13 oktober 2017
Terug

Amerika verstrekt geen visa meer in Turkije, maar andersom ook niet meer.

Amerika heeft besloten om vanaf nu geen visa meer af te geven in Turkije voor niet-immigranten. Na deze aankondiging heeft Turkije besloten ook geen visa meer af te geven in Amerika.

Verklaring

''De recente gebeurtenissen hebben er toe geleid dat de Verenigde Staten de Turkse toezegging voor de veiligheid van de missie en het personeel te waarborgen moet her beoordelen" aldus de diplomatieke missie Ankara (hoofdstad van Turkije).

Fethullah Gülen

Deze beslissing is genomen nadat een Turkse medewerker van het Amerikaanse consulaat in Istanbul is aangehouden omdat deze persoon verdacht werd van spionage. Ook hadden ze het vermoeden dat de Turkse medewerker lid zou zijn van de beweging van de Fethullah Gülen. Gülen wordt er van verdacht dat hij achter de mislukte staatsgreep zit van juli 2016.

Koekje van eigen deeg

Een paar uur nadat Amerika dit besluit heeft aangekondigd, heeft de Turkse ambassade in Washington besloten om ze een koekje van eigen deeg te geven en exact hetzelfde te doen. Vooralsnog stopt Turkije eveneens met het afgeven van visa aan niet-immigranten voor Amerika. De reden hiervan was tevens de veiligheid van het personeel.