07 juni 2017
Terug

Maak gebruik van onze ESTA aanvraagservice

Een aantal dagen geleden is er een artikel verschenen van Radar over bedrijven die verschillende reistoestemmingen aanbieden, waaronder de ESTA voor Amerika en de ETA voor Canada. Er wordt gewaarschuwd voor bedrijven die naar hun zeggen: “willen profiteren van de onwetendheid van de argeloze en onwetend toerist.”

Er zijn buitenlandse bedrijven die adverteren op google en bedragen rekenen van $89,- USD per aangevraagde ESTA of ETA. Zij geven nergens aan wie zij zijn en welk bedrag er uiteindelijk gerekend wordt, waarbij zij verder ook niets bieden aan service. Wij distantiëren ons hiervan en wij vinden het incorrect dat verschillende Nederlandse bedrijven die wel een goede service bieden tegen een kleine vergoeding van rond €12,-  waar wel degelijk mensen baat bij hebben en goed geholpen worden, in een adem genoemd worden met zulke dubieuze bedrijven waar het om oplichting gaat. 

Waarom wel bij esta-aanvragen.nl uw aanvraag indienen?

Er zullen altijd bedrijven zijn die uit zijn op het opzettelijk oplichten van mensen en een fee vragen die niet in verhouding staat. Deze bedrijven verpesten het helaas voor de toerist en de bedrijven die zijn opgericht om mensen te helpen bij het aanvragen van een reistoestemming. Er wordt door Radar namelijk gezegd dat bedrijven welke een visumservice bieden niets toevoegen. Wij zijn van mening dat hier niet voldoende onderzoek naar gedaan is. Een service als www.esta-aanvragen.nl voegt voor velen weldegelijk iets toe. Door fouten in het aanvraagformulier kan een ESTA aanvraag worden afgewezen. Als een ESTA aanvraag wordt afgewezen is het niet mogelijk om een nieuwe ESTA aanvraag in te dienen. U zal dan een visum aan moeten vragen waarvan de kosten momenteel rond €160,- per visum liggen en hiervoor moet u dan ook nog eens persoonlijk naar het consulaat in Amsterdam voor een interview. Er is wel de mogelijkheid om een herziening aan te vragen, maar het duurt gemiddeld 50 dagen voordat de uitslag van een herziening gegeven kan worden, daarbij kan de uitslag alsnog negatief zijn. Esta-aanvragen.nl voorkomt dit soort problemen. Mocht uw ESTA aanvraag toch afgewezen worden dan helpen wij u verder en wijzen wij u de weg in welke stappen u kunt nemen.

Wat kan er misgaan bij het invullen van het ESTA formulier

Regelmatig worden wij in paniek gebeld door reizigers die geen gebruik gemaakt hebben van een service en niet door de douane komen door een verkeerd ingevuld ESTA formulier. Vaak kunnen wij deze mensen nog net op tijd helpen, maar helaas is het soms net te laat en wordt een vlucht gemist.

Paspoortgegevens dienen exact overgenomen te worden, gebeurt dit niet dan bestaat de kans dat u uw vlucht mist. Als uw ESTA niet goed ingevuld is krijgt u simpelweg geen doorgang bij de douane. Wanneer men bijvoorbeeld bij het paspoortnummer het cijfer 0 heeft aangezien voor een letter O levert dit grote problemen op. Men komt dan bij de douane waar de ESTA elektronisch van het paspoort wordt afgelezen. Het systeem verifieert het paspoortnummer vanaf het paspoort met het paspoortnummer op de ESTA, als er geen match plaatsvindt kan de ESTA niet afgelezen worden van het paspoort en zodoende krijgt u geen doorgang.

Veiligheidsvragen dienen niet verkeerd beantwoord te worden. Wanneer men een veiligheidsvraag verkeerd beantwoordt is de kans zeer groot dat de ESTA aanvraag wordt afgekeurd, terwijl in veel gevallen de vraag verkeerd geïnterpreteerd wordt en de ESTA aanvraag onnodig afgewezen wordt. Zoals eerder beschreven is een afgewezen ESTA niet zomaar recht te zetten.

Over het land van afgifte van het paspoort is nog weleens verwarring. Bijvoorbeeld wanneer een Nederlands paspoort is afgegeven bij een ambassade in België. Men vult dan al gauw het verkeerde land in waarmee het paspoortnummer niet klopt bij het land van afgifte. Ook bij zo'n fout wordt er geen doorgang verleend bij de douane.

Wat biedt onze service

Onze service zorgt ervoor dat de meest gemaakte cruciale fouten, zoals in de bovengenoemde voorbeelden voorkomen worden. Wij hebben namelijk ingebouwde controles op ons aanvraagformulier, waarbij het onmogelijk is om deze fouten te maken. Deze controles zijn er niet  op het formulier van het Amerikaanse CBP. Denk bijvoorbeeld aan controles op het paspoortnummer en de geldigheid van het paspoort. Daarnaast is ons aanvraagformulier voorzien van allerlei informatie over het juist invullen van het formulier. Wanneer de aanvraag bij ons binnenkomt, controleren wij de aanvraag ook nog eens handmatig. Wij kijken dan onder andere naar typefouten, of het geslacht juist is ingevuld en of het land overeenkomt met de adresgegevens etc. Wij kunnen uiteraard niet alles verifiëren, maar op deze manier worden de meest gemaakte fouten voorkomen. Andere voordelen van onze service: Wij versturen de ESTA per mail en daarnaast heeft u de mogelijkheid om uw ESTA per post te laten versturen, wij bieden meerdere betaalmogelijkheden aan waaronder iDEAL en wij hebben een makkelijk te bereiken klantenservice zowel telefonisch als per mail en daarnaast zetten wij dagelijks onze live chat open waar u met al uw vragen omtrent de regels van ESTA terecht kunt. Al deze voordelen krijgt u niet via het officiële kanaal.

Privacy informatie

U hoeft zich bij ons geen zorgen te maken over de veiligheid van uw persoonlijke informatie. Ons privacy beleid en onze werkwijze is ingericht volgens de richtlijnen zoals deze zijn vastgelegd in de Europese wetgeving omtrent de Bescherming van Persoonsgegevens. Alle gegevens worden met een beveiligde SSL verbinding versleuteld verzonden. De website en ICT beveiliging hebben wij uitbesteed aan een professioneel bedrijf gespecialiseerd in databeveiliging. Onze medewerkers zijn allen in het bezit van een verklaring omtrent gedrag.