons doel om een goede en snelle service te verlenen voor een eerlijke prijs.

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen