De kosten voor het aanvragen van een ESTA Amerika

De kosten voor een ESTA reistoestemming worden deels bepaald door de Amerikaanse overheid. Het andere deel van de kosten zijn onze bemiddelings- en administratiekosten. Via het digitale formulier op deze website is de aanvraag van de reistoestemming eenvoudig te regelen. Ook de betaling voldoet u eenvoudig online. Meer informatie over de kosten kunt u vinden op deze pagina.

Amerikaanse vlag met dollars

Wat zijn de kosten voor een ESTA Amerika?

De kosten van een ESTA voor Amerika bedragen € 43,95 per reiziger. Dit is inclusief consulaire kosten. Voor dit bedrag controleren onze visumspecialisten of alles correct is ingevuld en ontvangt u na goedkeuring het officiële document in uw mailbox. Dit verhoogt de kans op goedkeuring en verlaagt de kans op eventuele dubbele kosten. 

Het aanvragen kan ook rechtstreeks via het CBP (Customs and Border Protection). Deze basiskosten bedragen in dat geval $21 (per persoon). Dit zijn $4 aanvraagkosten en $17 voor de reistoestemming zelf. Dat de kosten via esta-aanvragen.nl hoger zijn komt doordat wij bemiddelings- en administratiekosten berekenen. Echter, kent het aanvragen via een online aanvraagservice vele voordelen. Zo is ons aanvraagformulier in het Nederlands, voorzien van ingebouwde controles waardoor veelvoorkomende fouten tijdens het aanvragen worden vermeden en bieden wij Nederlandstalige ondersteuning bij eventuele vragen. Op deze manier kunt u met een gerust hart afreizen naar de Verenigde Staten. Wel zo prettig!

Betaalmethoden

Het betalen van de ESTA kosten kan bij ons via diverse betaalmethoden. Op deze manier kunt u betalen zoals u wilt. Zo kiest u zelf of u de reistoestemming via creditcard of toch liever via bijvoorbeeld iDEAL wilt betalen. Ook betalen via PayPal en Bancontact behoort tot de mogelijkheden. Tussen de verschillende betaalopties zit er altijd wel eentje die bij u aansluit.

Een goedgekeurde reistoestemming ook per post ontvangen

Standaard ontvangt u de officiële ESTA reistoestemming digitaal in uw mailbox. Wilt u deze echter ook per post ontvangen? Dan kunt u dit tijdens het invullen van het ESTA formulier aangeven. Dit doet u door bij stap 5 het vakje 'per post ontvangen' aan te vinken. 

Krijg ik mijn geld terug als mijn ESTA wordt afgewezen?

Het overgrote gedeelte van de aangevraagde ESTA's wordt goedgekeurd. Er zijn echter een aantal redenen waarom een aanvraag afgekeurd kan worden. Mocht dit onverhoopt bij u gebeuren? Dan betalen we het volledige bedrag van uw aanvraag aan u terug. U ontvangt het geld zo spoedig mogelijk op uw bankrekening. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

ESTA kosten in Euro's

U rekent waarschijnlijk liever in euro's dan in Amerikaanse dollars. Daarom zijn de prijzen op onze website allemaal in euro's. Wij rekenen altijd een totaalprijs van € 43,95 per reiziger. Hier heeft de wisselkoers tussen de dollar en de euro geen invloed op. Ongeacht de koers berekenen we dus altijd deze prijs. Dat is wel zo transparant voor u. U hoeft dus geen rekening te houden met de actuele wisselkoers en u hoeft geen lastige berekeningen uit te voeren om te begrijpen wat de kosten zijn.

Ook bij de betaling is het een voordeel om in euro's te betalen. Als u in dollars betaalt berekent uw creditcardmaatschappij waarschijnlijk een koersopslag. Dit zijn extra kosten die in rekening worden gebracht voor de betaling in Amerikaanse dollars. Als u in euro's betaalt krijgt u hier niet mee te maken.

Info uitgelicht

Kosten voor een groepsaanvraag

Gaat u met meerdere reizigers naar de VS? Dan kunt u een ESTA groepsaanvraag doen. Dit betekent dat u in één keer de reistoestemmingen voor alle reizigers aanvraagt. Dit scheelt tijd. Bovendien ontvangt u alle toestemmingen dan in één keer in uw mail, waardoor u alles netjes bij elkaar heeft. Voor een groepsaanvraag betaalt u hetzelfde als voor een losse aanvraag. Dat betekent een bedrag van € 43,95 per persoon. Wilt u de toestemmingen per post ontvangen? Dan betaalt u voor de gehele groepsaanvraag € 4,50 extra. Hierbij maakt het niet uit hoeveel reisverklaringen u aangevraagd heeft.

ESTA Aanvragen zonder creditcard

Een reistoestemming voor Amerika aanvragen zonder creditcard doet u veilig en vertrouwd op deze website. De meeste mensen die naar de VS reizen geven de voorkeur aan betalen met iDeal of Bancontact/Mister Cash.

Wij ontdekten dat veel reizigers problemen ondervonden bij het indienen van een ESTA aanvraag. Waaronder het probleem dat men alleen kon betalen per creditcard, terwijl veel mensen niet in het bezit zijn van een creditcard. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen dat eVisa application services deze service aanbiedt en ervoor gekozen heeft om de meest gebruikte betaalmiddelen voor zowel Nederlanders (iDEAL) als Belgen (Bancontact/Mister Cash) aan te bieden als oplossing voor reizigers naar de Verenigde Staten.

Hiermee kunt u vertrouwt, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde 'internetbankierenomgeving' van uw eigen bank. Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken, zijn de gegevens van de begunstigde en het bedrag al ingevuld. Dit voorkomt het risico op vergissingen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een acceptgiro, maar zonder dat de verkoper een papieren acceptgiro hoeft te versturen. Ook komt u later niet voor verrassingen te staan. De transactie, het inloggen en het autoriseren is dan ook in een paar minuten geregeld. De betaling is tevens meteen zichtbaar in uw rekeningoverzicht. Dus eigenlijk zoals u altijd al gewend bent.

Alles over de ESTA kosten op een rijtje

  • Transparante totaalprijs per aanvraag: € 43,95 per persoon
  • Betalen via onder andere iDEAL en Bancontact
  • Prijs in euro's (dus geen last van koersopslag of wisselkoersen)
  • Eventuele extra kosten: € 4,50 voor verzending per post
  • Geld terug bij afwijzing van een aanvraag
Het ESTA formulier invullen

Informatie over het ESTA

Klanten van eVisa Application Services beoordelen ons gemiddeld met een: 8,9/10
Bekijk alle 5939 beoordelingen