02 april 2019
Terug

Hoe vraag ik een ESTA Formulier voor Amerika aan

Het aanvragen van een ESTA voor Amerika is heel eenvoudig. Wij hebben een aantal standaard gegevens van u nodig. Daarvoor vult u ons ESTA aanvraagformulier in. In vijf overzichtelijke stappen loopt u door het formulier heen, waarna wij de gegevens ontvangen en het ESTA zullen aanvragen. Wij sturen de aanvraag vervolgens door naar de US Customs and Border Protection. Zij zullen bepalen of u het ESTA krijgt toegewezen. Vaak ontvangt u de toestemming al binnen één uur per e-mail. Om een beeld te krijgen van de aanvraagprocedure en om u voor te bereiden op de vragen, zullen we u de vijf stappen kort uitleggen.

Voorbereiding

Voordat u het ESTA voor Amerika gaat aanvragen, is het belangrijk dat u alles bij de hand hebt om soepel door het formulier heen te gaan. Vraagt u voor meerdere personen een ESTA aan? Dan dient u onderstaande gegevens van alle reizigers te hebben.

- Contactinformatie, uw adres in uw thuisland

- Het paspoort, of alle gegevens daaruit

- Gegevens van uw werkgever

- Adresgegevens van uw verblijf in Amerika

- Achtergrondvragen

1. Algemene gegevens

Met alle gegevens in de aanslag kunt u het formulier gaan invullen. Als eerst wordt er gevraagd naar algemene gegevens van de aanvrager. Deze persoon kan degene zijn die reist, maar hij kan het formulier ook voor iemand anders invullen. In dat geval hoeft de aanvrager dus niet zelf mee op reis te gaan.

2. Gegevens van de reiziger

In dit gedeelte kunnen de paspoortgegevens en persoonsgegevens van de reiziger worden overgenomen vanuit het paspoort. Zoals eerder gezegd is het erg belangrijk dat deze gegevens precies overeenkomen. Daarnaast is het van belang dat het paspoort tijdens het gehele verblijf in Amerika geldig is.

 3. Overige persoonlijke informatie

Dit tweede gedeelte met persoonlijke vragen gaat over de ouders van de reiziger, werkgeversinformatie en een eventueel tweede nationaliteit of paspoort. In dit laatste geval tellen ook oude paspoorten en moeten deze gegevens worden ingevuld. Als de reiziger op het moment geen werkgever heeft, moeten de gegevens van de laatste werkgever worden ingevuld.

4. Reisinformatie

In dit gedeelte van de aanvraag worden er vragen gesteld over de reis zelf. Indien u alleen een overstap maakt in Amerika, kunt u dit aangeven en verdwijnen de voor u niet relevante vragen. Gaat u wel in het land verblijven, dan dient u alle vragen in te vullen. Zo wordt er gevraagd naar een contactpersoon in Amerika, de eerste verblijfplaats en een contactpersoon in het geval van nood. Deze laatste persoon mag in ieder land wonen. Als u nog geen contactpersoon of verblijfsplaats heeft, kunt u in deze velden 'unknown' invullen.

5. Achtergrondvragen

De achtergrondvragen dienen als veiligheidsmaatregel. Deze acht vragen moeten uitwijzen of een reiziger voor eventueel gevaar kan zorgen in de VS. Lees deze vragen goed door voordat u een antwoord invult. Wanneer u op één of meer van deze vragen 'ja' moet antwoorden, kunt u geen ESTA krijgen en zal uw aanvraag worden afgewezen. De vragen hebben onder meer betrekking op strafbare feiten, bezoeken aan landen als  Iran en Irak en eventueel eerder geweigerde aanvragen voor de VS.

Vervolg

Nadat u alle bovenstaande stappen hebt doorlopen voor de (eerste) reiziger, is het mogelijk een tweede reiziger toe te voegen. Stap drie t/m vijf moeten voor iedere toegevoegde reiziger worden ingevuld. Als u de knop “familielid toevoegen” gebruikt zullen alle standaard adresgegevens uit het eerst ingevulde formulier automatisch overgenomen worden in het volgende formulier, zodat u niets steeds weer alle adresgegevens in hoeft te vullen.

Wanneer u klaar bent met het invullen, is het van belang de gegevens nog een keer na te lopen in het overzicht. Nadat u het ESTA formulier ingediend hebt, kunt u betalen. Dit kan door middel van verschillende betaalmogelijkheden, zoals iDEAL, Bancontact of creditcard.

Zodra u een bevestiging heeft ontvangen dat de aanvraag is goedgekeurd, krijgt u digitaal uw ESTA toegestuurd. Deze kunt u uitprinten om voor de zekerheid op zak te hebben, maar dit is niet verplicht. De controle bij de douane zal plaatsvinden op basis van uw paspoortnummer.

ESTA aanvragen

Klik op de link om direct uw ESTA voor Amerika aanvragen en spoedig uw ESTA te ontvangen?

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen