24 juni 2020
Terug

Inreisverbod Amerika verlengd

Update 14 oktober -  Het inreisverbod is nog steeds van kracht. In Amerika hebben ze het coronavirus nog steeds niet onder controle en tellen zij inmiddels wereldwijd de meeste sterfgevallen en besmettingen. Het inreisverbod werd in eerste instantie in het leven geroepen om te voorkomen dat reizigers vanuit Europa het coronavirus zouden overbrengen naar Amerika omdat destijds de situatie in de Europa ernstiger was dan in Amerika. Inmiddels is dit al niet meer van toepassing omdat de situatie in Amerika dusdanig slechter is dan in Europa. Toch blijft het inreisverbod van krijgt en is het niet duidelijk wanneer deze opgeheven zal worden.

Update 25 juni: Dinsdag 23 juni heeft de Amerikaanse regering aangekondigd dat alle inreisbeperkingen naar de Verenigde Staten zijn verlengd tot aan het einde van het jaar. Vandaag heeft de ambassade echter laten weten dat deze informatie mogelijk niet klopt. Een woordvoerder geeft aan dat het inreisverbod nog steeds van kracht is voor Europeanen, maar er is nog geen einddatum vastgesteld. Eigenlijk is er dus helemaal nog niets bekend en zullen we moeten afwachten wanneer wij als Europeanen weer naar Amerika mogen reizen. Wij zullen u op de hoogte blijven houden.

Het inreisverbod is enkel niet van toepassing voor Amerikanen en ingezetenen. Het zal dus impact hebben bedrijven die zaken doen in Amerika en reeds sinds half maart Amerika niet in kunnen. Ook journalisten kunnen het land niet in, bijvoorbeeld voor verslaglegging van de verkiezingen.

Covid-19

Voor de Amerikanen gelden dezelfde restricties in Europa, echter, naar verwachting zullen deze niet verlengd worden. Deze ‘travel ban’ van Amerikanen die naar Europa willen reizen is uitsluitend in het leven geroepen voor het bestrijden van Covid-19.

Informatie over de ontwikkelingen en de actuele status leest u bij Reisadvies Amerika.

Inreisverbod Amerika verlengd