Groepsaanvraag

Als u met een groep naar de Verenigde Staten van Amerika reist, heeft elke reiziger een eigen reistoestemming nodig. Om jou veel tijd te besparen is het op deze website mogelijk om een ESTA groepsaanvraag in te dienen. Tijdens de aanvraag vult één persoon de gegevens van alle reizigers in. De 'hoofdaanvrager' ontvangt vervolgens alle reistoestemmingen in zijn of haar mailbox.

Groep doet aanvraag

ESTA groepsaanvraag of individueel?

Als u een ESTA aanvraagt kiest u zelf of u een individuele aanvraag of een groepsaanvraag wilt doen. Het voordeel van een groepsaanvraag is dat u de aanvraag voor de hele groep in één keer kunt afronden. U doet de betaling in één keer en heeft ook een duidelijk overzicht van de status van de aanvraag van alle groepsleden. De aanvragen worden wel elk apart beoordeeld door de U.S. Customs and Border Protection. Het is dus niet zo dat als er een probleem is met één aanvraag de gehele aanvraag tegengehouden wordt.

Hoe vul ik een groepsaanvraag in?

Het invullen van een groepsaanvraag verloopt grotendeels hetzelfde als het invullen van een normale aanvraag. Dit betekent dat u begint het met invullen van uw eigen gegevens. U vult persoonsgegevens in, maar beantwoordt ook vragen over uw werkgever en geeft antwoord op diverse kwalificatievragen. Het is belangrijk dat u naar waarheid antwoord geeft op deze vragen. Als u twijfelt bij een vraag kunt u altijd op de 'i' klikken voor meer uitleg. Ook detecteert ons invulformulier automatisch veelgemaakte fouten.

Na het invullen van uw complete aanvraag krijgt u de mogelijkheid om een tweede persoon toe te voegen. Vervolgens doorloopt u het hele proces nogmaals voor uw medereiziger. U vult dus persoonsgegevens in, maar moet ook de kwalificatievragen voor de andere reiziger beantwoorden. Dit gehele proces kunt u hierna nogmaals herhalen voor een andere medereiziger. Dit doet u net zo vaak totdat u alle leden van uw reisgezelschap hebt toegevoegd. Een groepsaanvraag bestaat uit maximaal 50 personen.

Heeft u de gegevens van uzelf en al uw medereizigers ingevuld? Dan gaat u nu de betaling voldoen. Dit kan voor alle reizigers in één keer. Dit scheelt veel tijd ten opzichte van allemaal losse aanvragen. Bij ons kunt u de betaling op diverse manieren voldoen. Betaal bijvoorbeeld met iDEAL of creditcard. Nu wordt de groepsaanvraag naar ons verstuurd. Wij kijken deze na en sturen de aanvraag door naar de U.S. Customs and Border Protection. Zij hebben maximaal 72 uur om de aanvragen te beoordelen. Vaak neemt dit echter slechts enkele uren in beslag. 

Wat heeft u nodig voor de groepsaanvraag?

Als u een groepsaanvraag gaat doen heeft u van alle reizigers de gegevens nodig. Zorg ervoor dat u alle gegevens bij de hand heeft, voordat u aan de aanvraag begint. Op die manier bent u per reiziger slechts enkele minuten kwijt voor het invullen van de aanvraag

Van elke reiziger heeft u nodig:

  • Persoonsgegevens, zoals volledige naam, geboortedatum en geboorteplaats.
  • Paspoortgegevens, zoals documentnummer, vervaldatum en uitgiftedatum.
  • Namen van ouders.
  • Contactinformatie, zoals adres en telefoonnummer.
  • Contact-/verblijfsinformatie in VS indien al bekend. Bijvoorbeeld informatie over het hotel.
  • Informatie over werkgever, zoals de naam en het adres van de werkgever.
  • Antwoorden op de kwalificatievragen.
Info uitgelicht

Groepsaanvraag met dezelfde contactpersoon

Tijdens het doen van een groepsaanvraag wordt de hoofdaanvrager de contactpersoon van de groep. Deze aanvrager beheert de aanvragen en kan de status van elke aanvraag inzien. Ook is dit de persoon die de goedgekeurde ESTA's in zijn of haar mail zal ontvangen.

Kosten ESTA groepsaanvraag 

Voor elke reistoestemming die aangevraagd wordt, moet betaald worden. Via esta-aanvragen.nl ligt deze prijs op € 43,95 per persoon. De kosten liggen bij een aanvraag via de U.S. Customs and Border Protection lager, maar zijn dan enkel in Amerikaanse dollars te betalen. Hiervoor heeft u bovendien een creditcard of PayPal nodig. Als u uw aanvraag via ons doet betaalt u in euro's en heeft u de keuze uit diverse betaalmogelijkheden, zoals iDEAL. U betaalt de kosten voor de groepsaanvraag in één keer. Wilt u de reistoestemmingen niet alleen per mail, maar ook per post ontvangen? Dan betaalt u eenmalig € 4,50 extra. Hierbij maakt het niet uit hoeveel reisverklaring u aanvraagt. De reistoestemmingen worden vervolgens per post naar het adres van de hoofdaanvrager verstuurd.

ESTA aanvragen voor gezin of familie

Gaat u met uw gezin op reis naar de VS? Ook dan heeft elke reiziger een eigen ESTA nodig. Dit geldt ook voor minderjarige kinderen en zelfs voor baby's. Een groepsaanvraag doen is in dat geval natuurlijk het meest gemakkelijk. U vult de aanvraag dan in één keer in voor uw hele gezin of familie. Let er wel op dat ook baby's en kleine kinderen in het bezit moeten zijn van een eigen paspoort voor de aanvraag van een reistoestemming. Enkel met een eigen paspoort kan de aanvraag voor de reisverklaring ingediend worden.

Het ESTA formulier invullen

Informatie over het ESTA

Klanten van eVisa Application Services beoordelen ons gemiddeld met een: 8,9/10
Bekijk alle 5939 beoordelingen