12 december 2023
Terug

Amerikaanse evenementen

Amerikanen zijn een ster in entertainment. Alles wat je op de Amerikaanse zenders ziet is groots en vol glitter en glamour. Kortom, ze halen alles uit de kast om er een feestje van te maken. Zo zijn er ontzettend veel festivals, evenementen en tradities die elk jaar terugkomen in de Verenigde Staten.

Taste of Chicago

Chicago heeft het grootste food-festival van Amerika. Dit festival bestaat al 40 jaar en bevindt zich in en rondom Grant Park. Elk jaar in september kun je genieten van het uitzicht op het meer, van de prachtige muziek van verschillende bands en heerlijk eten en drinken. Meer dan 35 populaire restaurants uit Chicago zullen hun kookkunsten laten zien en proeven. Maar alleen bij eten en drinken blijft het niet. Met livemuziekoptredens, danslessen en karaokewedstrijden als vermaak zul je je geen moment vervelen.

Key West Food and Wine Festival

In Florida op het eiland Key West houdt men elk jaar in januari het Key West food & wine festival. Het is een reeks evenementen die op meerdere dagen aaneengesloten in januari plaatsvindt. Het is bekend als het een van de grootste festivals die het land kent. Logisch ook dat dit hier gehouden wordt, want wie wil hier nou niet genieten van muziek en heerlijk eten. Key West staat bekend om zijn prachtige zandstranden en het heerlijke warme weer. Key West is the place to be in januari en trekt dan ook duizenden culinaire reizigers uit het hele land naar dit tropische eiland om te kunnen genieten van dit culinaire hoogstandje.

Superbowl

Superbowl

Het grootste sportevenement van Amerika is de Superbowl. Tijdens de Superbowl wordt de grote American football-finale gespeeld. Deze vindt jaarlijks in februari plaats in een stadion in Amerika. In 2023 werd de finale gespeeld in Glendale (Arizona). Dat het een sportevenement is, zou je bijna vergeten, want dit wordt groots gevierd met bekende artiesten als Beyonce, Lady Gaga, Jennifer Lopez en de band Coldplay. Dit geweldige evenement wordt dan ook door ruim 111 miljoen mensen gekeken, alleen al in Amerika. Over de hele wereld zitten ongeveer 170 miljoen mensen aan de buis gekluisterd. Om dit evenement bij te wonen zal dan helemaal een spektakel zijn. Al mag je wel diep in de buidel tasten, mocht je er graag een keer bij willen zijn. Een ticket voor dit evenement heb je vanaf $ 10.000,-. Dat is omgerekend naar euro’s ruim € 9100,- per ticket. Je moet er wat voorover hebben..

Ultra Music Festival

Elk jaar in maart wordt Miami Beach omgetoverd tot een waar paradijs voor de liefhebbers van dance. Met bekende artiesten als Tiësto, David Guetta, Eric Prydz en Calvin Harris is het een weekend lang genieten. Met ruim 150.000 bezoekers is Ultra Music Festival, ook wel UMF, een zeer druk bezocht festival dus. Ultra Music Festival werd opgericht in 1999 en wordt gehouden op twee dagen, tot 2007 kon je nog één dag genieten van de muziek. Dit festival werd opgericht in 1999 door Russel Faibisch en Alex Omes en is vernoemd naar een album van Depeche Mode; Ultra.

EDC Las Vegas

Het Electric Daisy Carnival wordt elk jaar gehouden in Las Vegas (Nevada) en trekt elk jaar zo’n 100.000 bezoekers. Wat het zo bijzonder maakt is dat het een glow in de dark evenement waar veel te beleven is. Onder andere met veel mooi verlichte attracties als een reuzenrad en een zweefmolen, maar ook circusartiesten lopen rond om bezoekers te vermaken. Tijdens dit driedaagse evenement zijn veel verschillende bands en DJ’s die er een ware show van maken. Ook hier vindt men veel eetgelegenheden met allerlei soorten lekkernijen. Dankzij de neonkleuren en prachtige verlichting hangt er een carnavalssfeer met natuurlijk een glitter en glamour tintje. We hebben het immers over Las Vegas.

