20 april 2019
Terug

Dagelijks 115 vluchten geschrapt door American Airlines

American Airlines, Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, lijkt meer last te hebben van de gevolgen van de Boeing kwestie dan werd verwacht. De Boeing 737 MAX mag om veiligheidsredenen niet vliegen. Dat is dan ook de reden waarom American Airlines tot aan 19 augustus dagelijks 115 vluchten moet cancelen. De airline heeft 24 Boeings 737 MAX in het bezit welke aan de grond blijven.

Augustus

Naar verwachting zullen deze problemen in augustus pas opgelost zijn denkt American Airlines. Helaas is dit maanden later dan ze aanvankelijk dachten. Ze hadden gehoopt dat het begin juni al opgelost zou zijn.

Crash

Het type 737 MAX is binnen een aantal maanden twee keer gecrasht. De eerste crash was in oktober in Indonesië en de tweede gebeurde in maart in Ethiopië. In totaal heeft dit het leven gekost van 346 mensen. Bij beide crashes lag dit aan een niet naar behoren werkende sensor doordat deze verkeerde informatie binnen kreeg. Dit zorgde ervoor dat een veiligheidssysteem  de neus van het vliegtuig naar beneden drukte.  

Prognoses bijstellen

De 115 vluchten die per dag gecanceld worden komt neer op ongeveer 1,5% van de totale vluchten van American Airlines volgt directeur Doug Parker. “Door de vluchten met de MAX-toestellen te annuleren in de zomer kunnen we een betrouwbaarder vluchtplan opstellen voor het vakantieseizoen,” aldus Parker.

Dit houdt in dat hij zijn prognoses voor 2019 naar beneden moet aanpassen. Helaas moesten zijn verwachtingen eerder al naar beneden. De Amerikaanse shutdown heeft ook voor extra kosten gezorgd bij American Airlines. Niet alleen de Boeing kwestie heeft er ingehakt bij de luchthavenmaatschappij.

Volledige restitutie

De airline heeft aangegeven alle passagiers bij te staan met het aanpassen van hun reisplannen. De gedupeerden krijgen het volledige aankoopbedrag terug wanneer zij hun reis niet om willen boeken.

Wereldwijd

In totaal worden er wereldwijd zo’n 400 Boeing 737 MAX aan de grond gehouden na de crash van vlucht 302 van Ethipian Airlines. Voornamelijk Chinese en Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben veel van dit type in hun vloot.Binnen Europa valt de overlast mee gezien ze daar meer met de Airbus A320neo vliegen.

Voor meer informatie over de shutdown in Amerika lees dan ons artikel: 'Shutdown in Amerika, wat is het en wat zijn de consequenties hiervan?'