14 oktober 2019
Terug

i-94 formulier

Wat is een i-94 formulier?

Het I-94 formulier is speciaal voor reizigers die over land naar Amerika willen reizen (auto, motor of ander voertuig). Niet te verwarren met het Amerikaanse ESTA formulier dat is bedoeld voor reizen door de lucht of over zee. Op het I-94 aanvraagformulier dienen jouw biografische en reisgegevens opgegeven te worden. Hiervoor betaal je een bedrag van $6. Het formulier dien je in ieder geval zeven dagen voorafgaand aan de reis aan te vragen.

Reizigers die arriveren bij de toegangspoorten van de douane kunnen dit proces versnellen door gebruik te maken van een online I-94 aanvraagformulier. Dit formulier is te vergelijken met de ESTA USA welke aangevraagd kan worden op onze website. Het verschil is dat het ESTA aanvragen alleen geldt voor reizigers die per boot of vliegtuig Amerika binnenkomen.

Customs and Border Protection (CBP)

In september 2016 introduceerde het CBP een website waarop je online het I-94 formulier kon aanvragen en betalen. Inmiddels heeft het CBP een uitbreiding van de I-94 website doorgevoerd, waardoor reizigers de aanvraag nu sneller kunnen afhandelen en betalen. De kosten bedragen $6 voor een I-94 formulier.

Het blijft mogelijk om bij aankomst van de toegangspoorten het formulier in te vullen en te betalen. Dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat er een snellere verwerking bij de grens zal zijn. 

creditcards

Het I-94 formulier invullen en aanvragen

Reizigers zullen een voorlopig I-94 formulier ontvangen nadat ze deze online hebben aangevraagd en de betaling hiervan hebben voldaan. De informatie die wordt gevraagd op het I-94 aanvraagformulier wordt normaal gesproken verzameld door een CBP functionaris bij de douane. Denk bijvoorbeeld aan naam, geboortedatum, geboorteplaats en nationaliteit. Maar ook paspoortgegevens, visum gegevens (wanneer dit van toepassing is) en het ‘Student and Exchange Visitor Program’ (SEVIS) nummer (indien van toepassing). Hierdoor zijn de gegevens van tevoren al verwerkt, wat ervoor zorgt dat de toelating bij de grens een stuk sneller kan verlopen.

Om de uitgifte van het I-94 formulier af te ronden moet de reiziger zich binnen zeven dagen na het indienen van hun aanvraag melden bij de toegangspoorten van de douane in de VS. Dit om biometrie in te dienen (indien van toepassing) en om een interview te ondergaan met een CBP-officier.

Reizigers moeten erop voorbereid zijn dat erom bewijs van inschrijving van hun woonplaats, werk, en/of reisplannen wanneer dit gevraagd kan worden. Wanneer de reiziger zich niet meldt binnen de zeven dagen na de aanvraag van het I-94 formulier, dan zal de voorlopige afgifte hiervan verlopen en zal de reiziger opnieuw een aanvraag moeten doen en ook opnieuw moeten betalen. U krijgt uw geld niet terug wanneer u zich niet heeft gemeld binnen de zeven dagen, en ook niet wanneer u de toegang tot de VS wordt geweigerd.

Waarom online aanvragen?

De beveiligde website is makkelijk in gebruik en er kan betaald worden middels een creditcard, betaalkaart, automatische incasso of PayPal. De voordelen van dit proces zijn onder meer; een efficiëntere verwerking, verminderd papiergebruik, een gestroomlijnde CBP inspectie voor de reizigers en lagere operationele kosten.

Het I-94 formulier biedt niet-immigranten het bewijs dat ze rechtmatig toegang hebben gekregen tot de VS welke nodig is om buitenlandse registratie, status van immigratie en een werkvergunning te verifiëren.

In mei 2013 heeft het CBP het I-94 formulier geautomatiseerd voor reizen via lucht of zee. Het geautomatiseerde systeem maakt het mogelijk voor CBP-officiers om een I-94 ‘Arrival Reccord’ (registratie van gearriveerde reizigers) te creëren binnen de primaire en secundaire inspectie proces systemen tijdens de inspectie met de informatie van de passagierslijst. Hiermee elimineer je het gebruik van papier en handmatige invoer van data. De automatisering van het I-94 Arrival/Departure Record (binnenkomst en vertrek registratie) heeft het arriveringsproces van de reiziger sterk verbeterd, terwijl het de Amerikaanse overheid ongeveer $34,5 miljoen bespaard heeft in de eerste twee jaar.

i-94 formulier

Aanvullingen en voorwaarden

De Amerikaanse douane (Customs and Border Protection) heeft twee initiatieven gelanceerd om het voor reizigers makkelijker te maken aan de visum-voorwaarden te voldoen. Het gaat om reizigers uit landen die deel uitmaken van het Visum Waiver Program (VWP), waar Nederland en België ook onder vallen. Zo is er een functie toegevoegd aan de website voor het I-94 formulier, waarmee je de status van je toelating kunt bekijken.

Daarnaast gaat het CBP de reiziger op de hoogte houden van de dagen die hij nog in de Verenigde Staten mag blijven. Er wordt een e-mail verzonden zodra de reiziger nog tien dagen over heeft. Het CBP heeft deze proactieve stappen genomen om reizigers te informeren en te herinneren aan de voorwaarden van hun visum. Ook willen ze er zo voor zorgen dat de verblijfstermijn niet wordt overschreden.

Deze initiatieven zijn een aanvulling op het eerdere besluit uit 2017 om reizigers toe te staan de status van hun verblijf te controleren. Om de uiterlijke verblijfsdatum te controleren, zullen reizigers hun biografische informatie en paspoortinformatie invullen onder het tabblad ‘view compliance’ op de I-94 website. De dagen die een reiziger nog over heeft of te lang aanwezig is in het land, worden berekend aan de hand van de datum die een CBP medewerker invult in het paspoort bij aankomst in het land. De tijd die een reiziger door mag brengen in de V.S. is afhankelijk van o.a. het type visum.

Status van verblijf controleren

US Customs and Border Protection heeft een functie hebben op de I-94 website waarmee bepaalde VWP (Visa Waiver Program) reizigers de status van hun verblijf kunnen controleren van hun verblijf in de VS. De reizigers dienen dan vier velden in te vullen met biografische gegevens om te kunnen zien hoeveel dagen ze nog mogen verblijven in Amerika.

Om als reiziger de uiterlijke verblijf datum in de VS te kunnen achterhalen dienen ze een aantal dingen in te vullen namelijk; naam, paspoortnummer, geboortedatum en land van uitgifte van het paspoort. Wanneer een reiziger zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden, wordt de reiziger hiervan per e-mail op de hoogte gesteld en doorverwezen naar de I-94 website welke de reiziger dan informeert over de volgende stappen die genomen dienen te worden. Een ‘overstay’ houdt in dat iemand voor een bepaalde periode tot de VS is toegelaten maar langer is gebleven dan toegestaan.

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen