12 september 2022
Terug

Amerika met kinderen

Droomt u van een prachtige reis naar Amerika met uw kinderen? Heel begrijpelijk! In de Verenigde Staten is zoveel te zien en te beleven, dat wordt gegarandeerd een onvergetelijke vakantie. Maar een reis naar Amerika vraagt ook de nodige voorbereiding, helemaal als u met kinderen reist. Wat zijn de beste bestemmingen die leuk zijn voor het hele gezin? Kunt u het beste een auto of toch een camper huren? En met welke praktische zaken moet u rekening houden? Om u op weg te helpen hebben we een aantal belangrijke tips voor een familiereis naar Amerika voor u verzameld.

Een bestemming kiezen voor het hele gezin

De Verenigde Staten zijn enorm groot. Het is dan ook onmogelijk om het hele land te zien tijdens één reis. Daarom zult u een wat meer specifieke bestemming moeten kiezen. Dit kan één staat zijn, maar ook een stedentrip naar een enkele stad is een prima keuze. Of maak een rondreis langs de oost- of westkust. In Amerika zijn er veel kindvriendelijke bestemmingen te vinden. Keuzes te over dus!

Florida: pretparken, stranden en schitterende natuur

Florida is een van de meest geliefde bestemmingen voor gezinnen met kinderen. Dat is ook niet gek, aangezien er in deze staat enorm veel leuke dingen te beleven zijn. Florida staat bekend om de vele pretparken die er in deze staat te vinden zijn. Een bezoek aan de verschillende Disney parken zal bij veel kinderen erg hoog op hun lijstje staan. Maar ook Legoland is in Florida te vinden. Daarnaast kent Florida schitterende stranden, waar de kinderen uren kunnen spelen. En een bezoek aan een van de indrukwekkende natuurparken mag ook niet ontbreken. Miami is een leuke stad om tijdens uw reis naar Florida te ontdekken.

Een stedentrip naar New York

Stedentrip new york

New York speelt een belangrijke rol in veel films en series, waardoor de meeste kinderen wel al van deze stad gehoord hebben. Een stedentrip naar New York spreekt dan ook snel tot de verbeelding. De grote, en erg drukke stad, is wat minder geschikt voor een reis met baby's, peuters en kleuters, maar is met wat oudere kinderen juist helemaal geweldig. Er is altijd wel wat te beleven. Van fietsen door Central Park tot de leukste kindvriendelijke musea. Ook een bezoek aan de bekende toeristische hoogtepunten, zoals het Vrijheidsbeeld, mogen niet ontbreken natuurlijk.

Rondreis west Amerika met kinderen

Voor veel gezinnen is een rondreis langs de beroemde westkust van Amerika de ultieme reis. Er zijn verschillende manieren om deze reis te ondernemen, maar veel gezinnen kiezen voor een reis met een camper. Los Angeles, Las Vegas en San Francisco zijn geliefde bestemmingen tijdens deze reis. Onderweg mogen ook stops in nationale parken zoals Yosemite niet ontbreken. En een bezoek aan de Grand Canyon zullen de kinderen ook zeker nooit meer vergeten!

De oostkust: dichterbij en ook indrukwekkend

Hoewel voor veel gezinnen een rondreis langs de westkust van Amerika hoog op het lijstje staat, is ook een rondreis langs de oostkust een aanrader. Een groot voordeel van de oostkust is dat deze dichterbij Nederland ligt. Hierdoor is de reis minder lang én minder duur. Onder andere New York, Boston en Miami zijn geweldige bestemmingen tijdens een rondreis langs de oostkust van de VS.

Transport in Amerika: een camper of toch een huurauto?

Verblijft u tijdens uw reis in Amerika enkel in een grote stad? Dan kunt u zich vaak goed verplaatsen met het openbaar vervoer. In New York is een huurauto bijvoorbeeld echt niet aan te raden. Als u echter een rondreis wilt maken met kinderen, is een auto wel absolute noodzaak. De afstanden in Amerika zijn groot en het openbaar vervoer is, buiten de grote steden, niet heel goed geregeld. Huurauto's zijn goed verkrijgbaar en maken het rondreizen een stuk eenvoudiger. 

