11 september 2018
Terug

Nederlands paspoort met spoed aanvragen (en uw esta)

Uw (Nederlandse) paspoort is verlopen en u gaat op reis. Het kan de beste overkomen. Natuurlijk komen er ook allemaal vragen naar boven, zoals: “Wat moet ik doen om zo snel mogelijk weer op reis te kunnen” en “is mijn ESTA nog wel geldig?

Uw reis staat voor de deur en u besluit voor de laatste keer nog even uw documenten te controleren. Bij het bekijken van uw paspoort ziet u tot uw grote schrik dat uw paspoort op het punt staat te verlopen! Met deze volgende stappen bent u zo weer op reis.

De ESTA is gekoppeld aan het paspoort, een nieuw paspoort betekent een nieuwe ESTA aanvragen.

Stap 1 – Pasfoto laten maken:

Op uw paspoort komt 1 pasfoto die aan officiële eisen moet voldoen. Wij adviseren een professionele fotograaf. Bij het zoeken op internet zal u voor uw eigen woonplaats ongetwijfeld iemand vinden. Een aantal eisen die daarbij van belang zijn, is dat de foto in kleur, niet bewerkt en afgedrukt moet zijn op hoogwaardig, glad fotopapier.

Rijksoverheid.

Stap 2 – Paspoort aanvragen:

Voor het aanvragen van een nieuw paspoort kunt u terecht bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Bij sommige gemeentes kan er een afspraak gemaakt worden, bij andere gemeentes kan dit weer niet. Handig is om de gemeente op te zoeken via internet om te kijken wat de correcte procedure is. Vergeet in ieder geval niet de volgende dingen mee te nemen naar uw aanvraag: uw nieuwe pasfoto, huidige (verlopen) paspoort en natuurlijk uw pinpas om te kunnen betalen.

Binnen 5 werkdagen is uw nieuwe paspoort klaar om opgehaald te worden. Als dit niet snel genoeg is, dan kan u dit bij de aanvraag aangeven en er spoedaanvraag van maken. Doet u de aanvraag voor 14.00 uur, dan kunt u het nieuwe paspoort de volgende werkdag ophalen. Houd wel rekening met extra kosten.

Stap 3 – ESTA aanvragen:

Uw ESTA is gekoppeld aan uw paspoort. Bij een nieuw paspoort heeft u dus ook een nieuwe ESTA nodig. U kunt dit natuurlijk zelf doen, maar u heeft al stress omdat u alles op het laatste moment doet. Gelukkig kan eVisa u helpen. Via onze website kunt u makkelijk alle gegevens invullen en met iDeal betalen. Door onze interne controle op de gegevens weet u zeker dat uw aanvraag snel en correct verwerkt wordt! De Amerikaanse autoriteiten mogen er tot 72 uur over doen om de aanvraag te verwerken. Gemiddeld gezien verwerken wij een ESTA binnen een uur en hebben we een antwoord.

Stap 4 – Ontspannen

Het is gelukt! U heeft een nieuw paspoort en een nieuwe ESTA. Nu nog de koffers pakken en besluiten wat u allemaal mee moet nemen. U neemt vast ook een mobiele telefoon mee. Misschien zelfs wel een laptop of tablet. Benieuwd wat wij daar over te vertellen hebben? Houd dan ons blog in de gaten voor meer tips en tricks!