ESTA Amerika


Hoe werkt het ESTA aanvragen?

Het ESTA aanvragen begint met het invullen van het aanvraagformulier op deze website. Nadat u de vereiste gegevens heeft ingevuld en de aanvraag heeft ingediend, voeren onze visumspecialisten nog een extra controle uit. Veelgemaakte fouten worden op deze manier direct voorkomen. Met een goedgekeurde ESTA kunt u vervolgens 90 dagen aaneengesloten naar de Verenigde Staten reizen. Hierdoor heeft u geen visum nodig. De kosten bedragen € 43,95 per persoon.

Wat is het ESTA voor Amerika?

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en is een geautomatiseerd systeem dat wordt gebruikt om te bepalen of reizigers in aanmerking komen om naar Amerika te  mogen reizen. Het is geen visum, maar eerder een reisverklaring die u online kunt aanvragen. Het ESTA is bedoeld voor burgers van landen die deelnemen aan het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Dit stelt burgers van deze landen in de gelegenheid om zonder een visum naar Amerika te reizen voor zakelijke, medische of toeristische doeleinden.

U moet een ESTA aanvragen indien u de Verenigde Staten wilt betreden door de lucht, over zee of over land.

Welke gegevens heb ik nodig voor de ESTA-aanvraag?

Om het ESTA aanvragen soepel te laten verlopen is het verstandig om een aantal documenten bij de hand te houden. Op het digitale ESTA-formulier moet u de volgende zaken te vermelden:

Toelichting per onderdeel:

Persoonsgegevens van de aanvrager(s)

gegevens reiziger

Gedurende het indienen van het ESTA-formulier moeten persoons- en adresgegevens opgegeven worden. Vraagt u een reisverklaring aan voor een groep, dan doet u er verstandig aan om de persoons- en adresgegevens van alle reizigers bij de hand te houden. Aan het eind van het formulier krijgt u namelijk de gelegenheid om extra reizigers toe te voegen.

Paspoort

paspoort

Tijdens het ESTA aanvragen dienen de paspoortgegevens opgegeven te worden. Houd uw paspoort dus bij de hand. Er zal bijvoorbeeld gevraagd worden naar de datum van afgifte, vervaldatum, land van afgifte en het documentnummer. Een fout ingevuld documentnummer kan voor grote problemen zorgen. Controleer daarom met zorg de documentnummers van elke reiziger.

Werkgever informatie

werkgevergegevens

Daarnaast zal er ook gevraagd worden naar uw huidige of voormalige werkgevergegevens. Mochten deze gegevens niet bij u bekend zijn, dan mag u deze vraag met "nee" beantwoord worden. In het geval van "zelfstandige" zijn de bedrijfsgegevens benodigd.

Verblijfs-en contactgegevens in Amerika

verblijfsgegevens in Amerika

Hierbij moet u denken aan uw verblijfadres in de VS of de gegevens van uw contactpersoon bij nood. Bent u slechts op doorreis, dan is deze vraag op u niet van toepassing. Daarnaast kan optioneel een lidmaatschapnummer van het Global Entry Program of een social media account opgegeven worden voor iedere reiziger.

Uw ESTA eenvoudig online aanvragen? Dit moet u weten!

  • Uw paspoort moet geldig zijn gedurende uw hele verblijf in de VS.
  • U moet voldoen aan de criteria voor toegang tot de VS. Als u bijvoorbeeld een strafblad heeft of eerder bent geweigerd bij de grens van Amerika, komt u waarschijnlijk niet in aanmerking voor een ESTA reistoestemming. 
  • Tijdens de invulling van het ESTA formulier is het belangrijk dat u altijd rekeninghoudt met het feit dat in een Nederlands paspoortnummer nooit de letter 'O' voorkomt. Het moet te allen tijde het cijfer '0' zijn.

Kan ik een ESTA aanvraag doen voor meerdere personen?

