14 maart 2017
Terug

CBP komt met “Electronic Visa Update System” (EVUS) voor vroege inschrijvingen

Het U.S. Customs and Border Protection (CBP) heeft eind oktober 2016 de website van het Electronic Visa Update System (EVUS) voor vroege inschrijvingen gelanceerd. Alle personen met een paspoort van het volksrepubliek China, welke in het bezit zijn van een B1/B2 visum voor Amerika die tien jaar geldig is zijn vanaf 29 november 2016 een geldige EVUS inschrijving nodig wanneer ze naar de VS reizen. EVUS is een online systeem die gebruikt wordt door de inwoners van volksrepubliek China welke hiermee hun persoonlijke informatie kunnen updaten van hun visum voordat ze naar Amerika afreizen. Een EVUS inschrijving is twee jaar geldig tenzij het paspoort of visum van de reiziger verloopt.


Gratis

Het CBP vraagt momenteel geen vergoeding voor een EVUS inschrijving, maar verwacht wel dat er in de toekomst om inschrijvingsgeld gevraagd gaat worden. Deze zal nog moeten worden vastgesteld, maar zolang er nog geen vergoeding is vastgesteld voor een EVUS inschrijving kunnen reizigers deze dus gratis aanvragen. 

 

Bevestiging

Reizigers kunnen op elk moment van de dag een EVUS inschrijving indienen en ontvangen na enkele minuten een bevestiging nadat ze deze hebben aangevraagd. Echter, het CBP mag er 72 uur over doen om een reactie te geven. Het CBP adviseert reizigers om een EVUS inschrijving in te dienen zodra ze hun trip naar de VS aan het plannen zijn om eventuele vertragingen te voorkomen. In ieder geval 72 uur voorafgaand aan uw reis.

 

29 november

Vanaf 29 november 2016 kunnen de inwoners van volksrepubliek China met een visum welke 10 jaar geldig is niet meer naar de VS zonder een geldige EVUS inschrijving. Voor de reizigers die meerdere vluchten nodig zijn om naar de VS af te kunnen reizen zal de EVUS inschrijving worden geverifieerd tijdens het inchecken van hun eerste vlucht. Deze inschrijving is ook nodig wanneer inwoners van volksrepubliek China met een visum van 10 jaar over land of zee naar de VS willen reizen..

 

Callcenter

Het CBP stelt een EVUS callcenter ter beschikking met Mandarijn sprekende klantenservice medewerkers zodat reizigers hier naartoe kunnen bellen of e-mailen wanneer ze vragen of problemen hebben met betrekking tot de EVUS inschrijving. Dit callcenter is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar en is gesloten op Nationale feestdagen in de VS.

 

Updaten

Het EVUS proces is vergelijkbaar met het proces die reizigers uit 38 andere landen moeten volgen voordat ze naar de VS kunnen afreizen. Wanneer Chinese reizigers hun persoonlijke gegevens niet updaten om de twee jaar of bij het verkrijgen van een nieuw paspoort nadat de EVUS verplicht wordt, kunnen zij hun visum van 10 jaar niet gebruiken.