U kunt er ook voor kiezen om een camper te huren. Dit is wel duurder dan het huren van een huurauto, zowel qua huur als qua benzine, maar het biedt ook veel voordelen. Zo hoeven de kinderen niet elke keer aan een nieuw bed te wennen, hebben ze hun spullen altijd bij de hand en geeft het uw gezin veel vrijheid. Niet voor niets kiezen veel gezinnen voor deze optie. Er zijn veel verschillende campings in Amerika. Van simpele camperplaatsen zonder voorzieningen tot luxe campings met zwembad. Het is maar net waar u de voorkeur aan geeft.

Een goede voorbereiding is noodzakelijk

Voorbereiding reis Amerika met kinderen

Met kinderen wilt u niet tijdens uw reis voor vervelende verrassingen komen te staan. Een goede voorbereiding is daarom ook absoluut noodzakelijk. We zetten een aantal dingen op een rijtje die u niet mag vergeten te regelen.

Boek vervoer en accommodaties

Of u nou met een huurauto op pad gaat of dat u een camper huurt, het is fijn om ruim van tevoren alle overnachtingsplekken vast te leggen. Vooral in het hoogseizoen is veel volgeboekt. Ook het vastleggen van de huurauto of de camper is belangrijk. Er zit veel verschil tussen aanbieders, dus vergelijken loont absoluut. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar praktische zaken zoals de inrichting. Het is immers niet mogelijk om zelf alle spullen mee te nemen vanuit Nederland. 

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede verzekering. Soms is dit bij de huurprijs inbegrepen, maar soms is het nodig om zelf een extra verzekering af te sluiten. Gaat u een camper huren? Dan is het goed om te weten dat u bij veel verhuurders de camper niet mag huren op de dag dat u vanuit Nederland komt vliegen. Ze willen niet dat u vermoeid achter het stuur gaat zitten. Houd hierbij rekening met minstens één hotelovernachting na aankomst. 

Houd bij het plannen van de reis ook rekening met de enorme afstanden in Amerika. Met kinderen is het aan te raden om niet te veel afstand te willen overbruggen op één dag. Houd rekening met pauzes en plan de dagen niet te vol. Zorg ook voor leuk vermaak voor in de auto of camper. Regelmatig onderweg stoppen bij een speeltuin is ook een goede manier om de reis voor iedereen leuk te houden.

Regel de juiste reisdocumenten ruim van tevoren

Voor een reis naar Amerika heeft elke reiziger, dus ook een baby of kind, een eigen paspoort nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is niet voldoende. Ook moet elke reiziger een geldige ESTA hebben. Dit geldt dus ook voor kinderen. Heeft u nieuwe reisdocumenten nodig? Regel deze dan ruim op tijd. In de praktijk duurt het vaak 5 werkdagen voordat u een paspoort kunt ophalen, maar dit mag langer duren. 

Om niet in de problemen te komen, regelt u dit dus het liefst minimaal enkele weken voor vertrek. Een ESTA aanvragen kan pas als u het paspoort heeft waarmee u gaat reizen. De aanvraag van een ESTA duurt maximaal 72 uur. Reist u met een minderjarig kind zonder de andere ouder? Zorg er dan voor dat u een ondertekend document hebt, waarin de andere ouder toestemming geeft voor de reis. Een kopie van het paspoort van de andere ouder is ook aan te raden.

Veel (baby)spullen zijn beschikbaar

Gaat u op reis naar Amerika met een baby of dreumes? Dan is het goed om te weten dat veel babyproducten, zoals flesvoeding en luiers, in de Verenigde Staten goed verkrijgbaar is. Autostoeltjes zijn bij veel autoverhuurders verkrijgbaar. Hierbij is het wel verstandig om dit van tevoren goed uit te zoeken of om dit zelf mee te nemen. Bij veel restaurants zijn er kinderstoelen, hoewel dit bij wat meer chique restaurants niet altijd het geval is. 

Gelukkig zijn er genoeg kindvriendelijke restaurants te vinden. In veel hotels is het mogelijk om een babybedje op de kamer te laten plaatsen. Als u met een camper reist, kunt u het beste zelf een opvouwbaar kinderbedje meenemen. Of kies ervoor om deze bij een lokale winkel, zoals Walmart, te kopen.

Begin met plannen en geniet van een onvergetelijke reis

Amerikaans strand

Naar Amerika met kinderen is absoluut een onvergetelijke ervaring. Of u nou kiest voor de traditionele rondreis langs de westkust of dat u zich onderdompelt in de drukte van New York, het wordt zeker een geweldige vakantie. Begin ruim op tijd met plannen en geniet straks samen van een vakantie die jullie nooit meer zullen vergeten! Veel plezier!

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen