30 november 2016
Terug

“Mobile Passport Control App” breidt zich uit naar Washington Dulles Internationale luchthaven

MPC (Mobile Passport Control) is de eerste geautoriseerde app om de aankomst van de reiziger in de VS sneller te verwerken. Reizigers die hiervoor in aanmerking komen versturen dan hun paspoort gegevens en het douane aangifte formulier naar het CBP via hun smartphone of tablet app voor hun aankomst. Android en iPhone gebruikers kunnen deze app gratis downloaden vanuit Google Play Store en Apple App Store.

14e luchthaven

Het CBP (US Customs and Border Protection) en de MWAA (Metropolitan Washington Airport Authority) kondigen de uitbreiding naar Washington Dulles International Airport aan van MPC. Dit zou dan inmiddels al de 14e luchthaven zijn die de MPC aanbiedt.

Wayne Biondi

“Dit is een spannende tijd voor Customs and Border Protection en van Washington  Dulles International Airport. We hebben heel nauw samengewerkt met Metropolitan Washington Airport Authority om de reizigers de app aan te kunnen bieden die arriveren op onze luchthaven vanuit het buitenland.” Aldus Wayne Biondi, CBP Port Director van Washington Dulles Airport. “CBP blijft zich inzetten voor het gebruik maken van technologische vorderingen en middelen om de aankomst van internationale reizigers zo prettig mogelijk te laten verlopen.”

Geen goedkeuring vooraf

MPC biedt op dit moment de Amerikaanse burgers en de Canadese bezoekers een meer veilige, efficiënte en persoonlijke inspectie  tussen de CBP officier en de reiziger bij aankomst in de VS. Net als het APC (Automated Passport Control) vereist de app geen goedkeuring vooraf, is het gratis te gebruiken en te downloaden, en verzameld geen nieuwe informatie over de reiziger. Reizigers die er voor kiezen om deze app te gebruiken hoeven geen formulieren bij de douane meer in te vullen. Met als gevolg dat de reiziger een kortere wachttijd, minder oponthoud en een snellere verwerking zal ervaren.

Chris Browne

“Op het Dulles International Airport zullen wij nooit stoppen met het zoeken naar manieren om de reis te vergemakkelijken en plezieriger te maken voor de reiziger.“ Zei Chris Browne, vice president en luchthaven manager. “Samen met onze partners van het CBP mogen wij met trots de Mobile Passport app introduceren als nieuwste innovatie om internationale aankomsten nog soepeler te laten verlopen.”

Het proefproject van de MPC is gelanceerd in augustus 2014 voor in aanmerking komende reizigers die arriveerden op het Atlanta Internationale luchthaven. Sindsdien is dit uitgebreid naar 14 luchthavens.

De volgende luchthavens maken nu gebruik van de app:

Chicago O’Hare Internationale luchthaven
Washington Dulles Internationale luchthaven
Orlando Internationale luchthaven
Miami Internationale luchthaven
San Francisco Internationale luchthaven
John F. Kennedy Luchthaven
San Jose Internationale luchthaven
Newark Internationale luchthaven
Atlanta Internationale luchthaven
Dallas/Ft. Worth Internationale luchthaven
Fort Lauderdale-Hollywood Internationale luchthaven
Minneapolis-St. Paul Internationale luchthaven
Denver Internationale luchthaven
Seattle-Tacoma Internationale luchthaven.

Hier zijn de vijf eenvoudige stappen voor de MPC app:

1.Download de MPC app uit Google Play Store of Apple App Store voor aankomst
2.Maak een profiel aan met je paspoortgegevens
3.Vul het gedeelte van “nieuwe reis” in voor aankomst in de VS
4.Dien uw CBP verklaring in via de app voor een elektronische ontvangstbewijs met hierin een QR (Encrypted Quick Response)
5.Geef je paspoort en het elektronische ontvangstbewijs met hierin de barcode af aan de officier van het CBP

Ze verwachten dat de MPC app zal uitbreiden naar de 20 luchthavens die het meeste aantal internationale reizigers ontvangt voor het einde van dit jaar. Dit heeft het CBP inmiddels al toegezegd.