Ja, u kunt voor een groep of meerdere personen een ESTA aanvragen. Nadat u uw gegevens heeft opgegeven, krijgt u bij de laatste stap de mogelijkheid om de gegevens van uw medereizigers op te geven. Hierbij kunt u denken aan de gegevens van uw broer, zus, ouders, vriend of vriendin. Uw ESTA online aanvragen verloopt dus op dezelfde wijze als uw eigen aanvraag en mag gezien worden als een groepsaanvraag. Als de ESTA’s worden goedgekeurd en toegekend, ontvangt de hoofdaanvrager een bericht in zijn of haar mailbox. Binnen deze mail treft u de officiële ESTA-reistoestemmingen aan.

Hoeveel tijd kost het om het ESTA-formulier in te vullen?

Afhankelijk van het aantal reizigers en/of u de benodigde gegevens bij de hand heeft, duurt het doorgaans 20 a 30 minuten per reiziger. De gemiddelde verwerkingstijd is ongeveer 12 uur. Het kan echter langer duren als er iets mis is met uw uw aanmelding.

Hoe lang van te voren ESTA aanvragen?

Wij adviseren om het ESTA minimaal 72 uur (3 dagen) voor vertrek naar de Verenigde Staten aan te vragen. Aangezien uw ESTA doorgaans binnen 12 uur al wordt goedgekeurd, bestaat de kans dat het iets meer tijd kost voordat de U.S. Customs and Border Protection (CBP) een beslissing neemt. Het CBP is de organisatie die de ESTA reisverklaringen en visum aanvragen naar Amerika beoordeeld. Het keuren mag maximaal 3 dagen in beslag nemen. Vandaar de aanbeveling om minimaal 3 dagen voor vertrek de reisverklaring online aan te vragen. Iets meer speling is vanzelfsprekend altijd fijn.

Moet ik mijn goedgekeurde ESTA uitprinten en meenemen?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat ESTA een digitaal systeem is. Wanneer u een ESTA-aanmelding indient en deze wordt erkend, wordt deze elektronisch gekoppeld aan uw paspoortnummer. Aangezien het dus niet verplicht is om een goedgekeurde ESTA uit te printen en mee te nemen, is het vaak toch verstandig zijn om een kopie bij u te hebben.

De belangrijkste redenen:

  • Luchtvaartmaatschappijen: Sommige luchtvaartmaatschappijen kunnen tijdens het inchecken om uw ESTA vragen. Aangezien ze doorgaans elektronische toegang hebben tot deze informatie, is een kopie altijd handig.
  • Grenscontrole: Bij aankomst in de Verenigde Staten bestaat de kans dat de douane- en grensbescherming vragen naar uw reisdocumenten, inbegrepen het ESTA. Een kopie van uw goedgekeurde ESTA is bij enige verwarring wenselijk.
  • Onvoorziene omstandigheden: In geval van technische complicaties met systemen is een fysieke kopie een goede back-up.

Kosten en betaalmethoden

betaalmethoden iconen

De kosten bedragen per reiziger € 43,95 (inclusief consulaire kosten). De betaling is eenvoudig online te doen. U kiest zelf of u met iDEAL, PayPal, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express of eMaestro betaalt. De betaling verloopt altijd via een beveiligde SSL-verbinding.

Informatie over de geldigheidsduur en beoordeling van uw ESTA

Hoelang is mijn ESTA reistoestemming geldig? Uw ESTA is geldig voor een periode van twee jaar of tot uw paspoort verloopt. Indien uw reistoestemming voor Amerika verloopt en u nog steeds van plan bent naar de VS te reizen, moet u een nieuwe ESTA aanvragen. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te regelen, aangezien het enkele dagen kan duren voordat uw aanvraag gekeurd wordt. U kunt de geldigheid van uw ESTA controleren op de website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit kunt u doen door uw paspoortgegevens op te geven. Het is belangrijk om te weten wanneer uw ESTA verloopt, zodat u zonder moeilijkheden kunt afreizen naar Amerika.

