18 juli 2017
Terug

CBP komt met nieuwe functie voor I-94 website

US Customs and Border Protection heeft laten weten dat zij een nieuwe functie hebben toegevoegd aan de I-94 website waarmee bepaalde VWP (Visa Waiver Program) reizigers de status van hun verblijf kunnen controleren van hun verblijf in de VS. De reizigers dienen dan vier velden in te vullen met biografische gegevens om te kunnen zien hoeveel dagen ze nog mogen verblijven in Amerika.

Updates

CBP wil er uiteindelijk voor zorgen dat de reizigers tien dagen voor hun vertrekdatum een e-mail ontvangen met hierin het aantal dagen die ze nog mogen verblijven in Amerika. Dit zou er voor kunnen zorgen dat mensen niet langer verblijven dan is toegestaan en hiermee de voorwaarden van toelating overschrijden.

Voorwaarden

“De toelatingsvoorwaarden kunnen sterk variëren voor reizigers op basis van hun reisdoel, visum en groepering. Uiteindelijk zal deze nieuwe functie er voor zorgen dat reizigers het vinden van hun uiterlijke verblijf datum in de VS vergemakkelijken” aldus commissaris Kevin McAlleenan. “CBP is vastbesloten om reizen te vergemakkelijken en om de internationale reiservaring voor zowel Amerikaanse burgers als bezoekers van de VS te verbeteren.”

Invoeren

Om als reiziger de uiterlijke verblijf datum in de VS te kunnen achterhalen dienen ze een aantal dingen in te vullen namelijk; naam, paspoortnummer, geboortedatum en land van uitgifte van het paspoort. Wanneer een reiziger zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden, wordt de reiziger hiervan per e-mail op de hoogte gesteld en doorverwezen naar de I-94 website welke de reiziger dan informeert over de volgende stappen die genomen dienen te worden. Een ‘overstay’ houdt in dat iemand voor een bepaalde periode tot de VS is toegelaten maar langer is gebleven dan toegestaan.

Periode van verblijf

De duur van het verblijf kan per reiziger verschillen gezien deze gebaseerd wordt op basis van classificatie. Dit kan een vaste periode zijn of gebaseerd zijn op het doel van de reis zoals een afronding van een bepaalde activiteit zoals bijvoorbeeld een student die een universiteitsgraad wil behalen. Daar zit dan een bepaalde periode aan vast.

I-94

In september 2016 introduceerde CBP een website waarop je online een I-94 formulier kunt aanvragen en betalen voor de reizigers die via land Amerika binnen komen. Op het aanvraagformulier vul je je biografische gegevens en reis gegevens in. Hiervoor betaal je een bedrag van $6. Het formulier dien je in ieder geval zeven dagen voorafgaand aan de reis aan te vragen.

Meer informatie en uitleg over het I94 formulier vindt u in een eerder artikel U.S. Customs and border protection heeft vanaf heden een online I-94W formulier