ESTA formulier 

Wilt u direct door naar het ESTA formulier om een ESTA aanvraag in te dienen? Klik dan op de oranje knop ESTA formulier aanvragen.

ESTA formulier aanvragen

Wat is een ESTA formulier?

Het ESTA formulier is het aanvraagformulier om online een ESTA verklaring te verkrijgen. Het is nodig om in te vullen als u wilt deelnemen aan het Visa Waiver Program, zodat u zonder visum kunt afreizen naar de Verenigde Staten. Hierdoor staat u geregistreerd staat als bezoeker van het land. De naam ESTA (Electronic System for Travel Authorization) zegt al dat het proces voor het aanvragen elektronisch (online) gebeurt. U hoeft daardoor niet naar het consulaat of de ambassade. 

ESTA formulier vragenlijst

  1. uw persoonsgegevens
  2. uw paspoortgegevens
  3. andere nationaliteiten
  4. contactgegevens voor noodgevallen
  5. uw aanspreekpunt in de Verenigde Staten
  6. uw verblijfsgegevens in de Verenigde Staten
  7. uw werkgevergegevens
  8. algemene veiligheidsvragen

1. Persoonsgegevens: Neem de gegevens exact over zoals deze in uw paspoort staan! Bij uw voornaam dient u alleen uw eerste voornaam in te vullen. Speciale leestekens in uw naam zoals bijvoorbeeld: è, ö, of ï worden niet herkend in ESTA. Vul in deze gevallen uw naam in zoals deze onderin uw paspoort staat weergegeven tussen de tekens <<<<<uw naam<<<<<<<. U gebruikt dan de Engelse leestekens die wel machinaal afleesbaar zijn. 

2. Paspoortgegevens: Neem ook hier de gegevens exact over zoals deze in het paspoort staan! Let bij het invullen van het paspoortnummer erop dat u de letter O niet verward met het cijfer 0. De letter O komt niet voor in het Nederlands paspoortnummer en is dus altijd het cijfer 0. Dit voorkomt eventuele misverstanden bij de douane. Het Nederlandse paspoortnummer bestaat uit 9 karakters. Het Belgische paspoortnummer is altijd opgebouwd uit 2 letters gevolgd door 6 cijfers. Bijvoorbeeld: AB123456

3. Andere nationaliteiten: Hier wordt gevraagd of u ooit een andere nationaliteit heeft gehad en of u momenteel in het bezit bent van een 2e nationaliteit.

4. Contactgegevens voor noodgevallen: Hier geeft u de contactgegevens met wie als eerst contact opgenomen moet worden in geval van nood en calamiteiten. Voor uzelf dus ook een niet geheel onbelangrijk punt!

5. Aanspreekpunt in de VS: Een aanspreekpunt in de VS kan een vriend, familielid of zakenrelatie zijn. U mag als aanspreekpunt ook de naam en het telefoonnummer van uw verblijf accommodatie gebruiken, bijvoorbeeld hotelnaam en telefoonnummer

6. Verblijfsgegevens in de VS: Indien u geen aanspreekpunt heeft dan kunt u uw verblijfsadres invullen. Als uw verblijfsgegevens ook nog niet bekend zijn tijdens de aanvraag is dit niet zo erg, dan kunt u “unknown” invullen. Probeer hier uiteraard wel zo volledig mogelijk de gegevens in te vullen die u dan eventueel wel weet. Het is mogelijk om achteraf uw verblijfsgegevens te wijzigen. Als u meerdere locaties heeft gepland in de VS, voer dan het eerste adres in dat u aandoet.

7. Werkgeversgegevens: Heeft u momenteel geen werkgever dan kunt u uw laatste werkgeversgegevens invullen. Heeft u geen eerdere werkgever dan is dat niet erg en kunt u hier "Nee "selecteren. Indien u momenteel geen werkgever heeft hoeft u niet aan te geven waarom u geen werkgever heeft. U kunt hier bijvoorbeeld wel “Student” invullen. Indien u eigenaar van een bedrijf bent kunt u “Self employee” invullen bij de vraag "Functietitel". U vult dan de adresgegevens van uw bedrijf in.

8. Algemene veiligheidsvragen: Hier worden vragen gesteld met betrekking tot uw verleden. U hoeft hier enkel met ja of nee te antwoorden. Vul deze vragen ook altijd naar waarheid in.

Medereizigers

U heeft de mogelijkheid om meerdere ESTA aanvragen ineens te doen voor een groep. U kunt dan opeenvolgend een nieuw ESTA formulier invullen en deze in een keer betalen en als groep verzenden. Hierbij wordt er voor de correspondentie de gegevens gebruikt van de (hoofd)aanvrager. Elke afgegeven ESTA verklaring is achteraf afzonderlijk op te vragen.

Ieder lid van uw reis gezelschap zal een afzonderlijke aanvraag in moeten invullen. Ook indien de aanvraag voor een kind betreft dient u een afzonderlijke aanvraag voor het kind in te vullen.

Het invullen van het ESTA formulier

U dient alle vragen zo volledig mogelijk en naar waarheid te beantwoorden. Zorg dat u alle gegevens correct invult. Als u een fout heeft gemaakt kunnen de gegevens na verwerking niet meer gewijzigd worden en zult u een nieuwe aanvraag moeten indienen waarbij de kosten voor uw eigen rekening zijn.

Extra instructies bij het invullen van uw ESTA

Voornaam: Vul hier alleen de eerste voornaam in. De voornaam moet voluit ingevuld worden. Dus geen initialen gebruiken.

Achternaam van een getrouwde vrouw: Hier dient u alleen de meisjesnaam in te vullen. Deze staat dik gedrukt in het paspoort. U moet dus e/v (echtgenote van) niet overnemen uit het paspoort.

Alias of andere namen: Dit moeten officiële namen zijn en altijd bestaan uit een voor- en achternaam.

Voornaam ouders: Ook hier dient u alleen de eerste voornaam in te vullen. De voornaam voluit invullen. Dus geen initialen gebruiken.

Nederlands paspoortnummer: Let op! de letter O komt niet voor in het Nederlands paspoort. Dit is altijd het cijfer 0. Het is van cruciaal belang dat het paspoortnummer precies klopt op uw ESTA. Komt dit niet overeen dan wordt u de toegang geweigerd. Het Nederlandse paspoortnummer bestaat uit 9 karakters. Het Belgische paspoortnummer is altijd opgebouwd uit 2 letters gevolgd door 6 cijfers. Voorbeeld: AB123456

Land van afgifte paspoort: Hier is het de bedoeling dat u het land waarvan u staatsburger bent invult. Is uw paspoort bijvoorbeeld in Duitsland afgegeven, maar het is een Nederlands paspoort afgegeven door de Nederlandse Ambassade, dan vult u als land van afgifte Nederland in.

2e nationaliteit: Heeft u een 2e nationaliteit, maar u heeft geen geldig paspoort meer van dit land, dan kunt u het paspoortnummer van uw verlopen paspoort invullen. Heeft u geen paspoort meer van dit land, dan mag u alleen de naam van het land selecteren en kunt u "unknown" invullen bij het paspoortnummer.

Reisinformatie aanspreekpunt/verblijfsgegevens: Hier is het de bedoeling dat u een adres in de VS opgeeft van uw aanspreekpunt in de VS of uw verblijfsgegevens in de VS. Vul hier dus niet het adres van de thuisblijver of contactpersoon in Nederland in.

U wordt gevraagd om het formulier in het Engels in te vullen; namen, adressen en contactgegevens neemt u gewoon over zoals deze bekend zijn, maar bijvoorbeeld de functietitel bij uw werkgeversgegevens kunt u in het Engels neerzetten.

Uitbreiding ESTA formulier

Op 21 december 2016 is het formulier wederom uitgebreid met een vraag over het gebruik van Social Media. Het Amerikaanse CBP probeert op deze manier reizigers die een dreiging kunnen vormen te identificeren.

Op 24 februari 2016 is het formulier nogmaals uitgebreid met extra vragen over de nationaliteiten die de aanvrager bezit. Daarnaast is er nog een extra veiligheidsvraag bijgekomen met de vraag of de aanvrager tussen 2011 en 2016 naar Irak, Iran, Syrië of Soedan is gereisd. Bezit u de nationaliteit van een van deze landen of heeft u de afgelopen jaren gereisd naar een van deze landen, dan heeft u grote kans dat uw ESTA aanvraag afgekeurd zal worden en raden wij u aan om direct een visum in plaats van een ESTA aan te vragen.

In oktober 2014 heeft het Amerikaanse Department of Homeland Security het ESTA formulier uitgebreid met meer vragen en kost het invullen van het formulier u nu dus iets meer tijd. Aan de andere kant hoeft u niet steeds weer het groene I-94W formulier op de luchthaven in te vullen wat tot januari 2009 nog het geval was. Het online ESTA formulier is dus altijd nog een hele verbetering!
 

esta-aanvragen.nl heeft het aanvraagformulier gemakkelijk en eenvoudig in 5 stappen voor u opgesteld, zodat u feilloos door het vragenstuk wordt geleid!

ESTA verklaring

Na verzending van uw ESTA formulier ontvangt u binnen 72 uur uw officiële ESTA verklaring op de email. Aangeraden wordt om uw verklaring uit te printen en bij u te dragen tijdens uw reis. Uw ESTA is namelijk digitaal gekoppeld aan uw paspoort en wordt van uw paspoort afgelezen bij de douane. Indien u uw verklaring uitgeprint bij u draagt heeft u toch altijd iets achter de hand mochten er problemen zijn met uw paspoort. Op uw ESTA verklaring ontvangt u het officiële aanvraagnummer waarmee uw ESTA gedurende de geldigheid opgevraagd kan worden. De geldigheidsdatum staat tevens op uw verklaring vermeldt.

Voorbeeld van een ingevuld geldig formulier

voorbeeld esta formulier

Nu direct een ESTA aanvragen

Informatie over het ESTA

Klanten van eVisa Application Services beoordelen ons gemiddeld met een: 8,9/10
Bekijk alle 5939 beoordelingen