25 maart 2024
Terug

Kamperen in Amerikaanse nationale parken

Camperen Amerikaanse nationale parken

Kamperen in Amerikaanse nationale parken is een geweldige manier om dichter bij de natuur te komen en enkele van de meest adembenemende landschappen van het land te ervaren. Of je nu de voorkeur geeft aan backcountry-kamperen, waar je in het park kunt wandelen en je tent kunt opzetten op afgelegen locaties, of dat je liever op een goed uitgeruste camping verblijft, de nationale parken van de Verenigde Staten bieden een breed scala aan kampeerervaringen voor alle soorten avonturiers. Maar welke nationale parken zijn er? En waar moet je rekening mee houden? Wij hebben van alles voor je uitgezocht.

Vooraf reserveren; aanrader

Veel populaire campings in nationale parken vereisen vooraf reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen. Het is raadzaam om ruim van tevoren te boeken, soms zelfs maanden van tevoren, vooral als je van plan bent om in de populaire parken zoals Yellowstone, Yosemite of de Grand Canyon te kamperen.

Veelvoorkomende regels op nationale parken

Elke camping heeft zijn eigen regels en voorschriften, dus zorg ervoor dat je ze kent voordat je aankomt. Dit omvat regels met betrekking tot het gebruik van open vuur, het opruimen van afval en het bewaren van voedsel om conflicten met dieren te voorkomen. Houd rekening met wilde dieren tijdens het kamperen. Berg voedsel en geurende artikelen altijd op in daarvoor bestemde containers of hang ze op in berenbestendige kasten als die beschikbaar zijn.

Het altijd onvoorspelbare weer en de natuur van Amerika

Het weer in nationale parken kan natuurlijk onvoorspelbaar zijn. Vooral in bergachtige gebieden. Wees voorbereid op snelle veranderingen in temperatuur en weersomstandigheden. Zorg ervoor dat je kleding en uitrusting geschikt zijn voor het weer. Wees bewust van je eigen veiligheid en neem de nodige voorzorgsmaatregelen. Dit omvat het informeren van anderen over je plannen, het hebben van een EHBO-kit en het kennen van de gevaren in het gebied waar je kampeert, zoals rotsvallen, snelle rivieren, enzovoort.

Yellowstone National Park

Yellow stone national park

Gelegen in Wyoming, Montana en Idaho, is het nationale park Yellowstone. Dit park is opgericht in 1872 en is daarmee het oudste nationale park ter wereld. Het staat bekend om zijn geisers, warmwaterbronnen, wilde dieren zoals bizons en beren, en de Grand Canyon van de Yellowstone. De beroemdste geiser is Old Faithful, die regelmatig uitbarstingen vertoont. Andere thermische kenmerken zijn onder meer prachtige warmwaterbronnen zoals de Grand Prismatic Spring en de Morning Glory Pool.

Yellowstone is de thuisbasis van een gevarieerde populatie wilde dieren, waaronder bizons, elanden, beren, wolven, coyotes, herten en veel vogelsoorten. Het park biedt fantastische mogelijkheden voor het spotten van wilde dieren. Vooral in de vroege ochtend en late avond. De Grand Canyon is een indrukwekkende kloof die is uitgesleten door de Yellowstone-rivier. De canyon biedt spectaculaire uitzichten, vooral vanaf de verschillende uitkijkpunten langs de South Rim Drive. Een erg populaire bezienswaardigheid onder toeristen.

Yellowstone Lake

Yellowstone Lake is het grootste hooggelegen zoetwatermeer van Noord-Amerika en ligt in het hart van Yellowstone. Het meer biedt prachtige landschappen en recreatiemogelijkheden zoals vissen, kajakken en boottochten. Het park heeft verschillende campings verspreid over het hele gebied, variërend van eenvoudige tentcampings tot campings met voorzieningen voor campers en tenten. Het is raadzaam om ruim van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen. Yellowstone biedt een verscheidenheid aan ranger-geleide programma's en activiteiten, zoals geologische rondleidingen, avondprogramma's over de natuur en educatieve presentaties.

