12 mei 2018
Terug

CBP in gesprek met ‘Privacy Groups’

U.S. Customs and Border Protection (CBP) heeft gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van verschillende privacybeschermingsgroepen om het Biometric Entry / Exit-programma te bespreken. John Wagner, plaatsvervangend uitvoerend adjunct-commissaris, had de leiding tijdens deze bespreking over de plannen van het CBP om de reizigerservaring te verbeteren door het gebruik van biometrie in te zetten en om de privacy van de reizigers te beschermen.

Tweede gesprek

Er is inmiddels een tweede gesprek geweest waarin informatie is gewisseld tussen het CBP en belanghebbenden uit de privacy sector om op deze manier een update te geven over de implementatie van het biometrische Entry/Exit Program. Het eerste gesprek werd gevoerd in augustus 2017.

Gezichtsherkenning

Het CBP demonstreert momenteel gezichtsherkenningstechnologie op acht Amerikaanse vliegvelden namelijk; Miami International Airport, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, Washington Dulles International Airport, Houston William P. Hobby Airport, Chicago O’Hare International Airport, McCarran International Airport, John F. Kennedy International Airport and George Bush Intercontinental Airport.

Samenwerking

Inmiddels is het CBP ook een samenwerking aangegaan met luchtvaartpartners om gezichtsherkenningstechnologie te integreren als onderdeel van het boardingproces op John F. Kennedy International Airport, Hartsfield-Jackson International Airport en Boston Logan International

Airport

Ze publiceerden ook drie ‘Privacy Impact Assessments’ om de mensen te informeren over hoe het CBP persoonlijke identificeerbare informatie verzamelt, gebruikt en onderhoudt met betrekking tot deze technische demonstraties.

Screeningsprocedures

Er zijn verscheidene wetgevende mandaten die het Department of Homeland Security aansturen om de aankomst en het vertrek van niet-Amerikaanse burgers vast te leggen door biometrische gegevens te verzamelen. Het ‘Executive Order 13780’ (Executive Order Protecting The Nation From Foreign Terrorist Entry Into The United States) heeft het CBP opgeroepen om de voltooiing van een biometrisch Entry/Exit traceer systeem voor reizigers  naar de Verenigde Staten. Eerst stelde het CBP de biometrische screeningsprocedures op, op basis van digitale vingerafdrukken voor bepaalde niet-Amerikaanse burgers om de grenzen veilig te stellen en om er voor te zorgen dat de buitenlandse reizigers, welke zichzelf presenteren voor toelating tot de Verenigde Staten, zijn wie ze beweren te zijn.

Lees hier meer over invoering van gezichtsherkenning: Invoering gezichtsherkenning op verschillende luchthavens VS