06 oktober 2021
Terug

De Verenigde staten laat gevaccineerde Europeanen weer afreizen naar Amerika

De Verenigde Staten gaan in november 2021 weer open voor Europeanen. Ongeveer 71% van de (volwassen) inwoners van de VS is nu minstens één keer gevaccineerd en het doel is om uiteindelijk minstens een vaccinatiegraad van 70% te bereiken. Voor het reizen naar Amerika moet je volledig gevaccineerd zijn en dit via een vaccinatiebewijs kunnen aantonen. Ook moet je een negatief testbewijs kunnen aantonen van maximaal 72 uur voordat u vertrekt.

Versoepelingen

Positief is dat, nu het de laatste fase in gaat, de Amerikaanse beperkingen ook versoepelen. Volledig gevaccineerde Amerikanen hoeven bijvoorbeeld geen maskers meer te dragen behalve in drukke binnenruimtes, overheidsgebouwen en het openbaar vervoer.

Cijfers

Sinds de start van corona in maart 2020 zijn er in Amerika 42,9 miljoen mensen besmet geraakt met het virus, hiervan zijn 688.000 mensen overleden. Een piek van deze cijfers werd gemeten in de maand januari 2021 na oud en nieuw, tijdens deze piek werden per week minstens 300.000 nieuwe coronagevallen gemeten. Die week overleden er 3.000 mensen.

Stijging aantal vakanties naar Amerika

Nu het land weer opengaat voor de EU, zijn er inmiddels al veel reizen geboekt om naar de VS te reizen. Voor het reizen naar de Verenigde Staten heeft u ook een Visa nodig om het land binnen te komen. Hiervoor kunt u online een ESTA aanvragen op onze website.

De Verenigde staten laat gevaccineerde Europeanen weer afreizen naar Amerika