08 augustus 2021
Terug

Inreisverbod naar Amerika voorlopig nog van kracht

Uit het regeringsoverleg is gebleken dat het inreisverbod voor de Europeanen voorlopig nog niet zal worden afgeschaft. Dit heeft te maken met het feit dat de regering van Joe Biden zich ernstige zorgen maakt over de deltavariant.

Toenemende besmettingen

Half juli is Merkel op bezoek geweest bij president Biden in het Witte Huis. Zij zinspeelde op het opheffen van het inreisverbod, waarop Biden liet weten om binnen enkele dagen duidelijkheid te kunnen bieden hierover. Dit duurde helaas iets langer omdat de regering van Biden zich zorgen maakten over de deltavariant. Is het dan wel verstandig om het inreisverbod op te heffen. Helaas is door de deltavariant het aantal besmettingen in Amerika toegenomen en gaat het vaccineren steeds langzamer. Dat heeft te maken met dat veel Amerikanen zich (nog) niet willen laten vaccineren. In het zuiden en midwesten gaat het vaccineren het meest langzaam. 

Niet verstandig

De regering van Biden heeft aangegeven het niet verstandig te vinden om het inreisverbod af te schaffen en Europeanen toe te laten voor toeristische doeleinden. Hierdoor zouden de besmettingen juist toe kunnen nemen. Ook de Chinezen en Indiërs zijn nog niet welkom in Amerika.

Hoewel dit nieuws nog niet officieel bevestigd is, zal dit wederom een grote klap worden voor de luchtvaartmaatschappijen.  Zij hebben namelijk uitvoerig in Washington gelobbyd om het inreisverbod af te schaffen. Helaas lijkt dit tevergeefs te zijn geweest, althans, vooralsnog.

Europese Unie

Amerikanen mogen nog wel steeds naar de Europese Unie afreizen voor toeristische doeleinden. Voorlopig zullen ze het dus voornamelijk van de trans-Atlantische airlines van Amerikaanse klanten moeten hebben. Helaas lijkt dit niet voldoende om de vliegtuigen te kunnen vullen.
Inreisverbod naar Amerika voorlopig nog van kracht