4th of July

Independence Day, ook wel 4th of July, is een nationale feestdag van Amerika. Amerikanen vieren deze dag feest vanwege de Onafhankelijkheidsverklaring die het land op 4 juli 1776 getekend heeft om niet meer afhankelijk te zijn van Groot-Brittanië. Ook staat deze dag in het teken van vrijheid, democratie en nationale trots. Alle Amerikanen zijn vrij op deze dag en vieren samen met hun gezin deze dag door te genieten van concerten, samen te picknicken of te barbecueën. Ook kan men de hele dag genieten van talloze parades, fanfares, cheerleaders en militairen die paraderen door de straten. In de avond wordt er genoten van prachtige voorwerkshows.

US Open

Voor de sportieve mensen onder ons, vooral voor tennisliefhebbers, is het US Open het mooiste en oudste sportevenement. De US Open is het laatste en populairste toernooi van het tennisseizoen en heeft het hoogste bezoekersaantal ter wereld. Het sportevenement bestaat uit een mannentoernooi en een vrouwentoernooi en vindt later in augustus plaats. De laatste Grand Slam brengt de beste tennisspelers bij elkaar om te knokken op de velden en zich als beste van de wereld te bewijzen. De grote winnaar kan rekenen op een cheque van zo’n 2 miljoen dollar. Ook dit evenement wordt weer groots opgezet met shows van bekende sterren.

Mardi Gras

Mardi gras

Mardi Gras festival lijkt veel op carnaval zoals wij het kennen in Nederland. Elk jaar in februari wordt Mardi Gras gevierd, met name in de stad New Orleans (Louisiana). Met feestelijke parades en muziek, kleurrijke straten en prachtig verklede mensen is het een geweldige belevenis. De feestvierders dragen kostuums met op zijn minst de kleuren paars, groen en goud en maskers met veren. Ook dragen ze kralenkettingen die het jaar ervoor zijn gevangen uit de praalwagens. Met heerlijk eten en drinken, feestelijke muziek en natuurlijk de versierde wagens genieten de feestgangers van dit spektakel. De eerste Mardi Gras parade werd gehouden op 24 februari 1857 in New Orleans. Sindsdien is dit jaarlijkse festival niet meer weg te denken en trekt het veel bezoekers. De niet-essentiële bedrijven zijn gesloten vanwege deze viering.

Burning Man

In Nevada, in woestijn Black Rock Desert, wordt elk jaar op de laatste maandag van augustus tot de eerste maandag van september het evenement Burning Man gehouden. Het festival ontstond in 1986 als viering van de zonnewende, waarbij een metershoge houten man als vreugdevuur werd aangestoken. Deze traditie wordt nog steeds voortgezet. Daarnaast wordt er een ‘tempel’ gebouwd die op de laatste dag van het evenement als afsluiting ook wordt aangestoken. Het Burning Man is evenement uitgegroeid tot een razend populair woestijnfestival met tienduizenden bezoekers.

Texas Renaissance Festival

Van oktober tot november vindt in Texas een historisch festival plaats. Laat je tijdens dit festival verrassen door ridders die op hun paarden strijden. Je kijkt je ogen uit door de prachtige oude kledij die typerend zijn voor elk thema; Romeinen, barbaren, piraten, Galliërs. Tijdens dit festival wordt geschiedenis naar boven gehaald en kunnen bezoekers genieten van de voorstellingen tot ’s avonds in de late uren. Er zijn dagelijks wel 200 voorstellingen te zien. Elke avond eindigt met spectaculaire vuurshows en prachtige vuurwerkshows.

Binnenkort een Amerikaans evenement bezoeken? Dan moet je in de meeste gevallen een ESTA aanvragen.

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen