20 oktober 2016
Terug

New York City Marathon

De new York City Marathon wordt elk jaar gehouden op de eerste zondag van november. Dit jaar valt de marathon op zes november. Jaarlijks doen hier zo’n 50.000 mensen aan mee. Uiteraard komen hier ook heel veel toeschouwers op af, zo’n twee miljoen welteverstaan! In New York zien ze dit dan ook als het grootste sportevenement van de hele stad. En samen met de Chicago Marathon tot de grootste hardloopevenementen van Amerika.

Andere landen

Niet alleen Amerikanen doen mee aan deze marathon. Er doen zo’n 10.000 mensen mee uit andere landen. Deze mensen mogen echter niet zomaar meedoen. Zij moeten mee lopen voor een goed doel, of ze moeten worden uitgeloot. Om te kunnen worden uitgeloot, moet je je inschrijven. Mensen konden zich tot 21 februari van dit jaar inschrijven. Wanneer iemand drie keer heeft getracht uitgeloot te worden, wordt de vierde keer automatisch uitgenodigd om mee te komen lopen.

New Yorkers

Het wordt de New Yorker zelf ook niet makkelijk gemaakt om mee te mogen doen aan de marathon. Zij moeten namelijk eerst negen voorwedstrijden hebben uitgelopen voordat ze kans maken om mee te mogen lopen. Want hierna wordt er ook nog weer geloot.

Aan de wedstrijd zelf zit een tijdslimiet verbonden van acht uur en 30 minuten. Binnen die tijd moet de wedstrijd dus zijn gelopen. Ook moet iedereen 18 jaar of ouder zijn om mee te mogen lopen.

Deze marathon wordt gehouden door de vijf stadsdelen (Boroughs) van New York heen, namelijk: Staten Island, Brooklyn, Queens, The Bronx en Manhattan en is zo’n 26 miles lang. (dit is ongeveer 40 kilometer) Onderweg wordt je van alle kanten aangemoedigd door het publiek wat een geweldige sfeer met zich mee brengt.

De vijf stadsdelen  (Boroughs):

Staten Island

Het beginpunt van de marathon. Vanaf Staten Island loopt het parcours de eerste mijl omhoog over de Verrazano Narrows Bridge. De Verrazano Narrows Bridge bevat maar liefst twaalf rijbanen en heeft een spanwijdte van drie kilometer. Uiteraard liggen de twaalf rijbanen niet allemaal naast elkaar. Zes rijbanen boven- en benedendeks. In totaal kom je over 5 bruggen.

Brooklyn

Na de Verrazano Narrows Bridge ga je omlaag en loopt het parcours elf mijl dwars door Brooklyn. Wanneer je op 4th Avenue bent aangekomen is het recht toe recht aan naar Brooklyns hoogste en meest bekende wolkenkrabber; Williamsburgh Savings Bank Tower. Hierna loop je via Queens over de tweede brug over namelijk; Pulaski Bridge.

Queens

Het parcours loopt 2,5 mijl door Queens totdat je de East River moet oversteken bij de Queensboro Bridge. Deze brug verbindt Long Island City met Manhattan. Mensen die de marathon vaker hebben gelopen geven aan dat het beklimmen van deze brug als zwaarste beproeving wordt ervaren van de hele marathon.

The Bronx

Na die zware klim kom je uit op First Avenue. Hier wordt je opgewacht door talloze toeschouwers die je aanmoedigen om door te gaan. Vanuit de verte zie je de enorme wolkenkrabbers wat een prachtig uitzicht geeft. Wanneer je ongeveer twintig mijl hebt gelopen kom je op de Willis Avenue Bridge. Deze brug verbindt Manhattan met de Bronx. Eenmaal de Bronx uitgelopen arriveer je via de Madison Avenue Bridge in Manhattan.

Manhattan

Eenmaal in Manhattan aangekomen loop je over Fifth Avenue naar Central Park. Het parcours loopt door het park heen, er dan een stukje omheen waarnaar je uiteindelijk weer terug in het park komt. Bijna bij de finish aangekomen bij 67th Street/Central Park West is het einde in zicht namelijk; het restaurant Tavern on the Green.

Ook de New York City Marathon bijwonen? Vraag dan nu je ESTA aan.