Yosemite National Park

Yosemite National Park ligt in de bergen van de Sierra Nevada in Californië, ongeveer 320 kilometer ten oosten van San Francisco. Het park staat bekend om zijn spectaculaire granieten kliffen, watervallen (waaronder de beroemde Yosemite Falls), sequoia-bossen en diverse wandelroutes, zoals de beroemde Half Dome en El Capitan. Yosemite Falls is een van de hoogste watervallen ter wereld met een totale hoogte van meer dan 730 meter. De waterval is vooral indrukwekkend tijdens het voorjaar wanneer de sneeuw smelt in de bergen. Bridalveil Fall, een andere opvallende waterval, is het hele jaar door te bewonderen.

Yosemite herbergt enkele van de oudste en grootste bomen ter wereld, de reusachtige sequoia's. De Mariposa Grove en de Tuolumne Grove zijn twee populaire gebieden in het park waar bezoekers deze majestueuze bomen kunnen zien. Ook herbergt dit park enkele van de oudste en grootste bomen ter wereld, de reusachtige sequoia's. De Mariposa Grove en de Tuolumne Grove zijn twee populaire gebieden in het park waar bezoekers deze majestueuze bomen kunnen zien. Naast wandelen en kamperen zijn er tal van andere activiteiten te doen in Yosemite, zoals rotsklimmen, fietsen, vissen, vogels kijken en sneeuwschoenwandelen in de winter.

Het park heeft verschillende campings en accommodaties, maar deze moeten vaak ver van tevoren worden gereserveerd, vooral tijdens het hoogseizoen. Er zijn ook verschillende lodges en berghutten verspreid over het park. Yosemite heeft verschillende bezoekerscentra waar je meer kunt leren over de natuur, geschiedenis en cultuur van het park, evenals wandelkaarten, boeken en andere informatie kunt vinden.

Grand Canyon National Park

Grand Canyon

Grand Canyon National Park is gelegen in het noordwesten van Arizona, ongeveer 130 kilometer ten noorden van Flagstaff. Het is een van 's werelds meest indrukwekkende natuurlijke wonderen. Het park heeft twee belangrijke toegangspunten - de South Rim en de North Rim. De South Rim is het hele jaar door geopend en trekt het grootste aantal bezoekers vanwege het adembenemende uitzicht op de kloof. De North Rim, die hoger gelegen is en een ander perspectief biedt, is alleen in de zomermaanden geopend vanwege zware sneeuwval in de winter. De Grand Canyon heeft een lengte van ongeveer 446 kilometer, een breedte van tot 29 kilometer en een diepte van meer dan 1,8 kilometer.

De lagen gesteente onthullen miljoenen jaren aan geologische geschiedenis. Er zijn verschillende uitzichtpunten langs de South Rim die spectaculaire uitzichten bieden op de kloof, waaronder Mather Point, Yavapai Point, en Desert View. Op de North Rim zijn Point Imperial en Cape Royal populaire plekken voor uitzicht. Het park biedt een scala aan wandelpaden variërend van korte wandelingen langs de rand van de kloof tot meerdaagse trektochten in de diepte van de canyon. Enkele populaire wandelingen zijn de Bright Angel Trail, South Kaibab Trail en Rim-to-Rim Trail. Naast wandelen biedt Grand Canyon National Park activiteiten zoals raften op de Colorado-rivier, ranger-geleide programma's, sterrenkijken, en helikoptervluchten over de kloof.

Het park heeft verschillende bezoekerscentra, waaronder het Grand Canyon Visitor Center en het Desert View Visitor Center, waar bezoekers meer kunnen leren over de geologie, geschiedenis en natuur van de kloof. Het park heeft verschillende campings en lodges langs zowel de South Rim als de North Rim. Grand Canyon National Park is een van de meest bezochte nationale parken in de Verenigde Staten. Reserveringen worden dan ook sterk aanbevolen, vooral tijdens het hoogseizoen.

Zion National Park

Zion National Park, gelegen in het zuidwesten van de staat Utah, is een van de meest spectaculaire en populaire nationale parken in de Verenigde Staten. Zion staat bekend om zijn rode rotsformaties, smaragdgroene valleien en dramatische kliffen. De Virgin River snijdt door het park en heeft een spectaculaire kloof gevormd, bekend als Zion Canyon, die tot 800 meter diep is. Populaire activiteiten zijn onder meer wandelen, canyoning en het bewonderen van de natuurlijke bogen en bruggen. Het park biedt een uitgebreid netwerk van wandelpaden voor alle niveaus, variërend van gemakkelijke wandelingen langs de rivieroever tot uitdagende klimtochten naar de top van Angels Landing. Enkele populaire wandelingen zijn de Narrows, Observation Point en Emerald Pools.

Ook staat Zion bekend om zijn verschillende prachtige watervallen, waaronder de populaire Lower, Middle en Upper Emerald Pools, en de Weeping Rock, waar water uit de rotsen sijpelt. Naast wandelen kunnen bezoekers van Zion National Park genieten van activiteiten zoals paardrijden, canyoning, fietsen en wildlife spotten. Het park biedt ook georganiseerde ranger-programma's en avondprogramma's. Zion National Park is het hele jaar door geopend, maar het hoogseizoen loopt meestal van de lente tot de herfst. Het park trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld, die komen om de prachtige natuurlijke schoonheid en avontuurlijke mogelijkheden te ervaren die Zion te bieden heeft.

Glacier National Park

Gelegen in Montana, grenzend aan Canada, is Glacier National Park een uitgestrekt gebied met bergen, gletsjers, meren en alpiene weiden. Het park staat bekend om zijn prachtige landschappen, waaronder ruige bergen, ongerepte bossen, alpenweiden en talloze meren. Het park is vernoemd naar de gletsjers die het landschap hebben uitgesneden tijdens de laatste ijstijd, hoewel er tegenwoordig minder dan 30 gletsjers over zijn van de ongeveer 150 die er waren aan het einde van de 19e eeuw. Het is een erg populair park om te wandelen, wildwatervaren en het spotten van wilde dieren zoals grizzlyberen, berggeiten, dikhoornschapen, elanden en talrijke vogelsoorten.

Glacier Nationaal Park biedt tal van buitenactiviteiten, waaronder wandelen, kamperen, vissen, wilde dieren spotten en schilderachtige autoritten langs de beroemde Going-to-the-Sun Road die adembenemende uitzichten biedt op het ruige terrein van het park. Vanwege zijn natuurlijke schoonheid en ecologische betekenis werd dit park in 1995 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoedlocatie. Het blijft een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, fotografen en buitenenthousiasten van over de hele wereld.

Binnen het park zijn er verschillende lodges en hotels die accommodatie aanbieden, variërend van rustieke hutten tot comfortabele hotelkamers. Glacier National Park biedt ook diverse kampeerterreinen verspreid over het park. Deze campings variëren van basisfaciliteiten tot campings met voorzieningen zoals douches en elektrische aansluitingen. Enkele populaire campings zijn Fish Creek Campground, Many Glacier Campground, en St. Mary Campground. Reserveren is meestal mogelijk, vooral voor de populaire campings, maar sommige campings werken op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. 

Voor avontuurlijke outdoor bezoekers biedt Glacier National Park mogelijkheden voor backcountry camping. Dit vereist een backcountry vergunning en beperkingen zijn van toepassing, maar het biedt de mogelijkheid om te kamperen in afgelegen delen van het park, ver weg van de drukte. Als je op zoek bent naar een meer luxueuze ervaring, dan zijn er ook verschillende high-end resorts en lodges net buiten het park die een scala aan voorzieningen en activiteiten bieden, zoals spa's, restaurants van wereldklasse en georganiseerde excursies.

Binnenkort kamperen in één van de mooiste Nationale Parken van Amerika? Vergeet je ESTA reistoestemming niet aan te passen!

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen