28 augustus 2018
Terug

Donald Trump zet strijd voor nieuwe migratiewetgeving voorlopig stop

Stemmen

''De Republikeinen moeten stoppen met hun tijd te verspillen totdat we in november meer Republikeinse senatoren en congresleden hebben gekozen'' twitterde Trump.

De reden waarom Trump deze strijd tijdelijk stop zet, is dat een immigratiewet nu gewoonweg geen zin heeft om door te voeren gezien deze geen kans heeft om door de Senaat te komen. Dat komt doordat de gewone meerderheid van de Republikeinen met 51 van de 100 stemmen niet toereikend is.

Migratiewet-kinderen

Trump heeft besloten kinderen van illegale immigranten niet meer te scheiden van hun ouders. Dit deed hij uiteraard niet zomaar, dit besloot hij pas na massale publieke druk. Hij heeft er tevens voor gezorgd dat ouders en kinderen samen in detentie zitten. Dit presidentieel decreet is nog geen officiële wet, deze moet nog worden aangenomen door het parlement.

Compromisvoorstel

Een eerste versie hiervan is al afgeschoten in het Huis van Afgevaardigden. Dit kwam omdat de Republikeinen unaniem waren. Ook de Democraten gaven weerstand. Uiteindelijk hebben ze de stemming over een compromisvoorstel uitgesteld.

Debat

Naar aanleiding van onderstaande tweet van Trump hebben de Republikeinse kopstukken in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden laten weten dat ze een debat willen over een nieuwe immigratiewet en deze in stemming willen brengen. Fractievoorzitter Kevin MacCarthy zegt er het volgende over: ''We brengen dat wetsontwerp in vergadering”.
Tweet Trump: “Republicans should stop wasting their time on Immigration until after we elect more Senators and Congressmen/women in November. Dems are just playing games, have no intention of doing anything to solves this decades old problem. We can pass great legislation after the Red Wave!”

Lees hier meer over over dit onderwerp: Immigratieplannen van Obama