25 augustus 2022
Terug

Kosten reis Amerika

Overweegt u een vakantie naar Amerika? Dan bent u vast benieuwd naar wat u voor zo'n reis ongeveer kwijt bent. Ook heeft u misschien vragen over de betaalmethoden in het land en wilt u weten wat er in de Verenigde Staten duur of juist goedkoop is. Om u een goed eind op weg te helpen leest u in dit artikel alles wat u wilt weten over de kosten voor een reis naar de Verenigde Staten.

Veel afhankelijk van het type reis

Er is niet maar één type reis naar Amerika. Daarom kunnen we u ook niet zomaar één bedrag noemen dat u kwijt zult zijn tijdens uw reis naar de Verenigde Staten. De kosten zijn verdeeld over een aantal verschillende kostenposten. Uw reisdocumenten (vliegtickets en ESTA) zijn een belangrijk deel, maar ook overnachtingen, vervoer binnen Amerika, eten en drinken en entree bij bezienswaardigheden zijn flinke kostenposten. Daarbij maakt het uit of u de reis helemaal zelf regelt of dat u gebruik maakt van een georganiseerde reis. Maakt u een rondreis of verblijft u in één stad? En eet u elke maaltijd in een restaurant of haalt u ook boodschappen in de lokale supermarkt? Een groot aantal factoren zijn dus afhankelijk van uw wensen en de keuzes die u maakt.

De kosten voor reisdocumenten en vliegtickets

kosten reisdocumenten en vliegtickets Amerika

Als u naar Amerika wilt, zult u voor vervoer moeten zorgen. Vliegtickets zijn dan het meest logisch. De kosten voor deze vliegtickets zijn afhankelijk van de precieze bestemming en de gekozen vlucht, maar ook van het moment van boeken. Soms zijn er vluchten met een lange overstap beschikbaar, waarvoor u minder betaalt dan voor een rechtstreekse vlucht. Vluchten naar de oostkust zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan die naar de westkust. De beste prijs krijgt u meestal tussen de 3 en 6 maanden voor vertrek. Een retourvlucht naar New York kan al voor zo'n € 300,-. Ook naar onder andere Las Vegas, Miami en Chicago zijn vliegtickets onder de € 600,- te vinden. Dit is wel enkel op specifieke dagen en tijden. In het hoogseizoen liggen de prijzen vaak een stuk hoger en kost een retourtje al snel meer dan € 1.000, -. Op tijd oriënteren op verschillende mogelijkheden en wat tijd steken in het vinden van de beste prijs kan de kosten flink drukken.

Om Amerika in te mogen reizen heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig. Dit paspoort moet gedurende uw hele reis geldig zijn. Verloopt uw paspoort voor of tijdens uw reis naar de Verenigde Staten? Dan zult u dus een nieuw paspoort moeten aanvragen. Dit kost maximaal € 75,82. De precieze kosten worden bepaald door uw gemeente.

Naast een geldig paspoort moet u ook in het bezit zijn van een geldig ESTA. Deze moet u voor vertrek aanvragen. De kosten voor een ESTA-aanvraag op onze website bedragen € 43,95 per reiziger.

Ook is het verstandig om voor uw reis een reisverzekering nemen. Er zijn kortlopende reisverzekeringen en doorlopende reisverzekeringen. Welke verstandig is, hangt af van hoe vaak u op reis gaat en welke dekking u wilt. Kortlopende reisverzekeringen kosten vaak enkele euro's per dag. Een doorlopende reisverzekering kost een paar euro per maand.

Overnachten in Amerika: dit kost het

Naast de kosten voor vliegtickets en reisdocumenten zijn de kosten voor overnachtingen een groot onderdeel van de kosten voor een reis naar Amerika. Ook hierbij is veel afhankelijk van de keuzes die u maakt. Slaapt u graag in alle luxe in een resort? Dan kunt u rekenen op prijzen van minstens $ 250,- per nacht, maar ook meer dan $1.000,- per nacht kan dan zomaar voorkomen. Overnachten in een wat minder luxe hotel kost een stuk minder. Hiervoor bent u gemiddeld $ 90,- per nacht kwijt per twee personen. Soms rekenen hotels wel nog een additionele 'resort fee'. Dit is een soort service fee die in rekening wordt gebracht voor het gebruik van internet, het zwembad en de gym. Niet alle hotels brengen zo'n fee in rekening, maar het goed dit van tevoren te controleren. Wilt u de kosten nog wat verder drukken? In Amerika zijn veel goedkope motels te vinden. Deze zijn vaak erg ouderwets en eenvoudig ingericht, maar het kan wel veel schelen qua budget.

Gaat u een rondreis maken? Dan kunt u ook kiezen voor een rondreis in een RV, oftewel camper. De camperhuur is vaak behoorlijk duur, maar het levert wel veel vrijheid op. Een nacht op een speciale camperplaats kost zo'n $40 per nacht. Vooral als u met meerdere personen reist kan dit wel lonen.

Wat kost vervoer in de Verenigde Staten?

Kosten vervoer Amerika

Binnen de Verenigde Staten zult u zich ook willen verplaatsen. Als u in een grote stad, zoals New York, verblijft, is het aan te raden om het openbaar vervoer te gebruiken. Vaak kost een ritje dan slechts enkele dollars, terwijl een taxirit vele malen duurder is. Daarnaast huren veel reizigers een auto. Hoeveel dit per dag kost, is afhankelijk van het type auto. Een compacte auto is goedkoper dan een grote SUV. Maakt u een lange rondreis in de huurauto? Dan is het aan te raden om niet alleen naar de prijs, maar ook naar het comfort van de auto te kijken. Gemiddeld kost een huurauto in Amerika tussen de $20 en $100 per dag. De benzineprijzen liggen in Amerika lager dan in Nederland.

Eten en drinken tijdens uw reis naar de VS

Vergeleken met Nederland liggen de prijzen voor eten en drinken in de Verenigde Staten laag. De porties zijn vaak groot, terwijl de prijzen iets lager zijn. Met name bij fastfood restaurants en in diners langs de weg kunt u goedkoop eten. Maar ook in de wat luxere restaurants liggen de prijzen niet extreem hoog. Wel wordt er verwacht dat u het personeel een fooi geeft van zo'n 15%. In de grote steden liggen de prijzen wat hoger dan daarbuiten. Fruit en groenten zijn in Amerika wel duurder dan wij in Nederland gewend zijn. Voor gemiddeld $40 per dag per persoon kunt u prima ontbijt, lunch en een eenvoudig diner eten.

Toegangskaartjes voor bezienswaardigheden

Tijdens uw reis naar Amerika zult u hoogstwaarschijnlijk een aantal belangrijke bezienswaardigheden willen bezoeken. Veel van deze toeristische attracties vragen een toegangsprijs. Hoeveel dit is, is compleet afhankelijk van wat u wilt doen en zien. Wilt u meerdere Nationale Parken bezoeken? Dan is het aanschaffen van een U.S. Park Pass aan te raden. Deze kost $80 en geeft u de mogelijkheid om meer dan 2000 parken te bezoeken. Vaak kost het bezoeken van één zo'n park los al $35.

Is een georganiseerde reis voordelig of niet?

U kunt uw reis helemaal zelfs samenstellen of u kunt een georganiseerde reis naar Amerika boeken. Aan beide zitten voor- en nadelen. Het is ook niet direct te zeggen welke optie het goedkoopste is. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo kunnen reisbureaus soms goedkoop bepaalde accommodaties en toegangstickets boeken en aanbieden. Tegelijkertijd kunt u als u de reis zelf boekt op zoek naar de beste deals. Het is dus verstandig om de twee opties voor uw wensen naast elkaar te zetten en uit te rekenen wat voor u het beste uitkomt.

Wat is duur of juist goedkoop in de VS?

Duur en goedkoop VS

Hoe duur of juist goedkoop dingen in Amerika zijn, is deels afhankelijk van de geldende wisselkoers tussen de euro en de dollar. Lange tijd was deze koers voor Europeanen erg gunstig, waardoor dingen in Amerika vaak goedkoop waren. Op het moment van schrijven (augustus 2022) is deze koers niet zo gunstig meer. 1 euro is namelijk precies 1 dollar waard.

Toch zijn bepaalde dingen in de VS nog wel goedkoper dan in Nederland. Eten en drinken is, vooral bij fastfoodketens, nog steeds goedkoper. Ook krijgt u in Amerika over het algemeen grotere porties. Groenten en fruit zijn daarentegen wel duurder. Verder is elektronica in Amerika vaak goedkoper dan in Nederland. Let hierbij wel op dat u niet onbeperkt elektronica mee terug mag nemen. Verder zijn bepaalde merkkleding, make up en tassen in de Verenigde Staten vaak goedkoper. Hierbij zit wel verschil tussen merken en winkels.

Hoe kunt u het beste betalen in Amerika?

Gaat u naar Amerika toe? Dan wilt u natuurlijk ook weten hoe u ter plaatse kunt betalen. Betalen kan in Amerika op meerdere manieren. Als u een creditcard heeft, is het verstandig om deze mee te nemen. Betalen met een creditcard is in de Verenigde Staten heel normaal. Ook andere bankpassen worden op de meeste plaatsen geaccepteerd. Let er hierbij wel op dat u betalen buiten Europa aan moet zetten bij uw bank. Vaak kan dit eenvoudig in uw bankapp. Aan zowel betalen met creditcard als betalen met een andere bankpas zijn kosten verbonden. Het is verstandig om dit van tevoren uit te zoeken, omdat dit per bank verschilt. Als de kosten per transactie hoog zijn, is het aan te raden om niet voor elk klein bedrag te pinnen. Bankpassen hebben meestal een limiet per dag. Bekijk dit voor vertrek en verhoog de limiet eventueel. Contactloos betalen met een telefoon kan ook op steeds meer plaatsen.

Ook met contant geld kan vaak betaald worden. Geld wisselen kan bij aankomst op het vliegveld. Verder wisselen alleen grote banken buitenlandse valuta. Ook kunt u geld pinnen. Het is aan te raden om dit te doen bij een automaat van Bank of America, Travelex of Citibank. Als u zorgt voor meerdere betaalmethoden, bijvoorbeeld én cash én een creditcard, voorkomt u eventuele problemen onderweg.

Bereid uw reis goed voor

Door u van tevoren goed te verdiepen in uw reis naar Amerika komt u tijdens uw reis niet voor vervelende verrassingen te staan. De kosten voor uw reis zijn grotendeels afhankelijk van uw keuzes. Plan de reis daarom goed, zodat u weet hoeveel geld u nodig heeft. Reken ruim, zodat u altijd voldoende geld overhoudt in geval van een noodgeval. Een goede reisverzekering is daarom ook aan te raden. Verder wensen we u een fijne reis naar de Verenigde Staten!

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen