Hoe werkt het?

  • Benodigdheden bij de aanvraag: Uw paspoort
  • Benodigdheden bij de betaling: Bankpas, gegevens PayPal of creditcard

U vult uw gegevens in op het aanvraagformulier. Wanneer u de 5 stappen heeft doorlopen, controleert u of uw gegevens correct zijn ingevuld. Hierna klikt u op de knop "betalen". Als u voor meer reizigers een ESTA aan wilt vragen dan klikt u op de knop "reiziger toevoegen" en vult u voor hen de gegevens in. Als u het ESTA formulier ingevuld heeft dan klikt u op de knop "betalen". Nu komt u op de betaalpagina waar u uw keuze maakt uit een van de betaalmogelijkheden en u maakt het bedrag over.

Nu naar het ESTA formulier

Als wij uw betaling ontvangen hebben, controleren wij de aanvraag op eventuele fouten en wordt de aanvraag direct ingediend bij het Amerikaanse CBP. Binnen 72 uur ontvangt u de officiële bevestiging op de email. Doorgaans ontvangt u de toestemming binnen enkele uren op uw email. De overheid van de VS neemt in uitzonderlijke gevallen 72 uur om de aanvraag nader te onderzoeken.

U hoeft bij de douane geen bewijs van uw toegewezen reistoestemming te tonen. Wij raden u echter wel aan voor eigen gebruik de bevestiging van uw toestemming uit te printen en bij u te dragen tijdens uw reis. 

Het is erg belangrijk dat alle gegevens die u invult op het aanvraagformulier precies overeenkomen met de gegevens op uw paspoort. De gegevens die u dient in te vullen zijn onder andere uw eerste voornaam, achternaam, geboortedatum, adres en paspoortgegevens.

Als u niet goed weet wat u moet invullen bij een bepaalde vraag, dan kunt u met de muis op gaan staan voor extra instructies bij de vraag.