24 oktober 2018
Terug

Eisen voor beenruimte en stoelbreedte vastgelegd door VS

FAA, Amerikaanse luchtvaartautoriteit, wil hoeveelheid beenruimte vastleggen in vliegtuigen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het nieuwe pakket aan maatregelen waarin de nieuwe eis beschreven staat goedkeuren.

Regels

Het Huis zal beslissen over de FAA Reauthorization Bill. Hiermee zal de luchtvaartautoriteit FAA voor de komende vijf jaar een nieuw mandaat krijgen. In deze wet staat precies beschreven waar de FAA zich over moet bekommeren. Een groep senatoren uit verschillende staten hebben de regelgeving over de stoelbreedte aangedragen. Als de wet aangenomen wordt, moet de FAA de regels binnen zes maanden afgerond hebben.


Steve Cohen, senator uit de staat Tenessee, heeft in 2016 het voorstel om de FAA minimale eisen voor de afstand tussen de stoelen en de stoelbreedte vast te laten leggen gelanceerd. De veiligheid van de passagiers moeten gewaarborgd worden door de SEAT (Seat Egress in Air Transport). “Veiligheid moet nooit ondergeschikt zijn aan winst. De SEAT Act zal ervoor zorgen dat dit niet gebeurt door stoelen krapper te maken” ALDUS Steve Cohen.

Website

Alle airlines dienen duidelijk aan te geven op hun website hoeveel ruimte elke passagier in het vliegtuig heeft. Zelfs de stoelbreedte, hoeveelheid beenruimte, gangbreedte en pitch moet worden gemeld. De breedte van de stoel is al enige tijd een discussiepunt in de Amerikaanse politiek. In 2016 werd een dergelijk voorstel als de SEAT-act al afgewezen.

Aanpassen

Door de jaren heen hebben meerdere airlines het aantal stoelen in hun cabines vergroot. Dit is helaas ten koste gegaan van de stoelbreedte. United en American Airlines zijn voorbeelden van airlines die dit hebben gedaan. Scott Kirby, CEO van United, heeft toentertijd aangegeven dat de passagiers zich maar moesten aanpassen aan de krappere stoelen.

Wilt u ook graag een bezoek brengen aan Amerika? Vraag dan hier uw ESTA aan!

Eisen voor beenruimte en stoelbreedte vastgelegd door VS