Hoe lang duurt de goedkeuring van een aanvraag?

Na het indienen ontvangt u binnen enkele minuten een reactie per mail. Als uw aanvraag is goedgekeurd, krijgt u een bevestigingsmail waarin staat dat u toestemming heeft om naar de Verenigde Staten te reizen. Ook wanneer uw aanvraag niet akkoord wordt bevonden ontvangt u een bericht in uw mailbox.

Wat gebeurt er als de ESTA aanvraag niet wordt goedgekeurd?

Als uw ESTA-aanvraag is afgewezen, betekent dit dat u niet in aanmerking komt voor het visumvrij reizen naar Amerika. Als u toch naar de Verenigde Staten wilt afreizen dient u een visum aan te vragen. In deze situatie moet u zich ervan bewust zijn dat een visum aanvragen meer tijd en geld kost dan een ESTA aanvragen. Het is dan ook belangrijk om voldoende tijd te nemen om het visumaanvraagproces te doorlopen en ervoor te zorgen dat u alle benodigde documenten en informatie bij de hand heeft.

Mogelijke redenen van afwijzing

Er zijn verschillende redenen waarom uw ESTA kan worden afgewezen:

  1. U hebt onjuiste of onvolledige informatie verstrekt.
  2. U hebt in het verleden een strafblad gehad of u bent betrokken geweest bij criminele activiteiten. 
  3. U hebt een ernstige besmettelijke ziekte of een medische aandoening die een bedreiging vormt voor de volksgezondheid. 
  4. U hebt de afgelopen jaren gereisd naar landen waar terrorisme een probleem is.

Als u niet zeker weet waarom uw aanvraag is afgewezen, kunt u contact opnemen met de Amerikaanse ambassade voor meer informatie.

8,9/10
De gemiddelde beoordeling van onze klanten.
5939
Het totaalaantal beoordelingen van onze klanten.
98%
Het percentage van onze klanten dat ons aanbeveelt.

Meer beoordelingen bekijken?

Bekijk alle reviews op de website van Kiyoh. KiyOh is een onafhankelijk bureau.
Alle reviews bekijken

Samenvatting

ReisdoelToeristisch of zakelijk
Geldigheidsduur2 jaar
Verblijfsduur90 dagen max
ReisdocumentPaspoort
Totale kosten€ 43,95
Levertijd24 uur (max 72uur)
Waar aanvragenAlleen online mogelijk

Zie ook de uitlegvideo!

Factsheet ESTA USA

Met deze factsheet heeft u de belangrijkste informatie nogmaals in een beknopt overzicht. Makkelijk om snel een passend antwoord te vinden op de meest gestelde vragen omtrent het ESTA aanvragen. Deze factsheet is met zorg samengesteld door Evisa application services om aan de vraag van reizigers te voldoen.

Download beknopte reisinformatie: Factsheet.pdf

Disclaimer

eVisa Application Services is een gespecialiseerd visumbureau dat reizigers ondersteunt bij het aanvragen van een Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Dit doen wij in de vorm van een aanvraagservice voor landen die vallen onder het Visa waiver program VWP (Nederland en België). eVisa Application Services maakt op geen enkele wijze deel uit van de Amerikaanse overheid. U bent vrij om uw aanvraag in te dienen bij de Amerikaanse Immigratiedienst ($21.00 USD) Webadres: esta.cbp.dhs.gov. Echter, kunt u op deze wijze geen gebruik maken van de voordelen van onze aanvraagservice. Zo wordt uw aanvraag gecontroleerd op veelgemaakte fouten door onze visumspecialisten. Ook is het bij eventuele vragen mogelijk om gebruik te maken van de Nederlandstalige klantenservice.

Klanten van eVisa Application Services beoordelen ons gemiddeld met een: 8,9/10
Bekijk alle 5939 beoordelingen