28 augustus 2016
Terug

Amerikaans CBP kondigt partnerships aan voor uitbreiding van diensten

Het Amerikaanse Customs and Border Protection heeft 29 nieuwe instanties aangewezen voor nieuwe diensten om de economische groei en de grensoverschrijdende handel te bevorderen. De collectieve partnerships worden verdeeld in Arizona, Californië, Delaware, Florida, Guam, Hawaii, Massachusetts, Mississippi, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, Puerto Rico, South Carolina en Texas. De diensten zullen bekostigd worden door het CBP met het doel een uitgebreide dienstverlening voor het inkomende commerciële en internationale vervoer te realiseren.

Betere dienstverlening

Door het creëren van partnerships tussen de particuliere sector en overheidsinstanties kan het CBP nieuwe en verbeterde diensten bieden. Het gaat hier vooral om diensten van de douane zoals: grens- en veiligheidsdiensten, immigratie en inspectie, controle op verwerking van landbouwproducten en ondersteunende diensten in de aankomsthavens. "Deze partnerships zijn een cruciaal onderdeel voor het beheer van de aanhoudende groei van de internationale handel en reizen die we ervaren", aldus CBP adjunct-commissaris Kevin McAleenan. Aankomsthavens zullen dankzij deze akkoorden het voordeel hebben op lagere doorlooptijden, waarmee een betere dienstverlening bereikt zal worden.

Extra inzet

Sinds het programma begon in 2013 heeft het CBP overeenkomsten gesloten met 29 instanties in de particuliere sector. Op verzoek van de partners worden er meer dan 164000 extra arbeidsuren ingezet voor de verwerking van meer dan 4 miljoen passagiers en worden er bijna 599000 voertuigen geleverd.

Er wordt een aantal beperkingen gehouden op de “CBP-service luchthavens” waar het CBP grotendeels zelf de diensten zal beheren en uitvoeren. Hier wordt een maximum van 10 publiek-private overeenkomsten afgesloten, daarbij worden de ondersteunende diensten beperkt in de kosten. De overeenkomsten zullen de bestaande diensten niet vervangen. 

De voorlopig geselecteerde partnerships

In de luchtvaart:

Internationale Luchthaven AB Won Pat Guam
Internationale Luchthaven Oakland, De haven van Oakland 
Internationale Luchthaven Boston Logan, Massachusetts Port Authority 
Internationale Luchthaven Charlotte Douglas, Stad van Charlotte Aviation Department 
Internationale Luchthaven Jacksonville, Jacksonville Aviation Authority 

Internationale Luchthaven Honolulu, Hawaii Department of Transportation 
Internationale Luchthaven Greenville-Spartanburg, Greenville District 
Internationale luchthaven Spokane, United Parcel Service 
Internationale luchthaven van San Jose
Luchthaven Rafael Hernandez, Copeca Jet Center 


In de landbouw:Otay Mesa Californië, Toyota Motor Manufacturing 
Santa Teresa North Mariana, New Mexico Economic Development Department 
San Luis II Arizona, Southwest Arizona Port Users Association 
Preidio Texas, Presidio International Port Authority 

In de scheepvaart:Dole Fresh Fruit Company
Haven van New York en New Jersey, Salson Logistics 
Haven van New York en New Jersey, Red Hook Container Terminal 
Haven van New York en New Jersey, Kamino Air Import Corp. 
Haven van New York en New Jersey, Global Container Terminals USA 
Haven van New York en New Jersey, East Coast Warehouse CES 
Florida Pannama City, Panama City Port Authority 
Florida Pannama City, Linea Peninsular, Inc
Florida Port, Everglades
Florida Cape Canaveral, Gulftainer USA LLC 
Californië, San Diego
Californië Oakland, De haven van Oakland 
Texas, Freeport
Mississippi, Gulfport

Delaware, Wilmington Texas Galveston, Haven van Galveston

De overeenkomsten zijn tot stand gekomen onder een streng multi-layerd proces om de compatibiliteit en prioriteiten van het CBP te waarborgen. Het Amerikaanse CBP is onderdeel van het ministerie Homeland Security en is belast met de controle en bescherming van de grenzen op de lucht- en zeehavens. 

Met meer dan 60.000 medewerkers is het CBP één van 's werelds grootste rechtshandhaving organisaties. Het CBP is belast met het weerhouden van terroristen en hun wapens uit de VS en het faciliteren van legale internationale reizen en handel. Het CBP is verantwoordelijk voor de handhaving van honderden Amerikaanse wet- en regelgevingen.

Taken van het CBP zijn een combinatie van: douane, immigratie, grens veiligheid en de bescherming van de landbouw in gecoördineerde en ondersteunende activiteiten. Een van de hoofdtaken is het uitvoeren van grensbeheer en grenscontroles. Het controleren en afgeven van ESTA reistoestemmingen is daarbij onderdeel van het CBP.

Bron: CBP

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen